Пубертетът при момчетата - Тема 2

• 66 420
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
И аз ще се радвам на реално мнение. И моят пубертета има черни точки на носа. кожата му е дебела , трудно се махат . Един уред много и ни улеснил. Благодаря за отзивите за биотрейд. Аз съм му купувала това онова но явно уред с продукт трябва да се съчетаят.само продукт не върши работа.

# 391
Черните точки третираме с хума и мицеларна вода.за сега е добре,но не е тежко положението.Заинтригувахте ме с тази машинка.

# 392
  • На топло в неговото сърце.
И мен,хубавеца има тук-там някоя ,но това не пречи да сме готови за по-натам.

# 393
       Днес детето ми започна школа по БЕЛ заради кандидатстване след 7 клас.Интересно съвпадение беше, че в школата имаше само момчета.Не бяха много деца, но всички изглеждаха като младежи, а моето с детска физиономия и с около 10 и повече см по-ниско.Преди време ЛЛ ми предложи консултация с ендокринолог, но аз се поколебах и не го заведох.

Вярно, че става въпрос за др поколения, но аз съм 163, на неговите години съм била около 160, а нито едно момче нито в седми клас, нито в гимназията в осми беше по-високо от мен.А сега израстнаха високи мъже, не "баскетболисти", но нормални.

Въпросът ми е- как мислите, дали ръст 150 при момче на 12 навършени е аномалия?Иначе е добре развит, хармонично.Като малък беше с поднормено тегло, сега напълня и го ограничавам, но е в норма, не е с повече кг. Не расте много, само краката му бързо растат. Сега е 38 номер

# 394
Светкавица, имам леко мъгляв спомен, че големият ми син, който израсна по-висок и от баща си, май на тази възраст още беше дечко и в ръста... Малкият, след месец ще стане на 11, не съм го мерила скоро, но мисля, че е там някъде - около 150 см . Не мисля, че ще остане дреболия и той.
Бурният растеж на големия май започна след 13,14-годишна възраст... На 16 вече беше почти глава по-висок от баща си.

# 395
Ами и моят син е на толкова и горе долу на същия ръст. Не смятам че е нещо ненормално. Все пак за ръста трябва да се взима предвид и ръста на родителите. Не може да очакваш при родители със нисък или среден ръст детето да е 2 метра. Вероятно ще бъде по високо от родителите си но не и извънредно високо.

# 396
Светкавица,моя хубавец е 155см ,40кг ще навърши 13 години през Февруари!Мисля,че е хубаво да не растат рязко,за да не се сдобият с болки в ставите.

# 397
Цяло лято се опитва да стигне 35кг, поне до 34 успя ...ръст 150, част от съучениците му са идентични на кг и ръст, някои от тях са навършили 12, за други предстои.Колкото и да има акселерация то все има изключения от нея, а и генът си казва своето. Още нямат деца с мутиращи гласове, потъмняване на окосмяването и тн.. 2006 набор са.
Аз да се похваля, че виждам наченки на поемане на отговорност и успешно разпределяне на времето. пу-пу-пу да не го урочасам

# 398
Моя не е кой знае колко висок 160 на 14 години, но гледам че даже се е нацепил по ханша, а дебел не е бил. Но краката му станаха ужасно дълги за отрицателно време. Явно е следствие от растежа. И ставите го болят.

# 399
Това имах предвид,кума има много проблеми,заради рязко порасване в пубертета.Сега  постоянно контролира теглото си,защото иначе капачките на коленете отказват.

# 400
Светкавица, мисля, че момчето ти е с нормален ръст. Моят е на 10г. 136 см. Има деца в класа, които са 160 на 9г., за мен това е отклонение. Ръстът ми е болна тема,все се притеснявам да не остане твърде нисък.

# 401
12-годишният ни син е 162 см., 53 кг. и е един от най-високите в класа и отбора. 14-годишният е 170 см на 56 кг и е от дребните в отбора. Много дръпна това лято, добре че краката му поне не растат напоследък. Задържа се на 44,5 номер последните 2 години. Надявам се и двамата да са наследили високите ми гени и да минат ръст 185 см.

Светкавица,  на твое място бих се консултирала с ендокринолог,  макар да святам, че детето си расте нормално. Просто за успокоение.

# 402
Аз мислех да се консултирам, но се притесних да не комплексиран детето още повече.В началното училище бая подигравки изтърпя заради дребната фигурка.Което обаче, не му попречи да се включи към групата, която се подиграваше на едно доста пълно дете и го отнесе, разбира се, хем забележка в училище, хем " конско" от нас

# 403
Ето една таблица за норми за ръст и тегло
https://www.zdrave.org/25688/тегло-ръст-възраст-дете-бебе-таблица/

# 404
Ето една таблица за норми за ръст и тегло
https://www.zdrave.org/25688/тегло-ръст-възраст-дете-бебе-таблица/
Мани мани ....според тази таблица, ние сме много над нормата....и по височина и по килограми.

Общи условия

Активация на акаунт