Пубертетът при момчетата - Тема 2

• 65 589
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
  • В полите на Пирин планина
Да, нормално е. Първо се появяват тъмни и прави косми, които в последствие ще опадат и на тяхно място ще пораснат къдрави.
Малкият ми син е на 10 години, но все още няма косми. На брат му се появиха някъде към 12 годишна възраст и тогава израстна много на височина и на килограми.

# 91
  • И аз не знам къде...
Благодаря за отговора!
Наистина са прави и не са точно черни, а просто по-тъмни. Той е бяло и русо дете и съответно малко по-тъмните косми ми правят впечатление.

# 92
  • На морето!
Дари, моят син е на 11г. 156см/37кг, също тренира 4 пъти седмично, какво точно имаш предвид под голям? Аз съм 167см./53кг, не казвам, че детето е дебело, по-скоро да имаш грешка в претеглянето. Wink

Иначе моето момче е русо и винаги е имал мъх, вече си има косъмчета подмишниците, които подстригва заради плуването. Има и черни точки, но не забелязвам някакъв скок в растежа му.

# 93
  • София/Севлиево
И моят има мъхчета светлоруси по гръбчето-с тях се роди и така си седят.Други косми или мъхове засега не съм забелязала да са му се появили...Черни точки няма,само едни странни пъпчици на носа и по ръцете,ту се появяват,ту изчезват.Не смея да ги пипам,евентуално ако още ги има като се прибере при нас другия месец ще го заведа при ЛЛ и ако трябва ще я карам да ни прати на дерматолог...

# 94
  • И аз не знам къде...
Дари, моят син е на 11г. 156см/37кг, също тренира 4 пъти седмично, какво точно имаш предвид под голям? Аз съм 167см./53кг, не казвам, че детето е дебело, по-скоро да имаш грешка в претеглянето. Wink

Нямам грешка в претеглянето Wink!
Наистина е едро дете, с едра костна структура. Ще се опитам да кача снимка от телефона. Явно костите и мускулите му тежат. И наистина винаги е вървял едър за годините си.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 21:11 от Дариии

# 95
Доверчиви ли са вашите младежи?Моето уж е разумно момче,отговорно за възрастта си,но подпита ли го някой нещо си изпява всичко,та било и най-съкровено и лично.Говоря много,че има неща,който е хубаво да се премълчат пред външни хора,подплатени с примери,но нещо не се получават нещата.Много лесно чрез странични и скрити въпроси,главно съседите (на този етап) успяват да се докопат до актуални сведения,а мен това ме дразни,още повече,че използват детето,канейки го да поиграе с техният син.Притеснява ме,тази доверчивост към заобикалящите го,ама го описах,дано ме разберете!
За косми-има по краката,но не са от тези мъжките,по-скоро са тънки,но бая(сравнявам с негови връстници),под мишниците няма,но пък започва да се поти повече.(Цял бащичко)Stuck Out Tongue

# 96
Големият с ченгел да му вадиш думите от устата. Много обран във външните реакции на каквото и да било. Малкият е голяма драка, много говори, за разлика от бате си, обаче за доверчивост навън,  не е.
Ама като се замисля..., кога ли ги виждаме навън, без нас, какви са точно.

# 97
И аз нямам представа как общува извън моето полезрение. Когато сме заедно,  е винаги сдържан в контактите си и малко говори. Малко ми разказва и на мен, все се налага да му задавам въпроси - как мина днес, приказва ли си с някой и пр. Ако го сравня с мен, аз съм супер мега доверчива.
Ако го сравня с първия му братовчед, братовчед му води по доверчивост, споделяне и разказване....

# 98
  • 1st floor
Моят скоро ще навърши 14. Има си косми по краката от скоро. Не са нещо фрапиращо, но не са и като миналото лято - личи си вече, че е мъжки крак. Laughing Под мишниците също има, забелязах го онзи ден на първия ни плаж. Ще трябва да почне да ги маха. Много е срамежлив и винаги се преоблича на затворена врата в стаята си. И да искаш да видиш до къде е стигнал в развитието си, не може. Mr. Green

Относно миризмата - ужас са всичките на тази възраст. Като стане жега или са ходили с приятелите му някъде да играят футбол или волейбол, и после се заврат в стаята му, направо не се диша. Crazy Crazy Crazy Поне се научи да ползва редовно банята, че по едно време едва го карах да влезе вътре. #Cussing out

Имаме разправии с ММ относно младежките му мустачки. Не са още супер грозни, но аз ги виждам и ме дразнят. ММ не дава да се махат, рано било. Наистина ли има значение кога започват мъжете да се бръснат или просто той си робува на някакви митове? Какво ще стане на космите, ако се махнат по-рано? newsm78

# 99
Да, първите косъмчета, намекващи мустаци, стоят някак не на място на детското лице. И на мен ми изглеждаха така. Големият ми син не си ги е бръснал. Сега, когато се поумножиха, също рядко ги бръсне.
Бръсненето, според мен води до едно огрубяване на кожата и на косъмчетата, затова по-късно ако започне с тая процедура, по-добре...

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 07:39 от luna

# 100
Намерих ви най-накрая.

Моят син е на 12 и все още няма окосмяване никъде. Обаче напоследък го забелязвам че леко се е окръглил. В никакъв случай не е дебел но е пухкав. Четох че това е нормално, но ми е леко притеснено да не надебелее. Най-странното е че не яде много но въпреки това е пухкав.

Почна да обръща внимание на външния вид, прическа обличане. Което само ме радва де, че доскоро беше съвсем като прошляк.

# 101
  • И аз не знам къде...
Здравейте,

За косъмчетата или мъха над устната - може да кажа и голяма глупост, но дали не може да се почисти с тример Thinking. Имам в предвид от тези дамските (може и мъжки да има, но не съм обръщала внимание). Пак е като бръснене, но няма да загруби кожата.
Все още нямам такъв проблем с детето, но просто се сетих докато ви четях.

# 102
  • На топло в неговото сърце.
Колежка маха на племенника си с епилиращи лентички за жените и той е много доволен.Моят син все още няма никакво окосмяване.За доверчивостта не зная,но и аз трудно вадя думите от устата му.

# 103
  • Варна
Оу моя е много наивен, та чак глупав понякога Rolling Eyes. Не се замисля какво и кога би могъл или е удачно да сподели пред чуждите хора. Ще говорим няма как, дано накрая нещо влезе в таз глава.
Мъх над горната устна има и моя, но все още не е фрапиращо.

# 104
Големи космени драми в темата . Моите тийнове (12 и 14) още нямат. Руси са, вероятно затова. Като проимат, ще ги връча на баща им да се учат да се бръснат. Девственият мустак не е особено приятна гледка.

Да, уплътнили са се и моите момчета.  Детската пухкавост и мекота на плътта отдавна я няма. Потене, миризми, висене в банята и суетене пред огледалото - налични.

Общи условия

Активация на акаунт