Кауфланд - тема 30

• 81 295
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Какъвто и цербер да има на информация, изобщо не може да ме спре. Напоследък непрекъснато чакам по десетина минути на каса, детето нервничи, аз се опитвам да я укротявам,  за да не се чуваме из целия магазин. Отивам и си вземам ваучера, пък нека да посмее да ми каже нещо Grinning

# 451
  • оттам, откъдето започва България
Лош, колко да е лош погледът й, укроти я и й покажи, че си знаеш правата, които са посочени и в сайта на Кауфланд.

# 452
Навихте ме, ще си гледам часовника като се наредя на касата. Иначе и аз като Дидка гледам касиерката да не е някоя нова, а се нареждам при позната физиономия която е по чевръста, особено ако има опашки...
В нашия магазин са сложили едни момичета с радиостанции да насочват хората, облечени са с червени дрехи със знака на Кауфланд. Биха могли да ползват такъв персонал който може да работи и на каса и на информация из магазина...като стане напечено отварят каси и така...

# 453
  • оттам, откъдето започва България
Да ги ползват, ама - не. То и тези момичета с радиостанциите сигурно за символична заплата им работят. Стигам до извода, че явно на Кауфланд им е по-изгодно да плащат за ваучери за чакане, защото много хора дори не са и чували за тях и не ги и търсят.

# 454
Добре, че е форумът, иначе няма откъде да знам доста неща. Не само за К.

# 455
А като си взимате ваучер от информация записват ли ви името.

# 456
# 457
Явно проблемът с персонала е сериозен, защото ми прави впечатление, че от известно време момичетата на информация отговарят и за щандовете с плодове и зеленчуци. Сортират, подреждат, пренареждат и т.н.

# 458
Имам позната, работеща в Кауфанд.
Там всеки прави всичко. Е, по различно време разбира се, но ви стана ясно.
Освен това има много глоби, много поощрения, въобще от всичко по много. Някой бе попитал дали има глоба за касиерката, ако има оплакал се клиент от бавността на касата. Има, ако установят, че вината е на касиерката, след като прегледат камерите.
Но основният минус е, че понякога самият управител, не умее да преценява колки каси да отвори.
Това го наблюдавах в Бургас, и в София, и Пловдив. Познатата си мълчи по този въпрос, но май не е на по-различно мнение. Sad

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 22:00 от Анонимен

# 459
Мислех, че времената, когато продавач(ка)/служител на магазин ще се озъби на клиент, са отдавна отминали. Нека някой пробва с мен, със сигурност ще съжали. Много зависи и каква е цялостната политика на веригата/филиала. Пазарувах с години в К., а от скоро в Лидл. В началото нищо не можех да си намеря в Лидл, а все бързах и постоянно питах персонала. Е как пък един път не ме запратиха да се ровя по рафтовете, винаги идват с мен да ми покажат лично къде е продуктът, дори когато съм питала служители, возещи натоварени колички - изоставят количката и идват с мен да ми помогнат. Направо бях смаяна. В К. за толкова години 2 пъти съм питала за нещо, като единия път ми казаха, че "сигурно е свършило" (но сигурно ли е или не? Simple Smile ), а втория лелката ми отговори да търся "някъде по рафтовете"...

# 460
Последният път като попитах служителка в Лидл, влезе в пекарната и ми извади мъфини, понеже на витрината бяха свършили. Попита ме колко искам и сама ми ги сложи в торбичка.
Разликата между двата магазина в някои отношения е огримна.

# 461
 Здравейте! От касиерките никой не удържа пари.Но на касиерките им се засича скорост за маркиране на единица, като не е добре да пада под 32 артикула в минута.Това по повод, че бързо се маркира понякога. Иска се да няма опашки и ако сте обърнали внимание на кутията с пари има стикер със символи, който означава, че при 2 или 3 клиента и четвъртия е в червено т. е. касиерката трябва да се обади на ръководител каси да отворят такава. Когато няма достатъчно касиери се викат и тези вътре от магазина. Имайте предвид, че тези служители, които зареждат стоката по регалите, са на работа от 5 сутринта, когато са първа смяна. Често им се налага да работят и на каса след като подобаващо са се потрудили преди това.По повод грешно маркирани артикули - никой не го прави умишлено, защото никой няма полза от това. Кутиите с пари се предават затворени в трезор и там се броят от машина.Имат право на + - 10лв. толеранс, ако обаче е повече от тази сума - или + се пише споразумение обяснение. Като сумата ако е вповече не се дава на касиера, също и ако е по-малко не му се удържа нищо.При 6 такива грешки-споразумения за една календарна година освобождаване.Така, че и на касиерите не им е лесно, защото през тях минават всички доволни и недоволни от нещо клиенти. Също често опашки стават и по вина на самите клиенти, които първо чакат да им натрупат куп с маркирани артикули, после да видят сумата за плащане, тепърва да търсят портмоне, пари, пък после и да си редят в направо по торбите.Вместо да се отдръпне настрани и там да си подрежда колкото си иска.

# 462
Много хубаво, че писа някой запознат. Peace

# 463
Здравейте! От касиерките никой не удържа пари.Но на касиерките им се засича скорост за маркиране на единица, като не е добре да пада под 32 артикула в минута.Това по повод, че бързо се маркира понякога. Иска се да няма опашки и ако сте обърнали внимание на кутията с пари има стикер със символи, който означава, че при 2 или 3 клиента и четвъртия е в червено т. е. касиерката трябва да се обади на ръководител каси да отворят такава. Когато няма достатъчно касиери се викат и тези вътре от магазина. Имайте предвид, че тези служители, които зареждат стоката по регалите, са на работа от 5 сутринта, когато са първа смяна. Често им се налага да работят и на каса след като подобаващо са се потрудили преди това.По повод грешно маркирани артикули - никой не го прави умишлено, защото никой няма полза от това. Кутиите с пари се предават затворени в трезор и там се броят от машина.Имат право на + - 10лв. толеранс, ако обаче е повече от тази сума - или + се пише споразумение обяснение. Като сумата ако е вповече не се дава на касиера, също и ако е по-малко не му се удържа нищо.При 6 такива грешки-споразумения за една календарна година освобождаване.Така, че и на касиерите не им е лесно, защото през тях минават всички доволни и недоволни от нещо клиенти. Също често опашки стават и по вина на самите клиенти, които първо чакат да им натрупат куп с маркирани артикули, после да видят сумата за плащане, тепърва да търсят портмоне, пари, пък после и да си редят в направо по торбите.Вместо да се отдръпне настрани и там да си подрежда колкото си иска.
Да, в повечето случаи клиентите са си виновни. Съгласна. Но за глобите - определено си оставам на мнението.
Както и за възнагражденията. Освен ако няма промени в политиката им спрямо служителите на магазина.

# 464
  • София
Нашия филиал са го обновили с дървении и е станал много приятен. Ноооо, какви епични опашки....и за капак, касиерка, маркираща със скоростта на охлюв, накара ни да й диктуваме баркода на някои стоки, че четеца не ги чете и тя не ги виждала, отиде да пита ваучерите, с които плащаме дали важат....Щяха да ни изядат с погледи следващите на опашката. 22 минути засече детето. Mask Като отидох да се оплача на информация - "Разбрах, че се оплаквате и какво искате от мен?". GrinТа, ваучер с клизма.Grin

Общи условия

Активация на акаунт