Отговори
# 600
Ние сме с шишета на Томи Типи.Смених на биберон 2-ка за млякото само началото на  4-ят месец и скоро ще пробвам 3-ката.Водата още му я давам с единицата,защото обикновено я пие в количката легнал.

Нашият е 5+++ захранвам от две седмици, но много бавно.Давам само за проба все още.Папка си с кеф,но повече от три лъжици от нещо не е ял.Почти предимно си е на кърма и си му стига.Яде си още на три часа и има непробуден нощен сън по 8-10 часа.

# 601
  • София
Никакви схеми не спазвам. Действам както ми идва от вътре.
Започнах на 4++ с батат, после тиква, картоф, морков, броколи, карфиол... за 2 седмици заместих хранене, а след 3 вече имаше и заместена следобедна закуска с каша+плодово пюре. От 1 седмица яде и месо. След 10 дни навършва 6 месеца.

# 602
Вчера почнах и аз,не остана особено очарован,примлясква,ама следи в памперса не намерих не знам дали е стигнало нещо до търбуха.3 лъжички пробва,мляска,плюе,разтича се,забавни клипчета направихме поне.Днес има профилактика и сме без ток до след обяда та ще прескочим деня и утре пак картоф.Ще карам горе долу по такава схема по 3 нови зеленчуци на седмица,след първия месец плодовете,после млечни(кисело,извара,сирене),след това месо(пилешко,пуешко,агнешко,свинско,риба),жълтък,варива и каши,глутен..След годинка прясно мляко и белтък.За никъде не бързам,тъкмо да опита от всичко и да поразнообразим еднообразното ежеднение.

# 603
Здравейте, за тези, които се интересуват от схемата за захранване по ЗВБ - качила съм я тук   https://ndox.abv.bg/download?id=3012f29826  . Пояснявам, че това е схема, която аз съм правила за собствено ползване - водила съм се от съвети и схеми от тези два сайта (zabliznacite.wordpress.com   ;   zahranvane.blogspot.com), също така дневника от захранването на баткото, взела съм под внимание сезонността на плодовете и зеленчуците и собствената си субективна преценка и опит. Възможно е някои неща да се разминават от общо разпространените съвети, чувствайте се свободни да я модифицирате както намерите за добре.

# 604
Момичета, тези от вас които ползват кехлибарени герданчета/ гривни виждате ли ефект? Нали ги дават и за спокоен сън.
Аз не намирам.
Младежа е по- спокоен една идея повече, обаче девойката е ужаааас. Реве по цели часове и само мен иска, но и аз не успявам да я приспя. Драми със заспиването по три пъти на ден. Вече нямам нерви и ръце, гръб, кръст...смля ми гърдите от мляскане. Биба не иска, плюе я, шише с мляко / кърма, чай или вода също не ще. Като изпусне зърното (или като я трансферирам в леглото) следва рев и наново час приспиване.  Понякога заспива в ерго-раницата при баща си.Но аз не мога да я нося и едновременно другото да приспивам или забавлявам, а през деня нямам втори човек да ми помага. Кошче- люлка имам и в него не става.  В количката чат пат заспива, но в дъждовно време и вечер няма как..
Още някакви идеи?
Ако няма, здраве да е, поне се оплаках и ми олекна малко.

# 605
Момичета, тези от вас които ползват кехлибарени герданчета/ гривни виждате ли ефект? Нали ги дават и за спокоен сън.
Аз не намирам.
Младежа е по- спокоен една идея повече, обаче девойката е ужаааас. Реве по цели часове и само мен иска, но и аз не успявам да я приспя. Драми със заспиването по три пъти на ден. Вече нямам нерви и ръце, гръб, кръст...смля ми гърдите от мляскане. Биба не иска, плюе я, шише с мляко / кърма, чай или вода също не ще. Като изпусне зърното (или като я трансферирам в леглото) следва рев и наново час приспиване.  Понякога заспива в ерго-раницата при баща си.Но аз не мога да я нося и едновременно другото да приспивам или забавлявам, а през деня нямам втори човек да ми помага. Кошче- люлка имам и в него не става.  В количката чат пат заспива, но в дъждовно време и вечер няма как..
Още някакви идеи?
Ако няма, здраве да е, поне се оплаках и ми олекна малко.
Пробва ли докато я приспиваш да и пуснеш бял шум,Моцарт за бебета или natural sound има в youtube моя само на такава музика заспива + шише с мляко 😁 , а в количката съм го бутала и вкъщи и е помагало Simple Smile 

# 606
Благодаря за пожеланията за бързо оздравяване. Днес бяхме при личния лекар. Херп ангина. Започнало е да слизат секрети в бронхите. Даде сироп, който е за над 2 години, но ме успокои, че често се използва при нужда и при бебета. Цяла нощ температура и рев. Днес епизодично. Пак доста спи, но то не спа никак тази нощ. Бяхме три дни по 1 час на детска градина, уж да се адаптира , че трябва да започвам работа и ето резултата. Май ще обмисляме други варианти. Тук /Испания/  майчинството е 16 седмици. После отпуски каквото има натрупано и трябва да се върнеш на работа. Детските градини имат групи за бебета от 16 седмици.  Разбира се частни. В държавна е трудно да се доредиш. Болнични за гледане на болно дете не се полагат.
Родилно петно и ние имаме. Едно съвсем мъничко на крачето и друго на корема. Бяха червеникави, като одраскано, но после станаха светлокафяви.
На вратлето, в косичката имаедни червеникави петънца, които формират едно по-голямо. Дали е от горещото, защото преди го нямаше.

# 607

Пробва ли докато я приспиваш да и пуснеш бял шум,Моцарт за бебета или natural sound има в youtube моя само на такава музика заспива + шише с мляко 😁 , а в количката съм го бутала и вкъщи и е помагало Simple Smile 
Бял шум също не действа вече...сешоарът отдааавна загуби магията, природни звуци съм пробвала - без ефект при бебетата, виж мен ме приспиват Stuck Out Tongue Winking Eye , а двойната количка в къщи няма шанс да влезе, дори и за единична няма място.
Да сме живи и здрави, дано мине скоро това.

# 608
Колко зеленчука въвеждате преди да стигнете до следващия вид храна /плодове, каши и т.н./?

# 609
  • Велико Търново
Тропик, аз изчаквам 2 седмици със заместен зеленчуков обяд и ще въведа кашите ( вдруги ден ). Не искам да му товаря стомахчето.
Момичета, утре ще ми е първата вечер в която няма да съм до бебо, налага ми се да отида на вечеря по работа, чудя се как да олесня мм максимално.... ще му подготвя всичко, но се притеснявам за памперсите ( той е сменял един единствен). Мислите ли че ако взема гащички ще е по лесно поставянето?

# 610
Аз ползвам гащички. Намирам ги по-лесни за обуване, но късането им за сваляне не ми допада и отново ще мина на памперс. Особено ако бебето се върти мисля,  че гащичките са по-подходящи.

# 611
Колко зеленчука въвеждате преди да стигнете до следващия вид храна /плодове, каши и т.н./?
Аз въведох всичко, което имаме в градината - тиква, морков, картоф, тиквичка, спанак, пащърнак и батат. Това за един месец. Днес е четвърти ден с ябълка към 16 часа, от утре круша. Мисля да дам сини сливи, после оризова каша и до две седмици да давам каша с плодове следобяд.

# 612
Някои намирал ли е Тиква по пазара не съм виждала?
С Каква каша започнахте и на коя марка?

# 613
Някои намирал ли е Тиква по пазара не съм виждала?
С Каква каша започнахте и на коя марка?
Дадах оризова на хип, която се смесва с ам

# 614
Започнах с елда, след това ориз, царевица, просо. Най-доволна съм от кашите на Хип, на Хумана също не са лоши.

Общи условия

Активация на акаунт