Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 609
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
И двата хирурга казаха, че нямам лимфен възел който да е възпален. Не ми казаха от какво е, вторият каза, че е от бременноста да не го мисля и да си бременея спокойно Simple Smile... но иначе ми е подуто и ме боли.
Може да са възпалени потни жлези. Прави си ккомпреси с риванол.

# 586
Здравейте Simple Smile
Съжалявам, ако въпроса ми е неуместен , но ще бъда много благодарна ако ми помогнете.
Бременна съм в 14.г.с.
По принцип съм много спокоен човек, разбиращ, любящ, мил и обичам да се грижа за всички.
От както съм бременна ми се гадеше, после повръщах по 7-8 пъти на ден, хапвах само плодчета и кроасани с масло. Само от това не повръщах. От миризмата дори на съпруга ми ми ставаше лошо... все още изпитвам даже непоносимост към него не през цялото време а само като ми е лошо... не ми харесва дори присъствието му в стаята понякога.
А сега станах лоша със всички, плача, обиждам ги , нервнича... избухвам... не съм загрижена за никой не ми пука за никой , само за мен ме е грижа и за това как аз се чувствам. Не мога да проявя разбиране към никого. И те започнаха да ми нервничат естествено, и аз още повече се натоварвам... защото през деня в който съм добре се чувствам виновна и се чудя къде е моето аз ... аз съм друг човек в момента ... бихте ли ми дали съвет, някоя от вас изпитвала ли е подобно нещо... аз 1 час съм добре със себе си и света около мен.... 5 вече мразя всичко и всички... Sad(((

# 587
Здравейте Simple Smile
Съжалявам, ако въпроса ми е неуместен , но ще бъда много благодарна ако ми помогнете.
Бременна съм в 14.г.с.
По принцип съм много спокоен човек, разбиращ, любящ, мил и обичам да се грижа за всички.
От както съм бременна ми се гадеше, после повръщах по 7-8 пъти на ден, хапвах само плодчета и кроасани с масло. Само от това не повръщах. От миризмата дори на съпруга ми ми ставаше лошо... все още изпитвам даже непоносимост към него не през цялото време а само като ми е лошо... не ми харесва дори присъствието му в стаята понякога.
А сега станах лоша със всички, плача, обиждам ги , нервнича... избухвам... не съм загрижена за никой не ми пука за никой , само за мен ме е грижа и за това как аз се чувствам. Не мога да проявя разбиране към никого. И те започнаха да ми нервничат естествено, и аз още повече се натоварвам... защото през деня в който съм добре се чувствам виновна и се чудя къде е моето аз ... аз съм друг човек в момента ... бихте ли ми дали съвет, някоя от вас изпитвала ли е подобно нещо... аз 1 час съм добре със себе си и света около мен.... 5 вече мразя всичко и всички... Sad(((
Хормони мила...Нормално е.Аз бях обяснила на мъжа ми как ми се гади от него ,защото пушеше и миризмата ме влудяваше.Извиних се предварително за агресивното ми поведение и обясних,че и аз не го искам просто е от бременността.Поговори с него за да не се притеснява.А ти се опитвай до колкото е възможно да се овладяваш.

# 588
Здравейте Simple Smile
Бременна съм в 14.г.с.

Не се притеснявай, това е съвсем нормално състояние. И действително всичко идва от хормоните. Всяка бременност е строго индивидуална и различна по себе си. Бях в твоето състояние за около една седмица, но излезнах и за това си има роля пренареждането на хормоните, не мозъка ми. Така че не се чувствай виновна, просто изчаквай тези настроения да отшумят. Хапни нещо сладичко като усещащ, че започваш да се изнервяш.Иначе къде си следиш бременността?

# 589
Благодаря Ви ,много за бързите отговори.
А нещо което да ми помогне като билка или някакъв метод....
Към кой месец горе долу отминава?
Страх ме е като чета и за следродилната депресия и се плаша, щото аз в момента полудявам а какво ли остава тогава...
Следя бременноста си в Англия, но скоро си идвам в България окончателно.
И ще си търся екип и сестра която да ме следи в София...

# 590
  • гр.Бургас
Чак като теб не се чувствам, но виж за нервното съм си нервна от началото на бременносста до сега ( вече 8ми месец) , но както са писали по горе е индивидуално. Въпреки всичко е нормално да се чувстваш различно едно от хормоните друго от настъпващата промяна в живота ти. Не се притеснявай важното е да си здрава ,  а настроенията ще се оправят сами.
Здравейте Simple Smile
Бременна съм в 14.г.с.

# 591
Страх ме е като чета и за следродилната депресия и се плаша, щото аз в момента полудявам а какво ли остава тогава...

Не се притеснявай, гарантирам ти, че като видиш бебчето на първата фетална морфология, нещата ще отшумят или ти вече го видя? Колкото за следродилната депресия никой няма гаранция дали няма да влезе в нея. Чувала съм от раждали жени, че има такъв период в който всичко ти се струва тъмно и мрачно, но и от него се излиза. Отпусни се и недей да мислиш за тези неща. Между другото и климатът в Англия може да ти влияе на настроенията, там нали е по-дъждовно? Доволна ли си от отношението в Англия? А за София щом си търсиш екип сигурно и болниците разучаваш?

# 592
Цялата си бременност съм на антидепресанти заради депресия и паник атаки.Спри да се тревожим и си бременей спокойно.Ако се случи нещо като депресия си има лекарства.Сега се отпусни и не го мисли.Стискам палци

# 593

Не се притеснявай, гарантирам ти, че като видиш бебчето на първата фетална морфология, нещата ще отшумят или ти вече го видя? Колкото за следродилната депресия никой няма гаранция дали няма да влезе в нея. Чувала съм от раждали жени, че има такъв период в който всичко ти се струва тъмно и мрачно, но и от него се излиза. Отпусни се и недей да мислиш за тези неща. Между другото и климатът в Англия може да ти влияе на настроенията, там нали е по-дъждовно? Доволна ли си от отношението в Англия? А за София щом си търсиш екип сигурно и болниците разучаваш?
Ами честно казано тук от два месеца е толкова горещо, една капка дъжд няма.
А в България гледам някакви страхотии.
Ами да , отношението е свръх загриженост и внимание, аз не съм свикнала на такова внимание.
Чак ми се струва че са лицемерни, но това им е работата, да бъдат такива .
За тях живота е на първо място.
Всичко ми е безплатно.
Първия ми видеозон мина, тестовете за генетични заболявания- Даун синдром и т.н. и те минаха. Всичко абсолютно наред. Техниката им е уникална .
Но реших че искам детенцето да си се роди в България в нашата мила родина Simple Smile
Все още не съм се спряла на нито една болница,когато не ми е лошо проверявам но мисля по натам, живот и здраве пак да се допитам до мамите във форума. Simple Smile

# 594
  • София
И двата хирурга казаха, че нямам лимфен възел който да е възпален. Не ми казаха от какво е, вторият каза, че е от бременноста да не го мисля и да си бременея спокойно Simple Smile... но иначе ми е подуто и ме боли.
Да не става дума за аксесорна млечна жлеза. Аз разбрах за моята при първата бременност, имах подуване и болка, които продължиха чак докато ми се регулира кърмата след раждането. За съжаление си стои така, провиснало някакси, имах оферти за премахване, но се притесних, защото мястото е деликатно. Направете консултация с мамолог.

# 595
  • гр.Божурище
Момичета един въпроос понеже имам чуството ,че от бременноста забравям супер много и не си спомням като ходих в 22 г.с на ФМ в коя седмица след това ми казаха да ходя помогнете в коя седмица се ходи на късна фетална благодаря предварително и се извинявам 😫🤓

# 596
  • Някъде там
Като се прибереш в България ще се успокоят нещата, Англия си е натоварваща и депресираща 😂

# 597
Момичета един въпроос понеже имам чуството ,че от бременноста забравям супер много и не си спомням като ходих в 22 г.с на ФМ в коя седмица след това ми казаха да ходя помогнете в коя седмица се ходи на късна фетална благодаря предварително и се извинявам 😫🤓
  Между 28г.с и 32г.с

# 598
А на тази фетална да попитам какво ще гледат пак?
  Между 28г.с и 32г.с

# 599
  • гр.Бургас
Само да добавя , че не е чувство направо си е истина аз постоянно забравям. Понякога ми се казва нещо и буквално след 5 мин съм забравила. Затова и свикнах всичко да си записвам на момента , че иначе щеше да е страшно Grinning
  Между 28г.с и 32г.с

Общи условия

Активация на акаунт