WIZZ AIR - 31

• 67 998
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • Велико Търново
Ала-Бала, благодаря ти!
Да, това е полета. Тоя текст въобще не съм го видяла.
Божеее, как си изкарах акъла!
Извинявайте, момичета, че ви занимавах.

# 196
не,не трябва да е от заклет преводач.Трябва да бъдазаверен нотариално и той
Ако представиш документ на бг на чуждоезични,няма как да очакваш даразберат какво пише в него
Ако е в ЕС- българският е официален език и изобщо не трябва да Ви интересува дали ще го разбере някой или не- това е негов проблем.
"ЕС провежда политика за насърчаване на употребата на всички официални езици на територията на целия съюз."

Това до колко се спазва в практиката и дали ще предпочитеш да си мериш ината със служителите граничен контрол и да си губиш времето или ще си преведеш 5 реда на език,които е всеразбираем. Всеки си решава сам.

# 197
Ако представиш документ на бг на чуждоезични,няма как да очакваш даразберат какво пише в него
Ако е в ЕС- българският е официален език и изобщо не трябва да Ви интересува дали ще го разбере някой или не- това е негов проблем.
"ЕС провежда политика за насърчаване на употребата на всички официални езици на територията на целия съюз."

Това до колко се спазва в практиката и дали ще предпочитеш да си мериш ината със служителите граничен контрол и да си губиш времето или ще си преведеш 5 реда на език,които е всеразбираем. Всеки си решава сам.
Защо изобщо трябва да има превод- декларациите нали касаят само български граждани и затова са небходими само за пред българските власти?

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 01:24 от Rainbow Dust

# 198
  • София-Младост
Никога не съм превеждала подобна декларация и не е имало проблем.

# 199
ок,дами.Казвам това,което се е случвало с мен,когато съм пътувала сама с детето.Както и с баща и,когато са пътували сами.Не става въпрос за една и съща дестинация/не живеем в бг и пътуваме често,така че не са единични наблюдения/Същото съм го виждала да го искат и от хора,които са били преди мен на опашката на паспортна проверка.От тук насетне,всеки си носи глава на раменете и си преценява. Няма нужда от спорове и излишни забележки

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 11:10 от red soul

# 200
  • Вестерос
Доколкото помня в другите държави в ЕС нямат такова изискване с декларации както ние имаме тук. Може и да греша, естествено.

# 201
  • sf
Сега се вкарах във филма. Моите летят сами от Франци в петък, непълнолетни, имат декларации, но само на бг. Ако откажат да ги пуснат, направо виждам как малкия ще се тръшне разреван , че иска при мама 😂

# 202

Изобщо не става въпрос за мерене на инат. Има си правила този ЕС- едното е за езиците. Както имаме задължения, така имаме и права. Българският официален език ли е в ЕС? Официален е. От тук нататък няма нужда от повече обяснения кой, защо, как...

# 203
Здравейте! Планираме пътуване до Париж с wizz air септември месец, но тъй като наскоро в Рим попаднахме на стачка, и wizz air забавиха полета ни с повече от 12 часа, се притеснявам да не се случи отново. Има ли някъде сайт, в който мога да проверя за евентуални предстоящи стачки в Париж и Франция като цяло? Благодаря предварително!

# 204

Здравейте. Опитвам се да резервирам билети с wizz air, но имам следното притеснение относно багажа. Имам включен само ръчен багаж, като този път обаче, под моето име пише “включено - ръчен багаж, недопустим”. Не мога да разбера какво искат да кажат с “недопустим”. Ще се опитам да прикача и снимка, да покажа какво имам предвид. Ако някой има идея, моля да ми помогне. Благодаря!

# 205
  • София
Вероятно означава, че не се допуска в салона, ако нямате закупено Priority. Това се отнася за всичкия ръчен багаж с размери над 40x30x18 см.

# 206
Проверих сега-за всички предстоящи полети,които съм купила/без екстри/имам право на ръчен,безплатен. Най-скорошната ми резервация е от вчера/между другото с 30 евро по-евтино от днешните цени,нищо,че са обявили 20% преди 30 септември/,също имам вкл.безплатен,кабинен. Рестартирай,смени браузер,пробвай наново.

# 207
е това с багажа се дъвче на всяка страница поне по два пъти
има си правила, написани са на първа страница и на сайта на компанията

# 208
  • в града на вечния купон
един малко тъп въпрос
моя приятелка днес напарви резервация, аз също , но тя няма възможност да я плати, пък срока утре изтича.

Та въпросът е мога ли аз да платя двете резервации, като разбира се ще посоча номерата за потвърждение и на двете през моята сметка през интернет банкирането ми?

Или след като резервацията се води на нейно име , трябва тя да си я плати?

# 209
Можете и Вие да я платите. Нека е поотделно.

Общи условия

Активация на акаунт