Слънце, лято и море, а Септември- с бебче в ръце !

• 49 437
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Поразрових се в интернет да почета малко информация из публикуваните закони относно болничните листове. Общо взето първичен  болничен със задна дата не издават или връщат от тази година най-много ден назад, това обаче е за първичен болничен( което ми обяснява защо така ме отрязаха преди). Когато болничния е продължение обаче, може да се връща повече дни назад.
Така, че ако някой отива за първи болничен и възнамерява да връща повече дни назад по-добре да не рискува, че не се знае какъв ще е резултата.

Чл. 9. (1) Болничният лист се издава в деня, в който се установи временната неработоспособност. Не се допуска издаване на болничен лист, в който датата на започването на отпуска е по-късна от датата на издаването му. [/U]Изключение се допуска само в случаите, когато временната неработоспособност е констатирана в деня, в който лицето е било на работа, независимо от отработените часове, или след изтичане на работното му време. В тези случаи отпускът, даден за временна неработоспособност, започва задължително от следващия календарен ден, независимо че той може да е неработен за лицето. Изключение се допуска и в случаите, когато болничният лист е продължение. В тези случаи отпускът, даден за временна неработоспособност, започва задължително от деня, в който лицето е следвало да се яви на работа по предхождащия болничен лист, независимо че той може да е неработен за лицето.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 17:46 от Mn.nikol

# 631
  • Пловдив
Аз си взех 45-дневния болничен от личната ми лекарка, понеже се следя на частно. Отидох си точно на датата и не съм давала пари за издаването.

# 632
Здравейте,
вашият гинеколог ли ви даде 45 дневния болничен или личния доктор?
Защото аз съм с термин 24 септември, а днес бях на консултация и той нищо не ми каза за болничен.
Следващият преглед ми е на 9.08, а аз продължавам да ходя на работа, но и нямам проблем с това.
Но все пак искам да си изясня кой и кога ще ми даде този болничен?
Благодаря!

Здравей, аз съм с термин 20 Септември и болничният ми ще е от 6-ти Август, така че има време Simple Smile Направо ви се възхищавам , че още сте на работа, аз след 10 мин ходене после спя 1 час от умора Simple Smile Днес бях за удължаване на болничния до центъра и да платя наема, прибрах се в 2, в 3 легнах и ставам преди 15 мин.

# 633
Здравейте,
вашият гинеколог ли ви даде 45 дневния болничен или личния доктор?
Защото аз съм с термин 24 септември, а днес бях на консултация и той нищо не ми каза за болничен.
Следващият преглед ми е на 9.08, а аз продължавам да ходя на работа, но и нямам проблем с това.
Но все пак искам да си изясня кой и кога ще ми даде този болничен?
Благодаря!

Здравей, аз съм с термин 20 Септември и болничният ми ще е от 6-ти Август, така че има време Simple Smile Направо ви се възхищавам , че още сте на работа, аз след 10 мин ходене после спя 1 час от умора Simple Smile Днес бях за удължаване на болничния до центъра и да платя наема, прибрах се в 2, в 3 легнах и ставам преди 15 мин.

Благодаря Ви Simple Smile Просто сметнах за по-добре да съм сред хора, а и бременността ми позволи, което е от голямо значение....и на мен ми се приспива доста често и не отричам, че от време на време подпирам глава на бюрото Grinning

# 634
  • Beyond the stars
Направо ви се възхищавам , че още сте на работа, аз след 10 мин ходене после спя 1 час от умора Simple Smile Днес бях за удължаване на болничния до центъра и да платя наема, прибрах се в 2, в 3 легнах и ставам преди 15 мин.

Аз се чувствам доста по-добре на работа и хич не си представям да си бях останала по-рано вкъщи. Да имам по-голям мъник вкъщи  - да си го гледам, пък тъй .. само ще нищоправя, дебелея и т.н. На работа се движа, виждам с хора, ям сравнително здравословно и в режим..  Blush
Даже се чудех дали да не пусна по-малко от 45 дни, ама Grinning
И за умората - не се изморявам толкова. Зверската умора беше всяко връщане от плажа на морето  Laughing Имах чувството, че 10 мин си вдигам крака да изскача стъпало.

# 635
  • По света и У нас
Супер! Благородно ви завиждам на сънливостта. Аз от 4-5 дни съм като кукувица-заспивам в 22ч исе събуждам в 1:30 и будуване до 4, после заспивам до 6ч. Посше цял ден не ми се приспива. Аз също ходя на работа, не е като да си стоя цял ден вкъщи,да почивам и да си подремвам.Явно започвам да се подготвям за периода след раждането на бебка

# 636
  • Across the Multiverse
Аз малко след като влязох в 7-ми месец излязох в болничен основно защото работя в офис, по 8+ часа на ден седнала и ужасно много ми се подуваха краката от седенето. Иначе също се чувствах добре като цяло и това да си бъда в график, сред колеги, а не да мисля само за бебе и раждане и да се чудя какво да изям, ми се отразяваше добре Simple Smile Другата причина беше, че от както детето ми ходи на ясла/градина все е в сборни групи лятото (като изключим 1 седмица, в която аз съм си вземала отпуск) и реално не е имало лятна ваканция. Сега си я гледам, водя я на разходки, на плуване и сме си ОК  Flutter

# 637
  • Beyond the stars
Аз малко след като влязох в 7-ми месец излязох в болничен основно защото работя в офис, по 8+ часа на ден седнала и ужасно много ми се подуваха краката от седенето.

Мда, мен това ми е единствения проблем ама сега с това лято за бременни, както се бъзикат колегите, ми е многоооо добре  Mr. Green Mr. Green

# 638
  • Across the Multiverse
Simple Smile И аз така се бъзикам, че лятото е като по поръчка за бременни Simple Smile Обаче на мен в седнало положение нещо ми се притиска на сгъвките между таза и бедрата, независимо от температурата, и започвам да отичам. Като вървя, стоя права или лежа няма проблем, дори и да е топло.

# 639
  • Бургас
Привет дами,
Днес бях при доктора 1930 гр. Има косичка и каза ,че нищо притеснително не се вижда

# 640
  • гр. Варна
Привет дами,
Днес бях при доктора 1930 гр. Има косичка и каза ,че нищо притеснително не се вижда
А в коя седмица си? ☺

# 641
  • Бургас
Ами би трябвало да съм 32

# 642
Момичета имали ли сте гъбични проблеми и какво ви изписват.Аз последните 3-4 месеца само пъхам вагинални таблетки и никакъв ефект.Полижинакс два пъти слагах,Флуодитин,сега Клион-д ми изписаха.Ще раждам със секцио но все пак ми е доста дискомфортно.Казаха ми и сода във вода и от два дена се подмивам.

# 643
  • София
Момичета имали ли сте гъбични проблеми и какво ви изписват.Аз последните 3-4 месеца само пъхам вагинални таблетки и никакъв ефект.Полижинакс два пъти слагах,Флуодитин,сега Клион-д ми изписаха.Ще раждам със секцио но все пак ми е доста дискомфортно.Казаха ми и сода във вода и от два дена се подмивам.

Лайка+сода облекчава, но не лекува.Киснете се така около 20 мин. Колкото до лекарства са ми изписвали, но преди да съм била бременна и имаха ефект. Партньор Ви също трябва да се лекува, иначе ще си го предавате постоянно.

# 644
Да, за съжаление
Изписаха ми клотримазол вагинално и мехлем за външно мазане
И да, трябва и партньора да се маже

Общи условия

Активация на акаунт