За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 400
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
  • Велико Търново
Благодаря ви! Днес купих три такива( промо пакет) и питам за да знам колко надълбоко в шкафа Дафи сложа, но ще си го подредя да са ми подръка Simple Smile

# 616
Днес въведох броколи на Хип, в състава му има нишесте и какво ли още не, но го дадох. Даже вече има резултат на изхода.

# 617
И аз имам един буркан с броколи, които му купих отдавна ама ти хубаво ме науми да му го дам да ми се маха от главата. Не ме бърка вече нишестето. Аз му правя вече кисели
Иначе броколи си купувам от Лидл, разделям на розички по 2-3 в кесии и закразввам така. И граха така разделям на дозички

# 618
Имало ли е реакция от броколито? Четох, че е газообразуващо и се чудех ддали няма да предизвика колики. Но пък било улесняващо акането.

# 619
Давала съм бкоколи и не е имало реакция.И аз давам от готовите.

# 620
Имало ли е реакция от броколито? Четох, че е газообразуващо и се чудех ддали няма да предизвика колики. Но пък било улесняващо акането.

Не. С броколите нямах проблем. На обяд и дадох 3-4 лъжички, и след обяд още 100тина грама изяде, дори не беше добре затоплено, хапна си го с кеф. Колики имах след като дадох тиква и морков на слънчо, отчитам го като голяма грешка. Уж са изчистени като състав, детето се скъса да плаче.

# 621
Моето дете от спанака получи газове.Не помня на коя марка беше,но беше едро смлян.Вземала съм на ДМ комбинация спанак и пащърнак фино смляно и от него нямаше проблем.Моят дечко все още не се сеща да дъвче и ако му дам нещо по-едро смляно,после има газове.

# 622
СПЕШНО - търсим дерматолог за бебе на година и половина в София.
Излезе му на нашия мъник някакво странно червено образувание на едното пръстче, което той разчопли със с зъби вчера и непрекъснато кърви. Водихме го в Пирогов, направиха тампонада и казаха да не сваляме превръзката до понеделник и да го водим на дерматолог. Моля препоръчайте къде да го заведем?

# 623
# 624
  • Варна
то си има и големи хора, които не обичат риба...
Точно. Не е задължително да приемат охотно всяка нова храна, която им давате. Като не искат, не искат, насила не става.

# 625
Аз броколи или спанак не съм давала купешки пюрета. И двете си ги вземам от Лидл замръзени и аз си ги готвя.
Има газове понякога от едното и от другото.
Онзи ден направих супа, в която имаше и броколи и спанак...това дете пощръкля. Толкова енергичен отдавна не е бил.

# 626
то си има и големи хора, които не обичат риба...
Точно. Не е задължително да приемат охотно всяка нова храна, която им давате. Като не искат, не искат, насила не става.

Абсолютно. Майка ми е видяла голям зор, когато ме е захранвала, по-точно с месото. Щом съм усетела дори и минимално количество-край! Интересно е, че и днес не обичам, хапвам, но по-малко Simple Smile

Дъщеря ми към момента твърдо и категорично отказва грах и броколи. По принцип всичко й правя аз, опитах с купешки(да не би да не правя аз нещо както трябва), обаче не и не. Не я насилвам. Не й ги давам. След време ще опитам пак.

# 627
Аз като дадох смлян грах Бо много кашляше от него. За това сеха , след като го сваря и пасирам го прецеждам и така го слагам в пюрето/супата.
Броколите рядко се харесват, така че може да няма грешка в щерката ти Simple Smile

# 628
  • Варна
Мойто обича броколи, но грах прояде съвсем наскоро заради люспите. Дори пасиран не го искаше. Наскоро се прежали да опита за пореден път и "аааа, то било вкусно" Crazy Ще се сетиш ти, викам Joy

# 629
Значи, грах никой никога не е успял да ме накара да ям. И до ден днешен го гледам с лека неприязън, само докато го слагам в пюрето на бебето. Ама децата ми го ядат, ходи ги разбери. Joy

Общи условия

Активация на акаунт