Слънце, лято и море, а Септември- с бебче в ръце !

• 49 512
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
Аз също благодаря. А дали наличието на коластра може да се счита като знак за едно бъдещо успешно кърмене?

# 436
  • София
А дали наличието на коластра може да се счита като знак заедно бъдещо успешно кърмене?

При мен наличието на коластра не беше равнозначно на добро количество кърма, едва изкарах с мъка 3 месеца.

За киселини на мен ми помага Бианацид.

# 437
Аз с предишната бременност не помня дали съм имала такива нещица, но не бяха добре нещата. Ха, дано ни е на късмет, но за успешното кърмене са нужни мотивация и упоритост, освен кърма 😂 Важното е бебчетата да не гладуват ❤

# 438
Здравейте, искам да попитам момичетата, които вече са мами, какво мислят за стерилизаторите?
Смятам да кърмя, в такъв случай освен биби и шише за вода какво трябва да стерилизирам?
Има ли мама, която си е действала по старомодния начин - с тенджерата и удобно ли е ако сме само на кърма?
Наложителна покупка ли е преди раждането или да изчакаме да видим ще се кърми ли или не? И последно какво мислите за стерилизаторите за микровълнова?
Ух, треска ме хваща май 😁

# 439
Благодаря момичета. Звъннах в Майчин дом и ми обясниха,  че болничният ми е издаден 5 дни след прегледа, заради комисията и да отида да си го взема. Щеше да е хубаво да ми бяха дали някаква информация поне.

# 440
Аз нямах успех с кърменето след 40 ден и имах доста шишета за хранене и вода - стъклени на Нук. Стерилизирах в тенджера , сигурно 2-3 пъти да пробвах с разтвор. Сега съм взела електрически стерилизатор - беше намален и взех да си имам Simple Smile
Ако бебчето е само на кърма, не знам дали има нужда от повече от 2 шишета за вода - от едното да пие, другото за смяна.

Може да изчакаш да видиш как ще потръгне, разбира се 2 шишета да имаш у вас и ако се наложи мъжа ти ще прибяга до най-близкия бебешки магазин и ще купи необходимото.

# 441
Стерилизират се шишетата, бибите, помпата за кърма, лъжички, ако ще даваш капки за колики или ще даваш водичка само за сплакване след кърмене...
Аз ще си взема също стерилизатор за микровълнова и ще го взема предварително, за да си подготвя помпата за родилното.

# 442
Аз вчера си поръчах един стерилизатор за микровълнова и две шишета. Надявам се повече да не ми трябват Simple Smile С баткото кърмих почти до четвъртия месец когато трябваше да спра да го кърмя, защото се наложи да пия антибиотик. До тогава имах много кърма, след това рязко спря.

# 443
  • Бургас
Преди имах стелиризатор ,но преди 3-4 години изхвърлих микровълновата и сега....

# 444
Преди имах стелиризатор ,но преди 3-4 години изхвърлих микровълновата и сега....

Има електрически, а в краен случай - тенджера. Ама от тенджерата трудно се вадят, че са пълни с вряла вода. Трябва с щипки и внимателно.

# 445
  • София
Електрическите стелиризатори са страшно удобно, щракваш копчето и не мислиш повече.
Всяко нещо, което спестява време и усилие е от полза, особено в първите месеци, когато има много неща за вършене, да се стерилизира, преваря, пере, глади всичко,....
Против микровълновите фурни съм и не бих си взела такъв тип стерилизатор, нито бих се мъчела с тенджера.

# 446
Благодаря момичета. Звъннах в Майчин дом и ми обясниха,  че болничният ми е издаден 5 дни след прегледа, заради комисията и да отида да си го взема. Щеше да е хубаво да ми бяха дали някаква информация поне.

При кой доктор си? Така си и помислих за болничния. И аз ходя след седмица да си го взема. Обикновено акушерките където раздават болничните в ДКЦ-то са любезни.

За съжаление наличието на коластра сега, не определя количеството кърма после. Поне аз имах много коластра и никаква кърма.

Трябва си стерилизатор от самото начало. Не бих се мъчила с тенджера

# 447
  • Across the Multiverse
Аз също благодаря. А дали наличието на коластра може да се счита като знак за едно бъдещо успешно кърмене?
За съжаление не е гаранция. Аз не съм имала коластра преди да родя (както и много други майки), но кърмих, смятам успешно, 8 месеца. Освен наличието на коластра/кърма трябва бебето да засуче правилно, за да е приятно и безболезнено кърменето и за двете страни, да не се отказвате в няколкото критични периода, които неизменно ще имате, да сте спокойна, да не се притеснявате да се обърнете към консултант при проблеми/въпроси и т.н.
Аз съм ЗА стерилизаторите за мирковълнова, понеже улесняват живота на мама, в значиителна степен ако кърми (особено в началото) и в огромна, ако бебето е на АМ. Дори го предпочитам пред електрическия. Това с тенджерата не е за мен.

# 448
  • гр. Варна
Момичета, да ви попитам в 32 седмица съм и от няколко дни усещам ниско долу придърпване, но мисля че вече се дължи на тежестта и движенията на бебето, вие имате ли такова придърпване?

# 449
Момичета, да ви попитам в 32 седмица съм и от няколко дни усещам ниско долу придърпване, но мисля че вече се дължи на тежестта и движенията на бебето, вие имате ли такова придърпване?

О, мен навсякъде ме дърпа Grinning
Сега так ми е подпряло черния дроб

Общи условия

Активация на акаунт