Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 584
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! 
Преди седмица разбрах,  че съм забременяла, но бях почнала лечение с Полижинакс.  Говорих с моята АГ два пъти и тя каза, че няма проблем да ползвам глобулите. Минах 11 от 12 дена на лечението , но днес реших да почета и навсякъде пише,  че Полижинакс не трябва да се използва в начален стадий на бременност. Има ли някой, който да е ползвал лекарството през първия месец от бременността и дали е имало проблем.  Имам преглед чак другата седмица и не знам какво да предприема.

ПП: Извинявайте,  ако е отговаряно на такъв въпрос.

# 646
И аз се лекувах съвсем в началото, даже бях завършила курса на лечението когато разбрах, че съм била бременна междувременно. Няма проблем.
Здравейте! 
Преди седмица разбрах,  че съм забременяла, но бях почнала лечение с Полижинакс.  Говорих с моята АГ два пъти и тя каза, че няма проблем да ползвам глобулите. Минах 11 от 12 дена на лечението , но днес реших да почета и навсякъде пише,  че Полижинакс не трябва да се използва в начален стадий на бременност. Има ли някой, който да е ползвал лекарството през първия месец от бременността и дали е имало проблем.  Имам преглед чак другата седмица и не знам какво да предприема.

# 647
Благодаря много!

И аз се лекувах съвсем в началото, даже бях завършила курса на лечението когато разбрах, че съм била бременна междувременно. Няма проблем.
Здравейте! 

# 648
Какъв магнезий пиете?

Не разбирам само защо ми пробутват магнерот като е с най-малко съдържание на магнезий и трябва да пия по 8-9 хапчета на ден за да стигна примерно дозата на един диаспорал който е 300 мг чист магнезий? Моля, ако има някой по-вещ да разясни. Също така каква е разликата между цитрат, оротат и карбонат. Защото на магнерота, биоелектра и диспорал пише различни неща.
А магнерота дето пия ми излиза по 50-60 лева на месец, за разлика примерно от един диаспорал който е за 20 дни и струва 17-18 лева.

# 649
Аз пия Диаспорал 300 и съм много доволна, даже ми регулира нередовния стомах. По-добре се усвоява
Какъв магнезий пиете?

Не разбирам само защо ми пробутват магнерот като е с най-малко съдържание на магнезий и трябва да пия по 8-9 хапчета на ден за да стигна примерно дозата на един диаспорал който е 300 мг чист магнезий? Моля, ако има някой по-вещ да разясни. Също така каква е разликата между цитрат, оротат и карбонат. Защото на магнерота, биоелектра и диспорал пише различни неща.
А магнерота дето пия ми излиза по 50-60 лева на месец, за разлика примерно от един диаспорал който е за 20 дни и струва 17-18 лева.

# 650
  • Benelux / Varna
Магнерота не е ли 500 мг?

# 651
Магнерота не е ли 500 мг?

тя таблетката е 500мг, но чистия магнезий е едва 32.8 мг. А в диаспорала е 300 мг чист, поне според листовката. затова питам има ли някой по-вещ да обясни?

# 652
На мен светилото д-р Христов от болница Надежда ми изписа диаспорал 300мг 2 по 1 прахче. Той се усвоява най-добре от оргазнима и е най-наситен. За 1 седмица си регулирах и запека и подуването на корема. Разтварям го в нектар или сок.

# 653
  • гр.Божурище
Момичета аз пия Биолектра магнезий 365  и също съм много доволна ,но аз го пия по 1 на ден и витамини пия в който пак има магнезий понеже се комбинирани

# 654
Здравейте дами,
с годеникът ми работим по мисия "Бебче" вече трети месец. След 2-рия отрицателен тест малко се отчаях,дори ми стана криво, защото доста надежди влагаме всеки път,когато чакаме за резултат.. и двата ми менструални цикъла закъсняха (м. Юни и м. Юли),което беше открехнало вратичката на надеждата още повече. Е, знам,че може би звучи лигаво,при положение,че има хора,които опитват с години и т.н...
 Та, след месечният ми цикъл,който започна на 12-ти и приключи на 19 Юли - ние отново старателно започнахме работа по мисия "Бебче". Не сме пропускали вечер, в която работата е обилна и по няколко пъти. Според моят календар, понеже цикълът ми не е редовен - трябва да ми дойде на 2-ри. Гърдите ме болят, повдига ми се, яде ми се постоянно кисело...не знам дали това с киселото е признак 🤣... Мисля отново да посегна към тест за бременност, но ше изчакам да видя дали ще ми закъснее отново. А, забравих - чувствам и странно неразположение все едно всеки момент ще ми дойде. Нито е болка,нито е "пронизващо"...по-скоро нещо по средата. Много ми е притеснено, затова реших,че ще ми олекне ако го споделя тук,защото тук има много мами. Ще се радвам,ако получа положителни отговори, а не хейт.. благодаря и усмихнат ден на всички! 😘😘😘

# 655
Направи тест .Няма какво да чакаш. Ако е отрицателен просто се успокой и даже си дай малко пауза и после пак действай.Не си го слагай на главата като фикс идея.И да споделиш резултата,дано е положителен.

# 656
Направи тест .Няма какво да чакаш. Ако е отрицателен просто се успокой и даже си дай малко пауза и после пак действай.Не си го слагай на главата като фикс идея.И да споделиш резултата,дано е положителен.

Благодаря! Дали тестът ще покаже при положение, че не ми е закъснял менструалния цикъл още? Забравих да споделя, че по "препоръки" на приятелка, пия и фолиева киселина от 1 месец.

# 657
  • Blondeville
Ако кървенето е спряло на 19.07, то сега са минали 13 дни от спирането му и би трябвало да си тепърва в овулация. Не разбирам как така трябва да очакваш цикъл на 2.08. Колко дни са съответно най-дългият и най-късият ти цикъл? Цикъл е от първия ден на кървене, до настъпване на следващото кървене, не самият период на кървене.

# 658

Благодаря! Дали тестът ще покаже при положение, че не ми е закъснял менструалния цикъл още? Забравих да споделя, че по "препоръки" на приятелка, пия и фолиева киселина от 1 месец.
Ако трябва да ти дойде  а 2ри,ще отчете.Но Блонди анна е права,че ако ти е спряло на 19ти сега би трябвало да си в уволация. Сметни пак датите да не си се объркала

# 659
Ами точно затова се притеснявам, защото е адски нередовен, закъснявал ми е с най-много 1 седмица (без причина) и е подранявал с 2-ве. Май месец периода на кървене  беше 10-17-ти, Юни месец беше 14-19 Юни, Юли беше 12-19-ти. Сега в приложението ми за следене "period tracker",ми посочва "очакван ден на периода " - 02.08.18., което е доста странно. С между 10-12 дни по-рано отново.

Общи условия

Активация на акаунт