Магията на изтока - тема 54

• 43 415
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
Мими и Ариел - The Legend  of the Blue Sea

# 271
  • DE
Старичък е, аз пък си пускам на ден по епизод от пепеляшката, бях забравила колко прекрасен е Фуджики в такава роля. Позачудих се дали да не потретя и Анемия newsm78
Корейщини категорично не ми се гледат, нация дето така си мрази жените не ме кефи. Друго си е възхитата на японци и китайци към женските образи Heart Eyes

Днес гледах трйлъра на аквамен и ми се догледа СГ Атлантис, обаче ми е кът технологичния ресурс(развали ми се лаптопа, а нямам доверие на немските майстори та ще почакам още една седмица  Tired ) гледам предимно он лайн на таблета и телевизора, те пък не отварят неща които мога на лаптопа, мъка, мъка...

# 272
  • София
some_one_zero,аз започнах да гледам азиатско съвсем случайно,  търсейки нещо за гледане  в Замунда и така попаднах на корейски сериал, първият ми - Secret Garden .В този сериал си харесах главния герой/актьор Бини, изгледах всичко с него и след това  изгледах преведените на български - като си харесам някой актьор, гледам на руски и български преведеното с него.По същия начин беше и с японските  и тайванските.Сега съм на текущи  и също чакам  всяка седмица новите серии.Любимците ми нараснаха лавинообразно.
Всичко това започна преди 8 години и няма край.Американските ми сериали и филми намаляха драстично, брои се пръсти, това, което вече гледам.
И аз не съм си водила списък, но следя форума  в Eastern spirit  и тук, нашия и така се ориентирам.

Започнах сериалас Фуджики Наохито  Final Cut, но първата серия ми е доста объркваща, все още не мога да схвана, сега съм като пате в калчища, но надявамсе в следващите серии да се оправя.

# 273
Бел,кaто изключим марсианеца всичко останало си е стандартна тема във филмите му. 

Да, точно марсианеца имах предвид. Стори ми се забавно така, както го беше написала.

# 274
Дане,искаш да гледаш Джейсън Момоа,а?
На Атлантис най-обичам епизода с Тилк и Ронан:grinning:
 The Legend  of the Blue Sea е 2016/2017 и е сравнително нов.Исках нещо приказно и си получих 3 години по-късно.Не бягат от себе си с дългите периоди чакане и чакане.
Анемия Joy

Бел,смешно,смешно,но ако някога има герой  от Марс ще е ужасяващо и по всяка вероятност ще бъде гей с разбито семейство и пристрастен към лекарства.
Обичам го Алмодовар.

# 275
Леле,залепнах за монитора,вече доглеждам Дърво с дълбоки корени!
А,не,не се състезавам,нито съм си поставила срок.Лично за себе си записвам и си категоризирам! Просто за мен това работи. Иначе,както обясних, става хаос. А като си планирам следващи гледания,не губя излишно време да цъкам насам-натам и да избирам. Ето,привършвам Дърво с дълбоки корени, след него вече имам идея кой е следващият сериал,който бих почнала.Иначе,може и да съм се вманиачила,кой знае.
Но хората си поставят какви ли не шантави цели.Едва ли да си наумиш да изгледаш най-популярните корейски сериали е сред най-странните такива. Както някой може да цели,например да обиколи Балканите,или да колекционира разни неща.
И да,подкрепям импулсивността и определено не мисля,че се е изгубила при мен,понеже си записвам кое е вече гледано и кое да гледам по-нататък.

# 276
Last Cinderella
Героят на Харума Миура ще се влюби в нея,нали?Нищо,че е с кофти дрехи,никаква прическа и  с 15 год. по-голяма от него. Тя е мила,загрижена,добра,определено верен приятел и това е най важното.
Нямам търпение Фуджики да осъзнае любовта си Heart Eyes

some_one_zero,включвай се по-често с коментари. Hug

Петък Stuck Out Tongue

# 277
За Tuon май цялата седмица е петък Wink.

Целенасочено нищо не съм планирала какво да гледам. В началото, преди десетина години, се гледаше каквото има преведено. Тогава преводаческите групи бяха доста по-малко и субтитрите не излизаха толкова бързо. Радвахме се, ако има по един епизод на седмица. Затова чаках да излезе целият сериал, че да гледам. От друга страна обаче имаше по-стари сериали, които бяха преведени изцяло и като новозарибен фен имаше достатъчно избор. Гледах коя драма се е коментирала повече и се е харесала на голяма част от пишещите и я подхващах. Само при историческите сериали си направих някакъв график и ги изгледах според годината им на излизане. При съвременните карах на принципа "любим актьор-интересно резюме-добри отзиви и коментари".
Списък с изгледаните нямам, но се ориентирам по постер и резюме. Като скролна списъка на корейските в Спирита съм изгледала почти 90% от сериалите. От японските са да кажем 60%-70%, но със сигурност всички с етикет "човешка драма", които са коментирани тук в темата. От тайванските също съм изгледала почти всичко преведено. Само китайските са ми по-малко, защото излизащите на конвейр измислено-фантастично-приказни сюжети не са моето нещо. А от съвременните гледам това, което ми е хванало окото като резюме.

# 278
За Tuon май цялата седмица е петък Wink.
Нем,целогодишно е петък.

Пък и днес имам ден-ден и е още по-голям петък.Smiley
Скрит текст:

# 279
newsm59 Жива и здрава да си Tuon. Много щастлива, много обичана и само хубави емоции да има в живота ти за напред  newsm51.

Специално за теб  newsm03
Скрит текст:

# 280
Tuon, честит рожден ден! Flowers Rose Birthday

# 281
  • София
Tuon, честит рожден ден!Винаги пожелавам здраве и късмет, имаш ли ги тях, всичко друго се нарежда.

# 282
Мерси,мерси Hug

Тайна,да това си е най-вжното.

2в1,направо ще припадна в тези жеги след този скрит текст.
Не го гледайте Yum само за мен си е. Joy

Бел,мерси Hug

# 283
  • DE
Как да не ги гледаме като първо минаваме през предишни отговори преди да стигнем до твоя. Хубав подарък грехота е да го споделиш да му се порадваме дружно Heart Eyes  Grinning
Честит празник, здраве и хубави моменти с любимите хора ти пожелавам bouquet
И утре пак да отбележиш петъка Laughing

# 284
  • София
Tuon, и от мен да ти е честит празника, дълги години да му се радваш, бъди здрава и само хубави неща  да те очакват в живота ти! Радвай се на детенцето и семейството си и бъди щастлива с тях!Я Весел празник!!! Heart  HeartHeartBirthday Beer balloon:

Общи условия

Активация на акаунт