Слънце, лято и море, а Септември- с бебче в ръце !

• 49 437
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
И аз се храня почти на сила, по 2 пъти на ден. Гледам да ям плодове, мед, ядки. Последно като се качих на кантара бях смъкнала килограм и половина.  Притесних се доста, понеже от началото до сега - 31г.с. съм качила няма и 6кг. На последната ЖК с бебка уж всичко беше на ред. Размера на главичката беше 3 4 дни по напред. Ще видим отново края на тази седмица.
За козметиката бях твърдо решила Мустела, нооо почвам да се колебая и чета за Себамед.
С баткото бяхме с шишета на Авент, взех ги понеже бях с ръчната помпа на Авент. Той отказваше да пие от тях докато го кърмих, след 10м. само на кърма изведнъж рязко отказа гърдата и почна да си пие от шишето все едно до сега само така е пил. Беше много изненадващо за мен. Залъгалка не ползва никога - имах само на Нук и не го притисках много за нея. Беше доста трудно укротяването по време на разходка обаче... като гледах другите как слагат бибата и проблема е решен Simple Smile. Този път взех помпа на Медела, към нея има 2 шишета и биберон Калма, специална система против колики, доближаващ се до майчината гръд... Отделно взех едно малко шишенце на Чико /много симпатично ми се стори/пак доближавящо се по форма към гърдите. И мисля да си взема 2 големи шишета на dr. Brown със специалната система против колики. Искам да имам различни варианти, пък ще видим бебка кое ще предпочита. Ще съм готова и за кърмене и за по- лошия вариант, ако не иска. Залъгалката на Чико, модела за най-малките 0+. Ако иска иска, ако е като батко си... пак ще се чудим как да я укротяваме по разходки.
Не се притеснявай за килограмите и аз имах такива притеснения, както казах от началото до сега 35 г.с само 5 кг, но доктора ме успокои, че това е много по-добрия вариант от качването на много кг, понеже от пълненето на майката нямало нищо положително за бебето.

# 586
Мами имам въпрос , който може и да не е за тази тема.
Предстои ми да взема скоро 45-дневния болничен. След като родим от болницата ни издяват друг за 42 дни , а след него какво следва? Постоянният ми адрес е в един град, с таткото живеем на друг , но аз не съм си сменяла адреса. С танкото нямаме брак. Бебо на кой на адреса ще се води? Акта за раждане в моя или в неговия град трябва да се носи и къде? Какво се носи на работодателите след раждането?
Извинете за дългия пост и многото въпроси , но ме обзема някаква неконтролируема паника...

# 587
Относно апетита - да живеят дините и пъпешите. И аз в 32 г.с. съм качила 6 кг и съм доволна. То бебчо си взима каквото си иска. Сутрин ми стига да си изпия желязото на гладно и повече не ме търси за ядене. Вчера пък имах много работа и се сетих в два и половина следобед, че все пак трябва да ям.
mimka92 не помня какво следва след 45 дневния. Имаше някакви изравнителни в зависимост кога ще родиш - преди или след термин. После ти издаваха още някакъв от родилното, после педиатъра и накрая попълваш декларации при работодателя за майчинство. Не си задължена да носиш нищо на работодателя, освен ако нямаш социални придобивки за раждане на дете. Когато дойде ред да попълваш декларациите за майчинство ще ти искат копие от акта за раждане. Май така беше, не претендирам за 100%.
Относно адреса - бебето се води по постоянен адрес на майката. Поради тази причина миналата седмица си смених личната карта, защото се водих още на адреса на стария апартамент.
А бебчо като се роди ще се води към общината, в която се е родил относно акта за раждане. В София е спрямо адреса на болницата или поне така беше преди 10 години.

# 588
Днес бях на преглед, чухме сърчицето на бебка Heart или поне така каза акушерка та, аз мн не различих шумовете Confused Взех си 45 дневния болничен, издаден, който е от 20.07 по принцип. И ми дадоха документите за болница, но се чудя не е ли малко рано? Аз съм с термин 03.09. От другата седмица почвам да ходя на запис на тонове Simple Smile

# 589
Аз когато си взех болничния не ми дадоха документите. Предполагам следващият път ще ми ги дадът. На консултация съм на 01.08.
И аз започвам записите всяка седмица.

# 590
Момичета, вие плащате ли за запис на тонове? В Майчин Дом ми искат 25 лв.?

# 591
  • гр. Варна
Ама там ли ти следят бременноста?

# 592
  • София

Аз не съм чувала за безплатни тонове. Толкова са, аз се следя в Токуда и там са толкова.

# 593
Аз не плащам за тонове, но са ми включени в пакета. Ако са извън пакет си се плащат.

# 594

Аз не съм чувала за безплатни тонове. Толкова са, аз се следя в Токуда и там са толкова.

При кой се следиш в Токуда?

Тоновете са платени навсякъде, освен ако не са включени в пакет за проследяване Simple Smile

# 595
В моята болница са безплатни(ако ще раждаш там, но предварително не се заплаща нищо, нито пакет, нито нищо и много майчетата ходят безплатно на запис там и после раждат където си искат), но е странно, че следващия ме АГ, той не работи в нея болница ме беше питал искам ли направление за запис на тонове, което ме навежда на мисълта, че може би има вариант да минават през касата.

# 596
  • София

При кой се следиш в Токуда?

Тоновете са платени навсякъде, освен ако не са включени в пакет за проследяване Simple Smile
Д-р Апостолова. Следя се по здравна каса при Д-р Живкова и отделно на частно при Апостолова.

# 597
Mn.Nikol, коя е тази болница? Няколко пъти си споделяла и за супер модерната техника, та се чудя коя е Simple Smile Супер, че са безплатни все пак.

I.Kravaeva, мерси за отговора Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 23:12 от Love_fairy

# 598
Mn.Nikol, коя е тази болница? Няколко пъти си споделяла и за супер модерната техника, та се чудя коя е Simple Smile Супер, че са безплатни все пак.
При мен е малко сложна схемата. Следя се на две места едното по ЗК(много добър лекар,  той си ме следи най-подробно но не изражда) и на частно в Медицински център д-р Кунев Русе(отворен миналата година от тази година е и инвитро център, доста модерничък, там ходя просто ей така 1 път в месеца на частно,  някак за допълнително успокоение, но и там не израждат). Та реших да раждам в частната болница, където е безплатен записът на тоновете и започват да те следят от 34 г.с. до краят, заплаща се такса за самото раждане на изписването,  предварително не вземат пари за нищо, следователно ако си следиш тоновете там безплатно не те задължават да раждаш при тях.
Стана малко заплетено незнам дали се разбра нещо....

# 599
  • София
При мен е малко сложна схемата. Следя се на две места едното по ЗК(много добър лекар,  той си ме следи най-подробно но не изражда) и на частно в Медицински център д-р Кунев Русе(отворен миналата година от тази година е и инвитро център, доста модерничък, там ходя просто ей така 1 път в месеца на частно,  някак за допълнително успокоение, но и там не израждат). Та реших да раждам в частната болница, където е безплатен записът на тоновете и започват да те следят от 34 г.с. до краят, заплаща се такса за самото раждане на изписването,  предварително не вземат пари за нищо, следователно ако си следиш тоновете там безплатно не те задължават да раждаш при тях.
Стана малко заплетено незнам дали се разбра нещо....
Извинявай не разбрах, те какво печелят от това да ти правят тонове, а ти накрая да не раждаш при тях или поне това прочетох в последното изречение?

Общи условия

Активация на акаунт