Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 761
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
shannel опит с черен път нямам, но във връзка със силен шум от концерти и предстоящ музикален фестивал няколко пъти говорих с акушерки, и всички те ми казаха, че бебето е доста добре защитено и няма какво да се притеснявам.

# 316
Момичета има нещо което много ме притеснява. Корема ми доста често става твърд, но не е на интервали, а почти постоянно е твърд. Не знам това контракции ли са или просто се разтягам. Като легна някой път омеква,но не винаги.Пия магнезии но не виждам никаква разлика. Възможно ли е просто да натежава заради двете бебета или пак да досаждам на док? Confused

# 317
  • гр. Варна
Момичета да ви питам .Днес сутринта тръгнахме на палатка в гората на един язовир.Обаче пътят заради дъждовете и камионите с дърва малко беше се развалил .Имаше коловози ,но ние сме с джип не е проблем ,но малко клати.По принцип не излизам от гората и смятам и един ден детето да научим на риболов ,но въпросът ми е-Пречи ли това леко клатене при пътуването все пак е черен път.Или то го усеща в пъти по слабо от колкото аз ?
Друсането може да предизвика контракции.. така ми беше казал моя лекар и не е много хубаво да се случва често возенето по такъв път

# 318
Момичета има нещо което много ме притеснява. Корема ми доста често става твърд, но не е на интервали, а почти постоянно е твърд. Не знам това контракции ли са или просто се разтягам. Като легна някой път омеква,но не винаги.Пия магнезии но не виждам никаква разлика. Възможно ли е просто да натежава заради двете бебета или пак да досаждам на док? Confused

Върви да ти погледне шийката поне. Не е нормално да е постоянно в спазъм.

А онова за друсането по разни пътища, мислех да не коментирам ама ... дали бебето усещало нещо?! Майката може да получи контракции, като минимум, няма да споменавам другите вероятности, от друсане, удряне и кандилкане. Какво точно усеща бебето е най-малкия проблем, при подобни неуместни авантюри.

# 319

Върви да ти погледне шийката поне. Не е нормално да е постоянно в спазъм.
Шийката ми е скъсена 24мм, сега чакам да мине и феталната да каже какво ще правим.

# 320
  • Варна
А онова за друсането по разни пътища, мислех да не коментирам ама ... дали бебето усещало нещо?! Майката може да получи контракции, като минимум, няма да споменавам другите вероятности, от друсане, удряне и кандилкане. Какво точно усеща бебето е най-малкия проблем, при подобни неуместни авантюри.
И аз така мисля. Не бих се кахърила за усещанията на бебето, а за безопасността му, на мен дори возенето в градския автобус ми докарваше болки и стягания, за друсане по черни пътища не искам и да си помислям.

# 321
  • Blondeville
В коя седмица си? Със скъсена шийка, две бебета и контрахирана матка, аз бих отишла веднага на преглед.

Всякакви кандилкания като офроуд при бременност ми се струват напълно излишни лично на мен.

# 322
  • Пловдив
Мене ме беше страх и пеша да вървя, че от движението да не стане белята, но то май си зависи от бременността. Аз много кървях в началото, че чак и до средата и не искам и да си помисля за такива движения!

# 323
Нямам болки ,кървене съм нямала да чукна на дърво .Оплаквания никакви .Не говоря за яко клатушкане ,говоря за 5 км черен път .

# 324
В коя седмица си? Със скъсена шийка, две бебета и контрахирана матка, аз бих отишла веднага на преглед.

Всякакви кандилкания като офроуд при бременност ми се струват напълно излишни лично на мен.
В 22г.с съм

# 325
  • гр. Варна
И на мен ми се стяга корема и супер много започва да се бошува бебчо като пътувам дори и с колата в града ако е малко по-неравен пътя.

# 326
  • Blondeville
GI DI, ами отиди на лекар, или поне се чуйте, много ти е рано още. А тази шийка откога е скъсена, серклаж правихте ли?  

Аз, както писах не бих рискувала с друсане по черен път, аз и на нормално возене получавам контракции, тоест друсането си влияе, пък камо ли иначе.

# 327
GI DI, ами отиди на лекар, или поне се чуйте, много ти е рано още. А тази шийка откога е скъсена, серклаж правихте ли?  

Аз, както писах не бих рискувала с друсане по черен път, аз и на нормално возене получавам контракции, тоест друсането си влияе, пък камо ли иначе.
Ами писах на док и чакам да отговори. Говорихме за серклаж, но понеже утре съм при др Сигридов на фетална,  ЖК иска да чуе той какво ще каже

# 328
  • Blondeville
Стискам палци всичко да е ок!

# 329
Аз пък през бременността си попътувах на воля.

Общи условия

Активация на акаунт