Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 763
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, бременна съм в 7г.с. Вчера изкарах много тежък ден с повръщане, днес почна да ме боли и гърлото, а преди малко видях бели петна по него. Имам съмнения, че може да съм с гнойна ангина. За сега температура нямам. Най-рано мога в понеделник да посетя ЛЛ. Много ли е рисково това, че съм болна? Има ли алтернативни начини, с които да се размина от антибиотик?

# 271
  • гр. Варна
Момичета имам въпрос относно витамини .Днес ми препоръчаха Елевит.Не бях ги чувала.Гледам даже ,че има тема за тях. Нещо ново ли са ,и затова ми ги препоръчват или наистина са хубави?Някой пил ли ги е ?
Имаш ли нужда от витамини? Защото моя лекар ми беше казал ако ти се пият ги пий, но нямаш нужда.. ако се храниш с хубава храна и хапваш всичко необходимо пак си набавяш необходимите витамини Simple Smile

# 272
Ами този пуст хемоглобин -111 ми е .Желязото ми е супер.Един ми казва Б12 и фолиева ,днес друго АГ ми казва Б12 по-нататък ще пиеш сега витамини Елевит или бирена мая ????

# 273
  • гр. Варна
Те тази фолиева киселина я дават на всеки и не знам защо.. все едно едно време нашите баби и майки все фолиева киселина са пили.. не знам аз не мога да ти дам съвет, защото не съм пила Simple Smile

# 274
Шанел, за хемоглобин аз взимах билкова кръв и феротон. И двете са хранителни добавки.
astined
За гърлото - пробвай гаргара с оцет и сол. Веднага ще започнеш да изплюваш гадости и ще ти облекчи. Гарантирам.

# 275
Благодаря!! Със сигурност ще пробвам така да се изчистя!

# 276
И аз благодаря Simple Smile

# 277
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте момичета.Записвам се да следя.Днес и двата теста показаха бледи розови втори чертички.Трябваше да ми дойде на 4 ти но не ми дойде.Бебето е станало на 22 юни.От първия път.С таткото сме заедно от 6 години от 2 сме женени.Но някак не бях готова.Извинявам се ако това пояснение не е за тук.

# 278
Честито!!! Живо и здраво бебче да си имате и много да се обичате Simple Smile

Здравейте момичета.Записвам се да следя.Днес и двата теста показаха бледи розови втори чертички.Трябваше да ми дойде на 4 ти но не ми дойде.Бебето е станало на 22 юни.От първия път.С таткото сме заедно от 6 години от 2 сме женени.Но някак не бях готова.Извинявам се ако това пояснение не е за тук.

# 279
Честито 🤗🤗

# 280
  • Пловдив
Тамара честито и леко бременеене! Wink Много рядко се случва от първия път!!!

# 281
  • Телиш/Плевен
Те тази фолиева киселина я дават на всеки и не знам защо.. все едно едно време нашите баби и майки все фолиева киселина са пили.. не знам аз не мога да ти дам съвет, защото не съм пила Simple Smile
Фолиевата киселина е изключително важна по време на бременността.

„Фолиевата киселина има значима роля за формирането на невралната тръба на плода - от която се развиват главният и гръбначният мозък. Благодарение на фолиевата киселина невралната тръба завършва процеса на изграждането й до 28-ия ден на бременността.
Дефицитът на витамина - фолиевата киселина е позната и като витамин В9 - при бременност води до риск от непълно затваряне на костния канал, което е причина за вродени дефекти, един от които е спина бифида. Дефектите на невралната тръба, могат да бъдат фатални или да са причина за инвалидизация на бъдещото дете. Профилактичният прием на фолиева киселина понижава с 80% риска от дефект на невралната тръба при плода.
Фолиевият дефицит през бременността може да бъде причина и за отлепване на плацентата и спонтанен аборт, забавено развитие на плода, преждевременно раждане, поднормено тегло на новороденото, както и риск от прееклампсия.“

Повече информация

# 282
  • Някъде там
Здравейте, бременна съм в 7г.с. Вчера изкарах много тежък ден с повръщане, днес почна да ме боли и гърлото, а преди малко видях бели петна по него. Имам съмнения, че може да съм с гнойна ангина. За сега температура нямам. Най-рано мога в понеделник да посетя ЛЛ. Много ли е рисково това, че съм болна? Има ли алтернативни начини, с които да се размина от антибиотик?
Гаргара с нишадър  най-бързо действа по 3-4-5 пъти на ден! https://www.bgbilka.com/206/%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80/

# 283

А ти нямаш ли проследяващ лекар, който да ти обясни, че е задължително да пиеш фолиева киселина? Аргументът с нашите баби и майки и какво е било едно време е несъстоятелен. Едно време, много усложнения с бебето и с бременността не са могли да бъдат нито предотвратени, нито лекувани. Няма да навлизам в подробности, защото тук, все пак, е тема на бременните.

Скоро даваха един лекар по телевизията, който говореше точно за фолиевата киселина. Тя трябва да бъде приемана още от поне 2 месеца преди забременяването. Разказваше, че американците даже започнали да слагат фолиева киселина в хляба за да са сигурни, че жените приемат достатъчно от нея.

Така че, не е геройство, че не си пила ФК, а чиста глупост.

# 284
Ами този пуст хемоглобин -111 ми е .Желязото ми е супер.Един ми казва Б12 и фолиева ,днес друго АГ ми казва Б12 по-нататък ще пиеш сега витамини Елевит или бирена мая ????

И при мен е същото, само дето си пуснах Б12 и е многоо под нормата, сега съм на Б12 и витамин Д.

Общи условия

Активация на акаунт