Магията на изтока - тема 54

• 43 360
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
  • MJF
rossonera , много аригато за този туб-канал. Много харесвам компилации от духови оркестри а виждам че има много качени на него. За тази сериозна музикална физ.зарядка какво да кажа?! Голяма браво.

Kento Yamazaki като  search съм го гледала в A Girl & Three Sweethearts

# 166
Радвам се, че ти харесват. Американците са най-добри в marching band-ите, а при гимназистите от Киото това е различното, че танцуват, докато свирят, което е доста трудно. А и хореографията им е за поздравления.
Харесвам много и drill platoon-ините на американските морски пехотинци.

На мен ми беше блудкав и прекалено сладникав. Изтърпях го само заради тримата братя, Мирей Киритани не мога да я дишам. Ще го запомня и с красивите морски кадри.
И знаеш ли, в сериала тя беше с Кенто, въпреки че Шохей Миура беше влюбен в нея, а в живота точно Шохей е с нея. Говореше се, че са направили сватба на рожденият му ден, но отричат и двамата, макар че признаха, че живеят заедно от година. Може и да е станало, но японците крият тези работи.

Качили са Genkai Danchi 5 като за теб, на същото място, от което ти дадох линк онзи ден. Можеш да се наплашиш отново с Тераучи-сан.

И нали сме в летните месеци, a в Япония това е и времето за много ханабитайки (фойерверки), Хесо Мацури фестивала и какво ли още не.
Ето и едни малки японски танцьори.

# 167
  • MJF
Добре тренират и дребните  Laughing. Привидяха ми се таби а една група по  в началото ми заприличаха на футлолни фенове  Laughing- по гащите имаха разни шарки напомнящи мотиви от знамена да държави- хърватски квадрати да речем- днес са и актуални.  Simple Smile
Мда , то нямаше какво да се коментира по A Girl & Three Sweethearts.

Kyoto Tachibana SHS Band имат добри филтри/микрофони или каквото там се казва за инструментите. Постигат много добър звук на открито. В София на 6 май няколко пъти има парад на духови оркестри но май нещо не могат да го закрепят като ежегодно традиция за жалост а по локацията и формата на провеждане имам големи забележки. То малко духови оркестри са останали по държавата ни а пък за такива по училища и университети да не говорим. В моето основно училище имахме цял комплект инструменти за духов оркестър. На учителя по музика явно му се занимаваше и поддържаше училищен оркестър. Зададеше ли се 24 май наставаха сериозни репетиции по квартала - обикаляха се улиците с оркестъра за трениране. За голяма радост на предимно възрастните съкварталци по обедно-ранен следобед време- излизаха като на панаир да се радват  Simple Smile. Сега като се сетя жалко че е нямало повече поводи за такива участия на този оркестър- един 24 май и един път някакъв училищен празник- да речем на патрона на училището-името. Комплекта инструменти в основното училище бе впечатляващ -даже не всички попадаха в използване.

Охо значи да се настроя за Тераучи сан 5  newsm43   Mr. Green

# 168
  • София
Ле ле, те от малки ги научават на ред и дисциплина, за големите да не говори, уникални са, а това момиче с изкуствения крак по нищо не се различаваше от останалите, взирах се да намеря разлика в танците, но не намерих. За да се справиш толкова добре, трябва да имаш много силна воля.Снощи до късно гледах клипове с изпълненията им.

Още едни талантливи японски момичета.Много са забавни и прецизни, колко ли са репетирали, за да постигнат това.

# 169
Здравейте всички в неделя вечер! Аз продължавам да чета за Япония (затова и рядко пиша в темата), този път "За Япония като за Япония" на Марко Семов. В Wikipedia обаче тази вечер видях, че вече има статия за Sons Of The Neon Night, и бързам да споделя. Според нея премиерата на филма е предвидена за следващата година. Гледа ми се Такеши Канеширо в нещо ново, но ще трябва да почакам още.

# 170
  • MJF
The Habitation 5
Скрит текст:
Какво беше това?! А какво превю за нататък видях!  Crazy
Нееее,  това не е хорър а направо сериозна психологическа драма. Вече се оплетох с Тераучи и домоуправителя. Тез двамцата просто.... кой по -напред да подхвана  ooooh! Whistling. Таткото се спаси поне. За сега. Тоз "даичи мен" егати психозата.
Този епизод Хонока ме изненада.
Горкия Тераучи как му се "срути" жилищния комплекс буквално и преносно.  Rolling Eyes
Доволна съм от това заглавие напълно. Ровим в човешките страсти и нищо човешко не ни е чуждо.
Дано с елиминираните вече се свърши. Тоз път без труп минахме  Whistling

# 171
Sugoooiiii!
Вече нямаме изплашен Шо, а зрител, който е усетил истинската японска човешка драма.
Радвам се, че ти харесва. На мен от самото началото този сериал ми носи голямо удоволствие, въпреки убийствата, които, признавам, че ме стреснаха, докато не започнах да си обяснявам всичко.
Японците отново са заложили много смисъл, а и както казах преди няколко дни - от сценариста на Doctor X-сериите не очаквах и друго.
Сега остана да видим и последните три епизода.
Залагам, че кандидат-таткото ще спаси съседката и ще разкрие всичко. Все пак е и държавен служител, а държавните служители в Япония, не са като тези в българско (корумпирани), хаха.
Самурайската чест е всичко, особено щом служиш на държавата.

А по повод клипчето от freedoms, имам точно четири думи. Дисциплина, трудолюбие, уважение = Японци.

# 172
  • DE
В неделя в сутрешния блок имаше интервю с корейския посланик. От 30 юли ще излъчва "Great Jang Geum" http://www.easternspirit.org/forum/index.php?/topic/291-dae-jang … ments#comment-442
https://www.bnt.bg/bg/a/koreysko-kino-skoro-po-bnt#
Само се чудя, защо толкова стар филм  newsm78

А какви изпълнения правят в китайскито шоу "Come Sing with Me" S3(нещо като корейското фантастично дуо). Страхотна Hebe Tien от групата S.H.E, която едва познах  Crazy

"Fated To Love You" можеше да спестят едно 10 епизода. Към края ми стана досадно от повторения и тъпчене на едно място, превъртам. В заключение ще кажа страхотна, естествена актьорска игра, приятно паказана история, няма нужда от повторение, доволно се забавлявах  Grinning

# 173
  • MJF
Genkai Danchi - от този творчески екип досега друго не съм гледала. Пиша им 6+ до тук. Интересно как ще завършат историята.
Скрит текст:
Тез есета в тоз комплекс ме  Whistling ooooh!. То остави че таткото се измъчи,  ами в предишните епизоди направо библиотека от есета от живущи в квартала. Туй ме впечатли  Mr. Green, направо като архив на спец-служби  Mr. Green. То така как няма да се сдушат Тераучи и управителя?!  ooooh!.Тоз квартал с тоз управител и за капак нашия даичи мен направо .... най-добре да се елиминира. Като е да е.
Рибите май не видях в този епизод и "дрешката" за бутона. Нещо ми липсваха.
Обърках се аз че епизод 5 го минахме без труп. Ами "знахаря" или там какъвто беше. Ама то вече нали претръпнах и взех да ги губя  Mr. Green. На таткото направо му се зарадвах че още е жив след като даичи мен последно го бе понесъл нанякъде с количката  Whistling.  
дането, за исторически сериал ли става дума? Като сложих на търсачката "Great Jang Geum" такъв ми даде. Ще си спестя коментара който първосигнално ми дойде. Ех тез политици.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 11:52 от Шошулчо

# 174
Шо,

Скрит текст:

# 175
  • MJF
Мани , мани. Малко ми бе до сега спайдър мен ами сега и даичи мен  ooooh! Whistling Laughing

# 176
Олицетворение на всички откачалки, а в света, който живеем дори се увеличават главоломно. Не си пият и редовно хапчетата.

В Япония миналата седмица се повдигна и една друга тема - за отвличанията.
Това стана във връзка с излизането на live action-сериала по мангата Sachiiro no One Room, в който главната героиня, момиче на 14-години, е отвлечена от млад мъж и живее с него. Всъщност, "отвличане" е много силна дума - той реално я спаси, защото тя беше тормозена жестоко от родителите си у дома (истински кошмар), а и от съучениците си в училище.
Този сериал също е сериозна психологическа драма, която, ако имаш желание, можеш да погледнеш. Превежда се на английски език.
Реално момичето е спасено. Той се грижи много добре за нея, но става така, че тя се влюбва/ привързва към него...
Японското общество се надигна срещу самата идея, която е заложена в мангата/ сериала - именно, да бъдеш отвлечен, ако дори и това е за твое добро. Приема се като стимулиране на отвличанията.

# 177
  • MJF
Ясно че всеки случай е частен но . Вече няколко пъти гледам подобни казуси дадени като реакция и мнения на този фронт. Някак си твърде праволинейни са ми. Ето и тук Тераучи в коя сфера е?!. Почнал е от психология минал е в психиатрия. А  тогава в каква крими зона по-точно е ?! Въобще психиатрията в целия свят е много сложна тема. Но има законодателства където малко или много са отчетени бая от хилядите нюанса.
Нещата не са само черни и бели и съответно правната система трябва да е гъвкава. Да речем много ме  Rolling Eyes категоричното наказване при убийство при самозащита. Че повечето хора имаме инстинкт за самосъхранение. И като сме в ситуация в която някой ни напада и няма да спре докато не ни увреди,  че и убие направо , то какво да правим?! Да му кажем "спри човече да звънна на 112"?! Идва инстинкта за защита и никой не може да предположи какво може да се случи като съответно жертвата удари нападателя. Та някак много категорична, праволинейна ми идва показаната правна система.
И то пак някак по -ясно е при физическо издеватлество. Ами при психическо?!

# 178
Подобен казус за отвичането беше застъпен и в корейския сериал Mother. В него учителка "отвлича" дете, което е тормозено от майка си и гаджето й. Де факто, ако го беше оставила, то или щеше да умре, или да бъде изнасилено, или нещо подобно.

Sketch приключи. Леко отворен край с намек за втори сезон. Но като цяло, на този етап си имаше приличен финал.
Скрит текст:
Главният виновник, тайна организация от властимащи, ръководеща държавата, остана незасегната за момента, но виденията на прокурора показаха, че в близко бъдеще ще бъде разкрито всичко.
Поимваше си трупове, но главните оцеляха.

# 179
Bromance
Само да кажа,че толкова много целувки в азиатски сериал (от далечния изток,щото Азия голяма,сериали много) не съм виждала.
Не съм свикнала и почва да се изчервявам.
Обаче си доглеждам The Legend Of The Blue Sea,защото ако го оставя след Bromance няма да го изгледам.
След средата вече не е толкова забавен,семейната история на Мими ми е досадна,втората Тя ми е антипатична,а за нейното семейство ми се иска да изстрия сцените. Напълно очаквано и по корейски след средата немпото намаля и клишетата почнаха едно след друго.Превъртам и то само,защото много харесвам Gianna Jun и е страхотен тандем с Мими.
Дечкото
Shin Won-Ho (1991) също ми харесва.Визуално,защото ролята му е на мълчалив хакер,а не съм го гледала в друго и няма как да преценя как играе.
Имам да догледам едни 5 епизода и ще имам изгледана корейска драма за тази година. След справка се оказа,че миналата съм изгледала цели 4.

Общи условия

Активация на акаунт