Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 757
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Ами този пуст хемоглобин -111 ми е .Желязото ми е супер.Един ми казва Б12 и фолиева ,днес друго АГ ми казва Б12 по-нататък ще пиеш сега витамини Елевит или бирена мая ????

И при мен е същото, само дето си пуснах Б12 и е многоо под нормата, сега съм на Б12 и витамин Д.

И аз бях така и първо ми назначиха инжекции Б12 и после продължих  на хапчета.

# 286
  • гр. Варна
Те тази фолиева киселина я дават на всеки и не знам защо.. все едно едно време нашите баби и майки все фолиева киселина са пили.. не знам аз не мога да ти дам съвет, защото не съм пила Simple Smile

А ти нямаш ли проследяващ лекар, който да ти обясни, че е задължително да пиеш фолиева киселина? Аргументът с нашите баби и майки и какво е било едно време е несъстоятелен. Едно време, много усложнения с бебето и с бременността не са могли да бъдат нито предотвратени, нито лекувани. Няма да навлизам в подробности, защото тук, все пак, е тема на бременните.

Скоро даваха един лекар по телевизията, който говореше точно за фолиевата киселина. Тя трябва да бъде приемана още от поне 2 месеца преди забременяването. Разказваше, че американците даже започнали да слагат фолиева киселина в хляба за да са сигурни, че жените приемат достатъчно от нея.

Така че, не е геройство, че не си пила ФК, а чиста глупост.
Не че съм длъжна да давам каквото и да е обяснение.. но не съм си направила регистрация тук някой да ми чете морал и да ми обяснява колко е начетен Simple Smile Прочела съм достатъчно за това което ме интересува.. не съм казала, че не съм пила фолиева... пих, но не винаги плануваш 5 месеца предварително да имаш дете че да започнеш да я пиеш.. говорих за другите витамини, защото първо бях при един лекар и той ми изписа някакви които да пия като хранителна добавка, след което втория ми каза че след като всичко ти е в норма няма смисъл да се тъпчеш с хапчета. Така че не ми обяснявай кое е глупост и кое е геройство...
Не знаех че в тоя форум има толкова вманиачени жени... и си мислих че е създаден съвсем с различна цел Simple Smile Все някой нападате за нещо, все едно не знам какво съм написала.. както и да е няма да се занимавам с глупости явно съм объркала мястото..
Лека бременност на всички и здравички бебоци!

# 287
  • Plovdiv, Bulgaria
Имам въпрос!90 дневната диета подходяща ли е бременни?

# 288
Фолиева киселина може човек да си набавя и чрез естествени източници, така че не е задължително това, че не си лапал таблетките да означава, че не си приемал такава 😉

# 289
Аз пия все още по 2 на ден 14 г.с.Д-р Чапанова ми каза ако искам да я пия ,ако искам вече не .Но ще си я пия.Ям и банани .Знам ,че вътре има много фолиева киселина.

# 290
Имам въпрос!90 дневната диета подходяща ли е бременни?
НЕ

# 291
Фолиева киселина може човек да си набавя и чрез естествени източници, така че не е задължително това, че не си лапал таблетките да означава, че не си приемал такава 😉

Като? Четири килограма маруля на 12 часа?

# 292
Всъщност няма как да се набавя необходимото количество от храната и затова предписват ФК на таблетки.

Скрит текст:
Те тази фолиева киселина я дават на всеки и не знам защо.. все едно едно време нашите баби и майки все фолиева киселина са пили.. не знам аз не мога да ти дам съвет, защото не съм пила Simple Smile

А ти нямаш ли проследяващ лекар, който да ти обясни, че е задължително да пиеш фолиева киселина? Аргументът с нашите баби и майки и какво е било едно време е несъстоятелен. Едно време, много усложнения с бебето и с бременността не са могли да бъдат нито предотвратени, нито лекувани. Няма да навлизам в подробности, защото тук, все пак, е тема на бременните.

Скоро даваха един лекар по телевизията, който говореше точно за фолиевата киселина. Тя трябва да бъде приемана още от поне 2 месеца преди забременяването. Разказваше, че американците даже започнали да слагат фолиева киселина в хляба за да са сигурни, че жените приемат достатъчно от нея.

Не че съм длъжна да давам каквото и да е обяснение.. но не съм си направила регистрация тук някой да ми чете морал и да ми обяснява колко е начетен Simple Smile Прочела съм достатъчно за това което ме интересува.. не съм казала, че не съм пила фолиева... пих, но не винаги плануваш 5 месеца предварително да имаш дете че да започнеш да я пиеш.. говорих за другите витамини, защото първо бях при един лекар и той ми изписа някакви които да пия като хранителна добавка, след което втория ми каза че след като всичко ти е в норма няма смисъл да се тъпчеш с хапчета. Така че не ми обяснявай кое е глупост и кое е геройство...
Не знаех че в тоя форум има толкова вманиачени жени... и си мислих че е създаден съвсем с различна цел Simple Smile Все някой нападате за нещо, все едно не знам какво съм написала.. както и да е няма да се занимавам с глупости явно съм объркала мястото..

Аз изобщо не говоря за витамини, а конкретно за фолиевата киселина. Хубаво е, че си пила ФК. От написаното от теб по-горе, излиза че не си пила. Още повече, че си написала "Те тази фолиева киселина я дават на всеки и не знам защо". Ами, отговорихме ти вече, че има защо. Приемът й не може да навреди, но за сметка на това недостигът й може да предизвика проблем.

А относно синтетичните витамини, и аз не съм им особен привърженик и смятам, че само по лекарско предписание, при доказана необходимост, трябва се пият.

# 293
Всъщност няма как да се набавя необходимото количество от храната и затова предписват ФК на таблетки.

Скрит текст:

Аз изобщо не говоря за витамини, а конкретно за фолиевата киселина. Хубаво е, че си пила ФК. От написаното от теб по-горе, излиза че не си пила. Още повече, че си написала "Те тази фолиева киселина я дават на всеки и не знам защо". Ами, отговорихме ти вече, че има защо. Приемът й не може да навреди, но за сметка на това недостигът й може да предизвика проблем.

А относно синтетичните витамини, и аз не съм им особен привърженик и смятам, че само по лекарско предписание, при доказана необходимост, трябва се пият.

Да не коментираме ситуации, в които следва прием на метилирана форма ...

# 294
Ми не, няма да се правя на гугъл и да ти изредя всички източници 🙂

# 295
Няма нужда, защото така или иначе такива количества треволяк от "източниците", никой не изяжда. Фолиевата киселина е ключова при бременност, всичко друго е руска рулетка.

Пийте си фолиевата киселина и забравете за конспираторите.

# 296
Впрочем, знам, че си убедена, че без хранителни добавки и витамини не става, обаче има доста хора, при които става, не знам как си толкова категорична, че човек, пък бил той и бременен не може да си набавя всички необходими вещества по естествен път. Имаме лаборатории и тук, правим изследвания - вижда се 🙂

# 297
Разбира се, че става - както казах - руска рулетка. Нека никой не рискува аборт по медицински причини, заради теориите за хапчетата, защото после Милистър няма да и пука, но загубата ще си остане за вас.

Отново - пийте си фолиевата киселина.

# 298
  • София
Аз предишния път не пиех фолиева киселина, защото не мислех да забременявам и си докарах моларна/гроздовидна бременност. Няма да казвам какво преживях, но точно тогава лекарите ми обясниха, че за това е задължителна фолиевата, защото предпазва от разни генетични аномалии. Та, всеки си има глава на раменете, аз определено изтеглих късата клечка и сега си я пих 4 месеца преди да забременея и слава Богу сме си наред! Да, може да се роди здраво бебе и когато не се пие фолиева, за пример са 90% от  циганчетата,както и необразованите жени-майки, но аз лично не бих си играла на това дали ще имам късмет или не.

# 299
Zdraveite ,izvinqvam se che pisha na maimunica...
Imam pitane che veche shte se pobarkam. S priqtelqt mi se razdelihme na 29.04.2018 togava i za posledno pravihme seks. Cikala mi beshe doshal na 27.04 i po skoro kato che li imah samo zacapvane i na 29.04 vece nqmashe i pomen...
Ta taka na 06.05 bqh s drug i prezervativa se skasa....ne se pritesnih,tai kato imam pr sas zachevaneto ,pone do tozi moment..mai mesec ne mi doide i se okaza polojitelen. na 06.06 otidoh na videozon i mi otchete 5weeks and 6 days...vidqh se s akusherkata mi i q popitah koga sam zabremenqla i tq mi kaza okolo 8-10.05 koeto oznachava drugiqt...
Ta ako realno sam zachenala okolo tazi dati(8-10.05) i ako realno edna gestacioona sedm e 7 dni kak na 06.06 sam 5 w and 6 days...

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 07:47 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт