Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 513
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • ул. "Мечтание"
Добре е да те види дерматолог, може да е всичко или нищо. Simple Smile
По време на една от бременностите получих уртикария. Гадна работа, но мина доста бързо (работих тогава с класически хомеопат). Иначе кожата много се изсушава по време на бременността съответно може и сърбеж да се появи.

# 46
Здравейте, днес влизам в 28г.с днес преди обяд ми стана лошо понеже съм с ниско кръвно и често ми прилошава.... Но и днес за пръв път през цялата бременност повърнах.. дали да се притеснявам или да търся лекар, или е нормално гаденето в по напреднала бременност Frowning1

# 47
  • ул. "Мечтание"
Принципно не е нормално, но може да се дължи на комбинация от фактори и/или да няма нищо общо с бременността - храна (липса на такава), ниско кръвно, хормонални проблеми и т.н. Чуй се с личния си лекар. Вероятно ако не се повтори няма причина за притеснение.

# 48
Zdraveite az imah cikul qnuari 28 dni posle zapochna 32,do 35,asega e 46den ot cikula I oste nemie doshlo,kakvo dapravq momicheta

# 49
  • София
1) Пиши на кирилица според правилата на форума
2) Направи си тест за бременност ако имаш някакви съмнения
3) Иди на доктор

# 50
Направих тест за бременност на 3 ден от закъснението и беше отрицателен ,възможно ли е дасъм го направила рано теста

# 51
  • София
Всичко е възможно, но най-вероятно няма бременност щом тестът е бил отрицателен след закъснението. Друг път случвало ли ти се е толкова дълго време да нямаш цикъл? Отиди на лекар.

# 52
Друг път немие закъснявало толкова,даотида ли при гинеколог

# 53
  • гр. Варна
Най-вероятно няма бременност, но все пак ако не ти дойде след още ден-два си вземи втори тест и ако пак е отрицателен иди на лекар. Аз си бях направила тест даже 4 дни преди датата на която трябваше да ми дойде, защото бях нетърпелива и ми беше с плътни две черти, така че никога нищо не се знае.

# 54
  • ул. "Мечтание"
Отиди на гинеколог, има тенденция цикъла ти да става по-дълъг, което не е ок. Нещо със сигурност става, но най-вероятно не е бременност.

# 55
  • София
Сиси, ако се филмираш така за нищо, не знам как ще ги изтикаш тия оставащи месеци.
На феталната морфология се гледа дали плодът има малформации и дали всичките му органи дотук са развити. Да, точно е това времето, прави се с БХС до 13+6 дни.
За пулсирането си следи кръвното - не е хубаво да е високо.
Не е задължително да има кървене, при някои видове аборт - мисед например, няма симптоми, просто бебето е спряло да се развива поради малформация. Няма смисъл да се филмираш излишно обаче, не знам какво точно очакваш да усещаш в 12 седмица?
Дефинирай високо!? Принципно съм с 90/60, но сега ми е 120/80 и пулс над 80, а като се ядосам, дори и лекичко за нещо се качва над 90. Меря го с електронно апаратче, не знам колко е точно, но.!!
Иначе нищо не ме боли.

# 56
120/80 е отлично кръвно като по учебник.

Сиси, ако се филмираш така за нищо, не знам как ще ги изтикаш тия оставащи месеци.
На феталната морфология се гледа дали плодът има малформации и дали всичките му органи дотук са развити. Да, точно е това времето, прави се с БХС до 13+6 дни.
За пулсирането си следи кръвното - не е хубаво да е високо.
Не е задължително да има кървене, при някои видове аборт - мисед например, няма симптоми, просто бебето е спряло да се развива поради малформация. Няма смисъл да се филмираш излишно обаче, не знам какво точно очакваш да усещаш в 12 седмица?
Дефинирай високо!? Принципно съм с 90/60, но сега ми е 120/80 и пулс над 80, а като се ядосам, дори и лекичко за нещо се качва над 90. Меря го с електронно апаратче, не знам колко е точно, но.!!
Иначе нищо не ме боли.

# 57
  • ул. "Мечтание"
Бременните обичайно са с по-бърз пулс заради увелечения обем на кръвта. Моя си варираше около 100. Също съм с принципно ниско кръвно, но по време на бременност влизах в нормата. Simple Smile
За високо кръвно си говорим, ако системно си го вдигаш над 130/100. Нормално е когато се нервираш нещо да се вдигне кръвното. Въпроса е когато се събудиш сутрин например или след почивка и покой как е.

# 58
Момичета, знаете ли аборта по мед. причини до коя седмица е позволен?

# 59
Здравейте момичета,  някоя от вас мислила ли е да прави или е правила пренатест?
Ще Благодаря за препоръки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт