За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 370
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
И за мен този начин на правене на кашите си е хамалогия, въпреки факта, че всичко полезно се запазва.
Аз съм писала - накисвам зърната вечерта, на сутринта измивам, варя, пасирам и ето я кашата. Simple Smile

Моето дете е на почти 9 месеца и едва от няколко дни се изправи 3-4 пъти, подпирайки се на мен. Сам в кошарата не се е изправял още, та
А 5 месечно ще започне да се набира и изправя съвсем скоро.

не е баш така при всички. Simple Smile

# 106
По отношение на захранването, смятам да запазя максимално от летните плодове и зеленчуци за есента и зимата. Преди бяхте коментирали следния ред - варене на пра, замразяване във формички за лед и поставяне в пликчета за замразяване с цип, които ги има в Джъмбо и ИКЕА. Тези пликчета безопасни ли са, без BFA ли са и могат ли да се ползват спокойно за бебешките пюрета? Специално за замразяване ли са?
Други по-подходящи идеи?

# 107
Може да пробваш и торбички за кърма. Те са без ВРА.

А защо не замразиш направо цели плодове?

# 108
  • Плевен
Изчетох сума ти статии за съхранение на плодове и зеленчуци. За това с готовите пюрета да се замразят общото мнение беше, че може, но за кратък период ( около 2-3 седмици). Така че, от сега за есента не знам. Аз май ще замразям бланширани зеленчуци и сурови плодове. Ще готвя за по няколко дни и в бурканчета в хладилника.

# 109
  • Варна
В моята отчетна си правеха пюрета и замразяваха във формички за лед. Но си мисля, че траеха повече от 2-3 седмици. Не съм сигурна де.
Жана,
може, но на 5 месеца децата са много по-активни, искат не само да гледат, а и да пипнат. Мисля, че за дете на тая възраст има много по-подходящи играчки от въртележка, която няма да стига, а само ще гледа.

# 110
Месечинка, аз разбрах, че не тепърва ще купува въртележка, а старата им се счупила, затова купува нова. Иначе, да, според мен също няма смисъл, потребителката беше споменала по-рано, че вече се надига бебето й.

# 111
  • Варна
Да, и аз така разбрах, просто казвам, че няма смисъл да се купува нова според мен.

# 112
Ние нашата въртележка я махнахме.Към 5 месец почна да дърпа играчките и ги свалихме.Ползвахме я само да пускаме музика и като нощна лампа.Сега махнахме и останалата част,защото почна да се изправя на колена и да се хваща за нея.А е тежичка-на фушърпрайс и ме достраша да не вземе да я събори отгоре си.Сега му пускам приспивни песнички от компютъра.

# 113
Изчетох сума ти статии за съхранение на плодове и зеленчуци. За това с готовите пюрета да се замразят общото мнение беше, че може, но за кратък период ( около 2-3 седмици). Така че, от сега за есента не знам. Аз май ще замразям бланширани зеленчуци и сурови плодове. Ще готвя за по няколко дни и в бурканчета в хладилника.
Аз също смятам да са бланширани, в какво ще ги поставяш и как ще процедираш?

# 114
  • София
А за температурата - в определена част на деня е различна.Ако си много притеснена най-точно е  базалната темпиратура от която ще махнеш 0,5.
Предстоят ни скоро ваксини и започваме редовно през деня да мерим Т и да я записвам, за да преценя като сложат ваксината има ли проблем.
 При бебетата енормално да са по-топли след сън, плачкане, вечер..

Аз след като я измерих 37.8, 15 мин. по-късно таткото измери 38.2, та дойдохме в Токуда. Докато чакахме лекар стана 39.1, после спадна сама на 38.6, а с малко антипиретик съвсем изчезна, но ни оставиха в болницата под наблюдение. На пръв поглед нищо му няма, няма хрема, кашлица, нормални изхождания, спокойно гърло, добра кръвна картина....ама честно казано е малко вял и сънен. Моето бебе е зверче, днес е подозрително спокоен и спящ...

# 115
Месечинка, за играчката съм съгласна абсолютно с теб, няма за кога вече. Simple Smile
За изправянето вмъкнах само, че има доста време при някои деца. От навдигане на главичката и гръбчето до изправяне и сядане си има доста време разлика. Simple Smile

# 116
  • Варна
Faumea,
още вчера се канех да ти пиша, че за толкова малко бебе лекар е задължителен. Някакъв вирус е лепнал, ще мине, но по-добре да е под наблюдение.

# 117
Моя приятелка си прави кашите с брашна, мисля и аз да опитам Wink
Като дойде ред за кашите ще взимам готови. Казват на Топфер и на Хумана са хубави.
Това с брашната ми се вижда трудоемко и времеемко, а колко се запазват полезните вещества не знам. Thinking

# 118
  • Плевен
Kokoshy и за торбички въпроса е спорен. Ще видя дали ще намеря торбички бе BPA, но си представям на каква невероятна цена ще са. Така че най вероятно ще са пликчета обикновени (тези които се закопчават).

# 119
Допълнителна беше въртележката с музика и си я харесва и знае че следва сън,но като свалих нивото и се счупи това за затягане,явно е било здраво натегнато и малко и е трябвала на пласмасата.Днес никакви хубави не намерих така или иначе,караме с тази към самата кошара,но мелодията е друга и се ослушва и не се унася.
След 2 дена става на 5 месеца и почна по стените да се хваща и за повивалника който е в единия край,катери се по една вързана плюшена звезда.Вчера всичко разчистих и спи в гола кошара най-ниско,почна чаршафа да дърпа от скука.Вие с какви сте?Върху матрака е с протектор и чаршаф,но не знам има ли ластични с малък размер?Ще търся някакво решение докато се отучи да го дърпа и събира.

Общи условия

Активация на акаунт