Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 524
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Писах ти на лично съобщение. Успех и дано скоро да те видим пак във форума с две черти.

# 76
  • Пловдив
Здравейте!
Ще задам въпроса си и тук, понеже сте повече мами.
Вчера ми излезнаха резултатите от кръв и урина. Доста съм притеснена - глюкозата ми е 6.1 като горната граница е 6.1 и урината не ми е никак читава - кетони, белтък, седимент и кръв. Докторката каза отново да си направя изследвания на урината в друга лаборатория, а пък за глюкозата - спомена ми, че трябвало да постъпя в болницата за по-детайлни изследвания, защото на частно щяло да ми излезнат към 100 лв., но не било спешно, но пък високата захар е предпоставка за гестационен диабет. Някои от вас имат ли висока захар и какво включват по-детайлните изследвания?

# 77
Здравейте!
Ще задам въпроса си и тук, понеже сте повече мами.
Вчера ми излезнаха резултатите от кръв и урина. Доста съм притеснена - глюкозата ми е 6.1 като горната граница е 6.1 и урината не ми е никак читава - кетони, белтък, седимент и кръв. Докторката каза отново да си направя изследвания на урината в друга лаборатория, а пък за глюкозата - спомена ми, че трябвало да постъпя в болницата за по-детайлни изследвания, защото на частно щяло да ми излезнат към 100 лв., но не било спешно, но пък високата захар е предпоставка за гестационен диабет. Някои от вас имат ли висока захар и какво включват по-детайлните изследвания?
В коя г.с. си? Трябва да направиш глюкозотолерантен тест - изследват се глюкозата и инсулина първо на гладно, после се пие глюкоза и отново даваш кръв на първия и на втория час. 12 часа преди изследването не трябва да си яла или пила. Около 60-100лв излиза изследването в различните лаборатории, ако решиш да го правиш на частно.

# 78
Изследването на частно излиза 13 лева в клиника Надежда и 15 лева в Цибалаб. Откъде измислихте тея суми по 100 лева нямам представа.

Редакция: Цената за обременяването с глюкоза в Цибалаб е 6,7 лв. Справка- сайта на лабораторията.

# 79
Здравейте,
на каква помпа за кърма сте се спрели?
Благодаря!

# 80
При бременност се прави обременяване и се изследва само КЗ, трикратен профил, без инсулин, защото той е изкуствено завишен от самата Б.

# 81
Изследването на частно излиза 13 лева в клиника Надежда и 15 лева в Цибалаб. Откъде измислихте тея суми по 100 лева нямам представа.
Ако изследваш само глюкозата, да, но с инсулина излиза толкова.

# 82

Инсулин по време на бременност не се изследва и това ще го каже всеки ендокринолог, който има диплома.

# 83

Инсулин по време на бременност не се изследва и това ще го каже всеки ендокринолог, който има диплома.
Това просто не е вярно.
Авторката на поста най-добре да попита лекаря си какво е имал предвид под "по-детайлни изследвания".

# 84
Съгласявам се!
Авторката да попита следящото АГ, а най- добре да си направи консултация с ендокринолог.

И все пак- цената в Цибалаб на инсулин и ОГТТ трикратен профил е 38 лева, което пак е доста далече от 100.

# 85
  • Пловдив
Благодаря на всички! В 16 г.с. съм и ще приказвам с АГ-то.

# 86
  • ул. "Мечтание"
Има значение какво си яла предишната вечер за резултатите. Ако вечерята ти е била въглехидратна е нормално стойностите да са по-високи.

На горната граница си, но все пак си в нормата. Потърси второ мнение, ако прецениш. Струва ми се добре всички изследвания да повториш и тогава да решаваш какво ще правиш и има ли нужда въобще нещо да се прави.

Последната бременност кръвната ми захар беше много нестабилна - подскачаше нагоре-надолу, включително съм била и с 9 и на долната граница. Така и не стана ясно защо се случва.

# 87
Помпа за кърма - Медела. Пробвах няколко, но Медела е най-добра, определено  Wink

# 88
Здравейте,
какво Ви е мнението за количките на Camarelo?

# 89
Да, момичета, послушах съвета ви и след като повторих теста вчера- цък втора ясно изразена чертичка.Hug Подскочих от радост. Щастлива съм.Blush Сега обаче знам, че е още рано да се посети гинеколог. Кога мога да отида, за да се регистрира официално бременността. Може би тук не е мястото на обсъждане, но и ще се радвам да дадете отзив за добър и спокоен лекар, при когото да си проследя бременността.

Общи условия

Активация на акаунт