За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 412
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Като се има предвид, че малките деца най-често се разболяват а) вечер, б) в почивни дни, в) през дълги почивни дни, богата аптечка под ръка си е задължителна за закрепване на положението. Дежурни/спешни кабинети...хм...някой път са на късмет. На голямата ми дъщеря с развиваща се пневмония, вдигнати 41 градуса и еднократно повръщане ни посъветваха от дежурния кабинет да я изведем да играе на слънце.

# 586
  • Варна
Относно сребърните лъжички: не давайте на децата да ги ближат, смучат, бях чела за случай с отровено дете. Ежедневно е смучело уж сребърна лъжичка и е получило натравяне с тежки метали.

# 587
Приятелка,сериозно ли?Аз моя го храня не със сребърна,а с обикновена метална лъжица с каквито се храним всички вкъщи.Просто с друга отказва да се храни и иска само с нея.Мен по-скоро ме интересуваше дали като я смуче и дъвче може да му стане нещо на зъбките,които са в процес на растеж.Незнаех,че чак до отравяне може да се стигне.Все пак вкъщи всички се храним с метални прибори.

# 588
  • Варна
В случая мисля, че не е било сертифицирано сребро и е било с примеси от тежки метали. Детето постоянно е било с тази лъжичка в уста, като играчка, било е доста зле, докато открият откъде е това натравяне, разпитвали са родителите и накрая са изследвали лъжицата. От нета ми беше попаднало, когато правих проучване за захранването. От обикновени прибори не съм чувала за проблем.

# 589
Имам позната, с която като разхождахме децата , малката лигавеше една метална обикновена лъжичка. Не личеше майка й да се притесни за нещо

# 590
Подариха ми сребърна лъжичка. Честно казано не мислех да я ползвам, а след това, което Приятелка сподели, още повече.

# 591
  • София
Относно сребърните лъжички: не давайте на децата да ги ближат, смучат, бях чела за случай с отровено дете. Ежедневно е смучело уж сребърна лъжичка и е получило натравяне с тежки метали.

Задължително ще питам и докторката  ни и ще спра да я храня с нея , но тази е от цял комплект и са за хранене , а останалите ги ползваме всички от семейството.

# 592
Жана и аз съм със СПКЯ и се надявах да се разкара, като родя. Много тъжно ми стана като прочетох Sad
През бременността изследвала ли си хормони, или забелязала ли си да имаш подобрение (на мен ми се изчисти кожата страшно готино, косата ми все едно не е моята, преди се омазняваше за ден-два, сега и седмица да не я измия не личи, кистите изглежда са се стоили, не се виждат...)?

# 593
Дакота, не се знае как ще е при теб, не се настройвай.
Аз по принцип съм с много чиста кожа, нямам нито акне, нито засилено окосмяване, а те са симптоми на ПКЯ. При мен е леко наднормено тегло и нередовен цикъл. Имам и ИР, та съвсем трудно свалям кг- ми, добре, че съм висока и изглеждам горе-долу добре.

Хормоните ми бяха абсолютно наред, с ЩЖ не съм имала въобще никакви проблеми до сега, с КЗ също нямах и все още нямам проблеми.
Ама нередовният цикъл е факт.

# 594
  • София
Темата е към края, а аз съм я изпуснала. Странно. Да знаете нещо различно от Допегит, съвместимо с кърмене за високо кръвно?

# 595
  • София
М, какви свещички ползваш за твоето дете?

Мисля, че при никнене на зъби и при поставена ваксина също може да се вдигне температура.

Голямото при ваксина не е вдигало, превантивно нищо не давах.

Свещички взимам Ефералган, активната съставка е Парацетамол. Има различни видове според килограмите на детето.

Т вдигат често при червено гърло. При вирусни и бактериални инфекции също. Общо взето първите години изграждат имунитет и всичко може да ги разболее. От гнойна ангина се вдига също много висока Т.

Първото разболяване на голямата беше с 40 градусова Т, вечера я заведох в спешното, пуснахме ЦРП и се оказа бактериална инфекция, последва антибиотик.

После при всеки зъб се започваше с хрема, кашлица, Т и завършваше с нов зъб.

# 596
Тази комбинация вода+вит С за възстановяване на водно-електролитния баланс не съм я чувала и не мога да кажа съотношението,но имайки предвид,че дозата вит С за бебе е половин ампула от 200мг не би трябвало да се слага повече. За тези случаи прахчетата хидратин алфа са хубави и сокчетата ОРС на Хип,защото прахчетата са гадни на вкус и малките не ги харесват.
А за лекарствата за температура-налага се човек да има няколко от една страна заради макс доза,както мн хубаво беше обяснено,а и от друга страна защото както Аналгин сваля мн висока Т,така и примерно Т над 39 градуса Нурофен ще я свали,но Панадол не...може да я понижи малко,но под 37 градуса трудно ще падне.
За металните лъжички-не знам каква е връзката,но ми направи впечатление,че на пюретата пише да не се дават с метална лъжица.
Аз цикъл все още нямам,но продължавам да кърмя вече 7ми месец...но от предишната бременност си спомням,че стана по-обилен....сега ще го видим

# 597
  • Монтана
И аз имах лохии до 40ти ден и след това ми цапаше по малко цял месец, точно когато взех направление и час за АГ ми дойде. Сега е доста по-обилен от преди раждането и чакам да видя колко ще е продължителен. Някоя мама може ли да даде мнение за предпазването кое да избера - спирала или противозачатъчни?  И как да преценя кой вид спирала? Simple Smile

# 598
  • Германия
Зависи дали и кога искате още деца - със спирала решавате проблема за 3 до 5 години, противозачатъчните по всяко време можете да ги спрете и да подновите опитите. Не знам какви са цените в БГ, но в Германия сметнах че ще ми излезе еднакво скъпо, но спирала я плащам на веднъж при слагането, а хапчетата ги купувам всеки месец...

Аз се бях насочила към спирала, но в последствие се отказах, защото скоро искаме още едно дете

# 599
Тази е от хубавите хормонални спирали,които поставят...само,за да се ориентираш за цената,иначе АГ може да ти препоръча друго. https://apteka.framar.bg/30007218/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0 … D0%BB%D0%BD%D0%B0
Алтернатива са медните спирали от типа на Копер Т,които са доста по-евтини,но май никой вече не слага.
https://apteka.framar.bg/18002485/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0 … D0%BC%D0%B0%D0%BB

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 23:31 от SweetAngel

Общи условия

Активация на акаунт