Пубертетът при момчетата - Тема 2

• 66 426
  • 779
  •   1
Отговори
# 405
Щом е здрав и има добра пропорция между височина и килограми то възрастта на която ги е постигнал е без особено значение. Горната таблица съм я гледал десетки пъти и винаги се оказва невярна разгледана за конкретни напълно нормални здрави деца, които в никакъв случай не са извъннормени според нея. Децата растат съвсем индивидуално на много променливи периоди с усилен растеж и периоди на задържане. Никакъв смисъл няма такава нелинейна функция на растеж да се слага в общоприети норми и да се вменяват комплекси щом са здрави, периодично наддават и нямат съществен проблем с неизбежните отклонения от "нормалните" показатели през някои от годините на растежа.

# 406
  • София
    Синът ми е един от дребните в класа, но баща му също е бил така до 7 клас, след това е станал над 1.90 м, както е и сега, затова не се притеснявам, като ги гледам как са copy / paste в структурата.

# 407
Моя близка е със зверски белези след заразяване със стафилококи при козметик. От години не посещавам, страх ме е. Накупих уреди у дома, шпатула, дарсонвал, лед безиглена мезо терапия, други разни....не че ги прилагам всичките на децата...само казвам- умната и с козметик, правете сто проверки първо!
Извинявам се за намесата, но има ли някаква тема за такива домашни уреди?

# 408
Синковеца зимата доста ме беше наплашил, докато ми светне,че всъщност болките от които се оплакваше са болки на растежа. Пък и той всеки ден тренира и то доста са им натоварени тренировките и все си мислех че нещо се е разтегнал,контузил... Докато наскоро бяха с кака си на семейно събиране от бившия страната и ми пратиха снимка. Тя( на 20 години е) с нисък ток,но все пак ток,а той до нея,почти на нейния ръст. И аз-шах. За три месеца някъде е дръпнал близо с 10 см. Направо съм в пОтрес Joy
Та,той е на 12 ,162 см ,55 кг. Но пак да кажа,много тренира,със сигурност има значение. Аз таблици не гледам . Не съм и снажна Simple Smile 1,60 ,бившия е към 170/3,4....може би. И сина допреди година ..си вървеше дребен,най-ниският в клас...дрехите си ги носеше по две,три години...А сега43/44 номер крак и 162 см. Здрави да са.

# 409
# 410
А за номер на обувките как са нещата Joy
Че извън пътя отива сина Head Band

# 411
  • Перник
Моят син на 11 г. , измерен точно на рождения си ден е 151 см., 33,5 кг. И според таблиците, според личната (щото и тя има таблици, нали Simple Smile ) килограмите му са под норма. Аз обаче не се тревожа от това, защото е здрав и жизнен, а като се има предвид наднорменото тегло на баща му, направо си е перфектен Simple Smile

# 412
  • Варна
Аз пък се тревожа, че моичкия е голям. Аз съм 160, а той вече е 168 с обувки 42-ри номер. На 15-ти навършва 13 години. Абе майка, все нещо те тревожи.

# 413
Има ли младежи тук със синкопни припадания. Аз имах такива в младежката възраст  поне по един на седмиц-две. Не намериха някакв причина. . И сега се случва но много по-рядко пък и вече си предусещам кога ще ми се случи , знам какво ги провокира и знам че трябва да търся място да седна или прилегна. Но това лято на детето ми (почти 12 години )му  се случва  за пръв  път  и то в рамките на  последните две седмици . На два пъти,  като втория път беше поне леко причерняване. Верно че сме на почивка и тук е много горещо и влажно. Той кара и колело в тази горещина. Някак ми е притеснено. Като се върнем ще поискам пълна кръвна картина с захар и хемоглобин , камто и кардиограма. До сега не е имал здравословни проблеми. Правили сме ЕЕГ по друг повод и е в норма. Друг с подобни проблеми ?

# 414
Да, на моят му беше станало лошо в училище, в час.Бяха викнали бърза помощ. Беше голяма драма, вкарах го в болница, изследвахме всичко- от очи до кардиолог. На дъщеря ми също й причернява, но ние жените сякаш по-често имаме такива проблеми и минава и заминава.
Направете изследвания, но като че ли се случва...не знам
Аз  съм много страхлива и направо се поболях

# 415
Aз съм била така като дете. Големият ни имаше няколко такива случки - беше на 12-13, в момент на силно физическо и емоционално напрежение. Мина изследвания - освен стандартни  също и  детски кардиолог, пулмолог, УНГ, вътрешни болести. Изключиха всичко страшно и се успокоихме. Случвало се в пубертета.

# 416
Благодаря за подкрепата. Точно силен растеж има в момента. Това лето дръпна поне 6-8 см. Стана 1,62-1,65-ужасно е несърсзмерен. Все едно някой го е теглил с пружина. Ръцете и краката му изглеждат чужди, ужасно дъъъъълги, а телцето и главата малки. Мисля че и това каране на колело в горещини от по 34-35 градуса и горещ вятър може да за създали проблема. Той и у дома кара колело но не в такива  условия. Ще направим изследвания за да сме сигурни че сме изключили проблемите. Обаче аз съм притеснена. Следя го под лупа. Абе все има за какво да мислиш...

# 417
  • София
В нета четох, че бурния растеж при момчетата е между 13 и 16 години, като някои растат с до 20 см. на година. За разлика от момичетата, които започват да растат по-рано, но растежа им рязко намалява, след като им дойде МЦ. / пример с дъщеря ми, която е на 5 г. - това лято за 5 месеца е пораснала с 9 см./ Така че бъдете спокойни /и аз включително/. Има време да пораснат. И моят синковец е дребничък, но той ще стане на 12 другия месец. Успокоявам го, че е роден в края на годината и не трябва да се сравнява с връстниците му, които са родени в началото. Не го знам колко и висок - ще го меря на РД, но тежи около 40 кг.

# 418
Дъщерята има понякога такива причернявания. Но и аз на нейните години. С ниско кръвно сме и аз и тя и покрай месечен цикъл се появяват.
Сина не му се е случвало. Дано и да не се.
Пожелавам да са излишни притесненията .

# 419
Въпросът ми е- как мислите, дали ръст 150 при момче на 12 навършени е аномалия?Иначе е добре развит, хармонично.Като малък беше с поднормено тегло, сега напълня и го ограничавам, но е в норма, не е с повече кг. Не расте много, само краката му бързо растат. Сега е 38 номер
Светкавица, моят син е също толкова висок, носи същия номер обувки и е 36 кг. Скоро ще навърши 13 г.
И той се притеснява от ръста си на фона на съучениците, които са една глава отгоре. Баща му е 184 см, надявам се да се е метнал на него, но го мисля и аз...
На 2-3 пъти му беше ставало лошо, единия път в училище беше припаднал. На мен също ми се е случвало преди години.

Общи условия

Активация на акаунт