Магията на изтока - тема 54

• 43 361
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Let's Eat  Сезон 3

От уважение към Ду, а и преди да влезе в казарма наесен, погледнах първи епизод. И до там. За повече нямам нито желание, нито сили.
Започна с една хубава сочна пържола (одобрих), а в епизодите този път ще има голдън ретрийвър.
Бараши беше в първи сезон, във втори дори не помня дали е имало куче, а тук - ретрийвър (голям чаровник).
Явно ще се разчита и тук кучета да изкарва много от сцените. И по-добре.

Шо, права си. Не разчитай на никой. Купи си брадва.

# 181
  • MJF
Имам си  newsm66  Mr. Green
Мне, брадва не стига, за гаубица съм.
2 неща да отчета . Догледах първи епизод и продължих с втория на Rikuoh . Забавно ми беше процеса на сдушване на героите на Koji Yakusho     и Akira Terao  Mr. Green , големи образи  Joy но нейсе се разбраха за начало. Онзи гламавия дето търчи и той малко се усети.

Един филм коопродукция Where Has the Time Gone? (2017)
Честно казано изгледах го на 2 пъти, имах просто по-големи очаквания. Финално , хм, имали са зададена тема правачите но при почти всички истории се е получило "изсмукано от пръстите". Бразилската част - само финалните надписи ми се сториха че пасват на темата  Thinking. Така си и останах в почуда какво снимаха преди това ами не дадоха направо надписа  Blush, въобще не разбрах какво правеха/неправеха героите, а то и  бедствието бая време разгадавах  ooooh!.  Embarassed да ми простят бразилците. После руснаците направо на хорър минаха и там една фраза върна видяното към идеята. С бразилците един дол- толкоз"възвишено" снимано че направо гледах "българско кино"  Tired. После ЮАР -изгледах половин минута и ги превъртях. И стигнах нашите посоки  Laughing. Индийския сегмент бе добър само че етно моментите ми бяха свръх и се наложи на 2 пъти спешно мишока да ме спасява със звука. Тез без "песни и танци на народите" явно не могат за минат и в късометражното кино  Whistling. За финал "нашите" хора от Китай. Диалога  Tired китайски но като цяло идеята се върза с темата без да се тормозя - какво иска да каже автора.
Та така, от всички само индийския и китайския сегмент мога да похваля,  че поне ги разбрах какво искат да кажат по зададената тема. Двете истории еднакво силни по темата но и при двете ако се махнат излишните етно неща  Peace.
Забравих нещо а не мога да не го отбележа. Руския сегмент си заслужаваше за 2 неща . Първото е МПС-то- доката разгадая какво гледам и че е на релси. И най-вече второто нещо-локацията на снимките. Дори зимомраз като мен спираше картината на няколко пъти да се полюбува на гледките. Докато снега е само на екрана не ми пречи  Mr. Green
Китайския сектор ме  Mr. Green с нещо. Преди рядко гледах китайски филм в който има няма да не се оплачат за едното дете по наредба. Сега като е разрешено и второ пак така. И в този късометражен не пропуснаха да наблегнат.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 00:16 от Шошулчо

# 182
Аз гледах първия епизод на Sachi-iro no One Room и подхванах мангата.

# 183
Музика.Китайска.От Jay Chou.

и

Baron Chen Heart Eyes е наличен и в двата клипа

# 184
След като ви изчетох по-подробно, мисля, че и аз ще гледам Rikuoh. Участието на Коджи Якушо е плюс за мен, тъй като ми е много симпатичен. Освен това самата история изглежда забавна. Дори да има сериозен или поучителен елемент (сигурно ще има), не вярвам да е натоварващ сериал. Точно от нещо такова имам нужда сега.

Tuon, китайската музика е много приятна, благодаря, че си я споделила. Добре ми дойде да чуя нещо такова след доста напрегнат период напоследък. Прослушах и още няколко песни на същия изпълнител, харесва ми.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 14:41 от bell_87

# 185
О,Бел,поискай от Дането да ти пусне нещо.Тя наистина може да ти покаже страхотни неща.Аз съм пълен лаик относно азиатската музика. Blush

# 186
  • MJF
bell_87, хайде включвай се. Коджи Якушо е в главна роля. Напрегнатия период да свършва.2 изгледани серии и не съм се натоварила. Пробвай го.
Аз вчера си взех дозата китайски с частта в Where Has the Time Gone? (2017). Така късометражно ми се ядва  Laughing, даже слушах. След индийските "песни и танци на народите" направо ми се стори слухов елексир  Laughing. Добре го бяха поставили накрая тоз сегмент.  Simple Smile

# 187
  • DE
Само да каже какво харесва, аз пускам тук почти всичко което ми е харесало Crazy
От няколко дни съм на вълна пей с мен. Със силен етно елемент, но е много приятно.
https://m.youtube.com/watch?v=EC42Pf6JEJw
Помните ли хлапето дето ви го пусках преди няколко години?
https://m.youtube.com/watch?v=HeUJ4Y-XOeY
Пораснал, но продължава да пее същата песен в други предавания Grinning
https://m.youtube.com/watch?v=1SUETL-TJNc

# 188
Аз съм пълен лаик относно азиатската музика. Blush

О, аз също. Обаче скоро попаднах в YouTube на едно момиче от Филипините, Morissette Amon, и бях възхитена, много е добра. На вас може да ви е известна, аз не бях я чувала досега.

Дане, благодаря за линковете! Релаксиращо ми подейства, такива мелодични песни харесвам по принцип.

Шошулчо, индийските песни и танци са ми едно от най-омразните неща на света, честно. Ако някой тук ги харесва, да не се засяга, просто аз имам алергия към тях.

# 189
Новата китайска версия на Meteor Garden е доста лаишки и детински направена. Историята е същата, но претупана и повърхностно представена. Не разбирам от какъв зор се правят подобни римейкове и то на истории доказали популярността си и филмирани няколко пъти. А пък и китайците вече направиха един път тяхната си версия и това е втори опит. Не виждам смисъл да продължавам да гледам.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 19:40 от 2в1

# 190
Новата китайска версия на Meteor Garden е доста повърхностно и детински направена. ...
И няма Вик,Джери и Ванес
Scream

Бел,Morissette Amon не съм я чувала,но YouTube е голям,а каналите са много.
Ще я видя.

# 191
Бел,Morissette Amon не съм я чувала,но YouTube е голям,а каналите са много.
Ще я видя.

И аз не помня как точно попаднах на нея, май беше правила кавър на някаква песен на Марая Кери, която изключително много харесвам, и така.

# 192
Cheer Dance - епизод 1

Доволна. Гледах филма миналата година, а сериалът идва като едно продължение. Тук действието се развива 9 години по-късно, със съвсем различни герои, но идеята е една и съща - група гимназистки обединени от една идея да победят в състезание за мажоретки и да дадат най-доброто, на което са способни. Coming of age-сериал за борбеният японски дух. Възпитават отново подрастващото поколение, а и не само.

Фукуи-диалекта отново е силен. Във филма обаче беше много по-страшно (дори дразнещо), докато тук се трайва. Към края на епизода вече свикнах, че тук няма да имаме "гомен не", а "гомен но" и още много други. Но пък няма как - действието се развива в префектура Фукуи, а там се говори така.
Хареса ми, че показаха Музеят на Динозаврите, а и действието се развива точно в град Кацуяма. И това нямаше как да пропуснат, защото в тази префектура са открити най-големият брой останки от динозаври на японска земя.
Изобщо, японска благодат. Гледаш си едно зарибяващо спортно сериалче с умни, находчиви и трудолюбиви тийнове, гледаш си и кадрите с динозаврите, които са като живи, опознаваш културата и историята на това японско градче/ префектура. Няма какво повече да искам...
Шо, главната героиня се казва Уакаба. Любимото ти японско женско име, хех.
А в главната мъжка роля, на съученикът на главната и неин приятел от детинство, е Хироя Шимизу, който познаваш много добре от Anone.

Ето видео с музея на динозаврите, който е един от най-добрите в целия свят и се намира точно до самата гара на град Кацуяма. Ще има много кадри в сериала точно на това място, поне в първи епизод загатнаха за това.

И още инфо за самия музей, ако някой иска да научи повече.

# 193
Бел, щом ти хареса музиката на Jay Chou и ако имаш желание за филм с него + музика - Secret
Трейлър

# 194
  • MJF
Уф, че се стреснах. Влизам в спирита и на лични имам питане дали знам дали японските мъже влизат задължително в казарма като корейските да речем. Хм, еми не знам, не съм се замисляла по въпроса. Тук отпращаме все корейските. За японските и китайските не помня да сме ги пращали има няма там. Баш мен пацифиста да ме тормозят с такъв въпрос  Mr. Green.

bell_87 , може да си мерим алегриите ни към индийските ритми. Моята е голяма защото е към всичко дори малко звучащо ми като такова. Направо имам алегрия към конкретни музикални инструменти виновни за таз ужасяваща ме какафония  Laughing Wink Laughing

Ммм Уакаба значи. "Моята" Укаба като гледам пак готви нещо интересно на леда за идния сезон.
Най-симпатичния ми динозавър е Дино на Фред Флинстоун. И онзи в каменоломната, дето му помага да се труди.  Laughing
След колко ли хилядолетия и нас ще ни откопават като динозаврите  Whistling.

Общи условия

Активация на акаунт