Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 674
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Липовият чай е дар от природата. Освен да ти помогне, няма да ти навреди
Здравейте мами, да попитам и вас пия чай от липа, тъй като бях чела, че може по време на бременност, но сега пак се разрових и някъде пише, че може другаде не можело, а пък вече три дни пия.Confounded

# 406
  • гр.Бургас
И на мен ми е нисък хемоглобина , но за съжаление все още експериментираме с АГ кое ще ми помогне да го вдигнем. Ако някой е имал успех с нещо моля да сподели. Съответно ако на мен ми помогне нещо ще пиша. Simple Smile
Момичета, с какво вдигате хемоглобина. Желязото ми е в норма, а хемоглобина ми е нисък. Изпих 1 опаковка СОРБИФЕР ДУРУЛЕС по лекарско предпосание, но сякаш не ми се иска да се тъпча с лекарства. По принцип не наблягам и на месото. Не съм веган или нещо такова, просто си хапвам по-рядко, предпочитам плодове и зеленчуци. Риба изобщо не обичам. Цяла бременност не съм яла, опитвала съм само няколко хапки, когато започнат да ми настояват, но просто от миризмата ѝ и направо 😖 Четох, че не се препоръчва черен дроб при бременност, други казват, че може... И аз не знам

# 407
Аз също пия чай от липа и го обожавам, и единствено"отрицателно" което бях чела за прием по време на бременност е, че има пречистващ ефект ако прекалиш. Не мисля, че вреди.

# 408
Блонди, за хемоглобина Билкова кръв.

# 409
За хемоглобина - сок от цвекло. Не съм пила всеки ден, но си държах винаги над 120 хемоглобин, че и 130 дори, което за двуплодна си беше добре. След секциото ми падна под 100 заради кръвозагубата - 600 мл, но се възстанови бързо пак с цвеклото. Не съм пила желязо. Може би и витамините, най-вече Б12 е помогнал.

# 410
А дали цвеклото би имало същият ефект ако се яде,а не се прави на сок?

# 411
А дали цвеклото би имало същият ефект ако се яде,а не се прави на сок?

Мисля, че не. Но то ти трябва съвсем малко - примерно една-две лъжички на ден, или през ден. Може да си го настъргваш и да го изстискваш в цедка, или марля. Аз дори понякога и от био магазините си купувам, едни малки, като фрешчета, нямат трайност и за ден, два, ако не ги изпия ги хвърлям. Дори смесвам с нещо, защото ми е отвратителен вкуса.

# 412
Благодаря Simple Smile

# 413
Има ли някоя от вас след раждане да и се е променил гласа?
Моят стана по заглушен някак си и не мога да говоря високо или да викам, не знам ще мине ли или трябва лекарска помощ,как мислите?

# 414
  • Пловдив
Подкрепям за цвеклото! Пиех сок от цвекло (половин глава) с два моркова и няколко ябълки, за да станат 2 фреша. Не съм имала проблеми с хемоглобина.

# 415
Сок от пресен нар.

# 416
  • София
Точно сега и аз открих фрешовете от цвекло, морков/портокал/ябълка. Исках и нар, но ми казват, че сега вече не му е сезона и не се намира.
Хемоглобинът ми от вчера е 122.

# 417
Купих си цвекло и  ще почвам и аз,моят хемоглобин е 114 още от сега. Предишната ми б. много ме мъчи и с нищо не успях да го вдигна. Влязох да раждам с 90. С колко съм излязла не знам,но ми вливаха няколко банки кръв докато ме закрепят.

# 418
  • София
Момичета моят хемоглобин също за месец падна от 130 на 110 и реших да си взема сокоизстисквачка и да си правя сок от цвекло и аз, извинявам се, че въпроса ми не е по темата, каква сокоизстисквачка имате? Може и на лично, да не спамим тук.

# 419
  • София
СПЕШНО!!!
Момичета здравейте. Изглупях и понеже се разкихах изпих едно хапче цетебе. Слагам обаче фраксипарин по 0.3 всеки ден. Прилоша ми от страх. Опасно ли е едно хапче.!?

Общи условия

Активация на акаунт