За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 402
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
така и примерно Т над 39 градуса Нурофен ще я свали,но Панадол не...може да я понижи малко,но под 37 градуса трудно ще падне.
Тук само ще вметна, че е до организъм. В повечето случаи е така, но на моя син например панадол му действа по-добре от нурофен, давала съм панадол при Т над 39,5 и я сваля, с нурофен сякаш пак сваля, но доста по-бавно и не се изпотява така. А аз видя ли, че почва да се поти се успокоявам, че явно лекарството действа. И при баща му парацетамол смъква по-успешно висока Т.

# 601
  • София
Аз също съм с ПКЯ. Оправяне няма. Нямам наднормено тегло, даже ми е под нормата, нито останалите "готини" симптоми, но яйчните ми са като медени пити. Нищо не се е променило след раждането, за това пак пия противозачатъчни. След раждането имах 40 дни лохии, след това кърмиш 1година и не ми идваше изобщо. Месец след отбиването си имах цикъл.
Аз да почерпя виртуално. От днес малката ми кукла е християнче.

# 602
Честито, Круела. Нейният ангел хранител да я пази.

# 603
Круела, честито да ви е християнчето!

Как е най-удачно да въведа белтък? В някакви кремчета ли?
Знам, че след годинката принципно се въвежда, ама досега синът ми не е имал реакция към нищо, та мисля да го вкарам вече.
Или първо рибата да въведа и тогава белтъка?

# 604
Ние ще въвеждаме първо риба, по нашия педиатър. За белтък нищо не са ни казвали. 

# 605
Аз тепърва почвам жълтъка. До тук не е имал реакция от нищо. Дано всичко е наред

# 606
момичета, такъв рев на рибата...все едно не прясна хубава сьомга, а онзи шведски вмирисан гниещ деликатес от херинга го карам да яде. аз си я изядох с удоволствие.

# 607
Етт, преди седмица и аз ударих греда с рибата. Сложих 15 гр. в любимото зеленчуково пюре. Отказа категорично след първата лъжица да яде повече. Чудя се дали да не взема готово пюре с риба?

# 608
попи, ами и аз исках купешки като за начало, но ние не можем да намерим риба без моркови, а те са ни забранени, защото сме малко ала Доналд Тръмп.  Ако ви провърви с купешкото, пиши. Там може би да убиват частично вкуса и да свикват по-лесно, знам ли.

# 609
И аз на това се надявам. Но не възлагам големи надежди, защото тя и купешки пюрета не харесва. Ще видя тия дни на дм пюретата или на гербер за нещо подходящо.

# 610
Аз към пюрето с риба добавям масло и копър, става много свежо. Преди купувах сьомга, но последния път взех треска и съм много доволна.

# 611
то си има и големи хора, които не обичат риба...това си е една от "гадните" храни, които са acquired taste. може никога да не им хареса...

Треска никога не съм яла...

# 612
  • Велико Търново
Мога ли да дам пюре " зеленчукова супа" хип след като съм въвела зеленчуците които влизат в състава му ( морков и картоф)?
Питам ви, тъй като в съдържанието има и магданоз, а досега съм захранвала само със зеленчуци ( няма заместено хранене).

# 613
Можеш и то съвсем спокойно, хем и магданоза ще въведеш с него. Simple Smile
Той е за овкусяване един вид, едва ли е основна част от пюрето, за да се притесняваш.

# 614
Аз за първи път опитах в Германия, но е бяло месо и като че ли няма такъв натрапчив мирис като сьомгата, поне за мен. Аз я правя със някакви зеленчуци на пара, каквото имам под ръка, напр. картоф, тиквичка, морков.

Общи условия

Активация на акаунт