Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 523
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, в спешното на МД София, мога ли да откажа преглед с ръка за разкритие (в 8 месец съм) и да ми направят само ехографски?

# 61
Аборт по медицински причини се прави до 20та седмица условно, но може и 7-10 дни след това, ако се чакат уточняващи изследвания.

Прегледи може да се отказват всякакви, не сме затворници. Разкритието могат да ти го видят със вагинална сонда на ехографа, с ръка се пипа за да се види дали е мека шийката.

# 62
Ако теста е положителен трябва ли даходя на гинеколог веднага

# 63
  • Телиш/Плевен
Ако теста е положителен трябва ли даходя на гинеколог веднага
Изчакай закъснението да стане около две седмици и тогава отиди. По-рано няма смисъл, освен ако нямаш кървене или много силни болки. Честито и лека бременност! Flowers Hibiscus

# 64
Боли ме ,главата много като преди цикъл кръста същто,ама още няма цикъл

# 65
  • Телиш/Плевен
Боли ме ,главата много като преди цикъл кръста същто,ама още няма цикъл
Имах предвид силни болки в областта на матката.
Симптомите на бременност и наближаваща менструация често са едни и същи (при мен бяха напълно еднакви).

# 66
  • Варна
И при мен. Аз дори и не разбрах ,че съм бременна докато не ми закъсня 8 дни и не направих теста. След това изчаках още около 10 дни и отидох на лекар. Успех! Simple Smile

# 67
Цикъла ми идва,на 29,35,35,16,27,32,39,34,34,35,32,37,39,45 това нередовен ли е цикъл,по месеци толкова получавам

# 68
Здравейте момичета,  някоя от вас мислила ли е да прави или е правила пренатест?
Ще Благодаря за препоръки Simple Smile

Аз си направих, заради резултата от БХС - бях  с риск 1/150 за Даун, но съм на възраст и това дава силно влияние. Пуснах го в последния момент и се молех да излезе отрицателен, защото иначе трябваше да правя и амниоцентеза. За щастие излезе отрицателен и напълно се успокоих. Направих си  Veracity test за трите най-чести анеуплодии. Все пак само амниоцентезата дава 100 % сигурност.

# 69
Момичета това нередовен цикъл ли е или според вас съм вече бременна

# 70
  • София
Тестът показва ли две черти?
Ако да - значи си бременна
ако не - не си бременна.

Отделно от бременността имаш нередовен цикъл, да.

На колко години си ако не е тайна?

# 71
  • ул. "Мечтание"

Момичета това нередовен цикъл ли е или според вас съм вече бременна

Да, нередовен цикъл е.
Дали си бременна не знаем, може да хвърлим боб, но тест за бременност ще покаже по-вярно. Simple Smile

Моя цикъл е подобен на твоя, за последните 4 години не съм забременявала, макар че съм имала рекорд от 47 дни между началото на единия до началото на следващия цикъл. В момента работя в посока нормализиране на нещата и оправяне на проблемите.

# 72
  • София
На мен ума ми не го побира това как може да питаш във форум дали си бременна? Не ти се дават 5 лв. за тест ли? От два дни пишеш тук, но нямаш 5 минути да идеш до аптека. Направи си теста и след като имаш резултат питай каквото те вълнува. Или си на 16 и те е срам да си вземеш тест?

# 73
23,съм ,от две години пробваме и все нестава щом ми закъснее си казвам дано дасъм ама все се разочаровам Sad

# 74
  • Варна
Хората тук не могат да ти помогнат ,а само да те посъветват! Wink По-добре отиди на лекар ако не става да ви изследват и т.н. А възрастта не е от значение и аз съм млада, и шашната нормално е. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт