Магията на изтока - тема 54

• 43 388
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
  • BG
Честит Рожден ден, Tuon newsm59

# 286
дането,freedoms,нощен гост,благодаря за пожеланията Hug

Малко за ОИ Токио през 2020
След като през 02.2018 представиха олипийските талимани,а имената им бяха избрани на специална церемония и оповестени преди няколко дни.
Синьо-белият Мирайтоуа ще носи късмет на участниците на олимпийските игри, а звучното му звание е комбинация от красивите японски думи "мирай"- бъдеще, и "тоуа" - вечност.
Параолимпийците пък ще бъдат подкрепяни от Сомейти, който е в бяло и розово, а съчетаните в него думи в него означават победа и вдъхновение.
Техен дизайнер е илюстраторът Рио Танигучи. Картините на талисманите му получиха най-много гласове, след като бяха показани  в различни фирми и предприятия, като от имащите право на вот повече от половината бяха ученици (6.5 милиона) от японски училища. В конкурса за избор на талисмани Токио 2020 участие взеха общо 2047 дизайна. Близо четвърт от авторите на предложенията бяха тийнейджъри или младежи между 20 и 30-годишна възраст, а почти половината бяха дело на илюстратори между 30 и 49. Сред предложенията за талисман на игрите имаше 1774 индивидуални и 268 групови изпълнения, някои от които училищти проекти.
На ОИ в Япония са включени и 5 нови спорта - скейтбординг, сърфинг, спортно катерене, карате и бейзбол/софтбол.  Петте спорта са популярни в Япония и от МОК разчитат на по-голям интерес към Олимпиадата от страна най-вече на младата публика.
Според новите правила всеки домакин на Олимпиада има право да избира спортове, които са популярни в страната и които да бъдат прибавени към традиционните 28 вида спорт на олимпийски игри.

Петъъъъък
Скрит текст:

# 287
Такаааа,Дърво с дълбоки корени е вече завършено,почнах Кралица за седем дни,така и така ми беше вече на компютъра,заедно с The Moon that embraces the sun,което ще е следващото за гледане. Мисля след тях евентуално да се захвана пак със съвременните сериали,от които също в момента имам няколко на компютъра.
Определено ме улеснява да планирам и организирам.

# 288
О, Слънцето и Луната 4470. Мъничко ти завиждам, че ще го гледаш за пръв път  thumbsup. Приятно сериалче е.
Не знам какво си изгледала от историческите, но бих ти препоръчала Императрица Ки, Илджиме, Хонг Гил Донг, Чумонг, Ловци на роби, Bichunmoo, Шест летящи дракона, Кралството на ветровете, Четирите бога на краля, Воинът Пек Донг Су, Чанг Ок Чонг.
А от тези, които са като приказки - Книгата на семейство Гу, Sungkyunkwan Scandal, Moonlight Drawn by Clouds, Moon Lovers - Scarlet Heart Ryeo.

# 289
Изгледах анимето Wotakoi: Love is Hard for Otaku. Доволна. Забавна романтична комедия, без да се изпада в големи крайности, предвид отаку и фуджоши-страстите на двамата главни герои.
Японците снимат вече и live action-версия. След като изгледах анимето, ми е интересно кой точно японски актьор са избрали за главната мъжка роля.
Докато гледах рисуваната версия на Хиротака Нифуджи, през цялото време си представях Масахиро Хигашиде в неговата роля. Не знам дали би приел ролята и дали изобщо ще му я предложат, но за мен би бил добър избор, а и физическите му характеристики отговарят, годините също. Все пак тук героите не са ученици, а работещи млади хора, които са завършили университет.
Е, ще почакам тези дни, когато японците обявят имената на актьорите.

След година и половина на очакване (след като снимките приключиха), най-после тази седмица в Китай стартира Sweet Combat с Лу.
Не я разбирам тази китайска практика да снимат нещо година-две преди излъчването, но както и да е. Така и никога няма да видим филма на Лей и Кристал, който заснеха преди близо три години...
Sweet Combat - 6 излъчени епизода, които изгледах бързо. Нямах търпение да видя Лу. Забавна спортно-романтична комедия. Доволна и тук. Ще догледам оставащите 32 епизода, добре че излизат плавно ден по ден.
Не е нищо особено, но историята си заслужава, а и Еленчето играе доста добре. Уроците по актьорско майсторство си казват думата.
Героят му е бедно момче, което отглежда малките си братче и сестриче, тъй като майката е изоставила семейството, а бащата умира малко след това.
Главната героиня също ми харесва, не е китайска лигла. Миналата година излезе новината, че Лу и тя са се взели по време на снимките, но наскоро я снимаха с някакъв милионер, така че май работата се е раздухала бързо.
Съвременна история за двама млади души, студенти, които гонят своите мечти, кой както намери за добре.
За радост - китайско е, но никой не лети, няма феи, дракони, върколаци и прочие китайски глупости. Само такива съвременни китайски продукции са за моя вкус.
Еленчето не е мръднало. Все едно сме декември 2011 г., и SM Ent. тъкмо са пуснали тийзърите на новата си група, която няколко месеца по-късно дебютира. Вечно млад. На 28 години, а изглежда на 18. Еленчето Хан.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 21:40 от rossonera

# 290
  • MJF
Ахха, ето появявам се почти тъкмо навреме.
 baloni честит рожден ден на Tuon. Да ни е жива , здрава и щастлива.  Gift
Наваксвам пропуснатото. Не сте ме щадили вижам  Wink.

# 291
Шош Hug

Last Cinderella
Eхе,изненадах се,защото все си мислех,че Тя ще се събере с Фуджики.Те работеха заедно,бяха съседи,закачаха се,караха се и постоянно му казваха,че е влюбен в нея.Сред средата ми просветна,че няма да го бъде това между тях.Бяха по-подходяща двойка.
Харума Миура нe ми е сред любимците,но с други неща съм го гледала и определено по-добре играе от представянето си в този.
Хареса ми и се чудя как съм го пропуснала. Blush

# 292
The 8-Year Engagement - изгледан

Великолепен Такеру Сато. За пореден път.
Толкова чаках този филм, толкова исках да го видя... и сега - едно голямо браво отново за японците с филмирането на тази история, която е по истински случай.
Насълзиха ми се очите, колко ли души в света могат да направят това, което направи героят на Такеру - едва ли са много.
Прекрасна, затрогваща японска история. Както те си ги умеят.
Тета Сугимото дори не ме изненада с появата си. Този човек е навсякъде.
Такеру е на 29 години, а има толкова паметни роли/ изпълнения, че каквото и да кажа за него е малко. Винаги за мен е бил и ще бъде номер 1. От ученикът в Q10, след това трудолюбивият готвач на Императора, култовият Химура Кеншин и новите превъплащения в Инуяшики.
Тао Цучия е страхотна актриса, но тъй като сега отново я гледам като ученичка в Cheer Dan, ще кажа, че и е време да спре с ученическите роли и да се съсредоточи точно в зрели/сериозни роли, защото е наистина добра. Зная, че ученическите (особено екранизациите по манги и анимета) носят и повече популярност, достъп до младата аудитория, но стига. Отдавна порасна.

Ехх, как искам нова порция филми за Кеншин... Трите части съм ги гледала десетки пъти, но никога няма да ми омръзнат.

# 293
Няколко дни бях далече от интернет (даже от мобилния) и днес с изненада установих, че БНТ рекламират корейски исторически сериал "Съкровище в двореца" - добър ли е? Дали не е известен под друго име в торентите?

# 294
Известен е още и като Great Jang Geum или Dae Jang Geum.

# 295
  • София
Аз го загледах, но едва до средата на 5-та серия успях да го гледам и ми изчезна желанието.

# 296
Дааа,каква поредна корейска драма!:laughing:Grin
Императрица Ки, Чумонг, Ловци на роби,Кралството на ветровете-да,вече ги минах!Но Ловци на роби почти не ме впечатли,даже напротив,смятам,че главният герой Де Гил си е Де Бил,да ме прощават феновете му.Разочарована съм,очаквах той да започне да разбира робите,защо бягат от господарите си.Не,до края сякаш той си остана едно разглезено богаташко синче,което не спря да страда за изгубения си привилегирован живот.Братът на Оньон много точно му го каза,Дегил не опита да спаси любимата си,когато разкриха връзката им и господарят я затвори някъде.Дегил беше движен от омразата си към света до самия си нелеп край,насред пустошта,на майната си.Актьорът му иначе е готин,от най-мъжествените азиатски мъже,които съм виждала.Дано не ми се разсърдят феновете на Ловците,всеки харесва различни неща и аз съм откровена,че не ми допадна толкова.Но ми хареса героят в Дърво с дълбоки корени.Там вече му симпатизирах повече,а и той се държеше не толкова ДеБилно.
         Интересно ми е,вие правите ли си труда да запомняте имена на актьори,герои и тн?Защото аз не успявам.Повече запомням японските имена,но корейски,само по физиономия разпознавам актьорите тук и там.Не съм чак толкова запалена като някои. Интересувам се главно от самата история.
        Да не говорим и че типично за азиатци,корейските също имат особен манталитет,който не ми се нрави и поради това, особено в историческите сериали,има моменти,които трудно приемам и понасям. Несъмнено корейците са приятни хора,с които бих седнала на маса.Допада ми,че като нас,българите,обичат да се събират,да пият и да папат, изобщо да се веселят.
      И все пак,част от манталитета им ми идва депресиращо.Още от едно време, подчиняват се на краля,на министрите,и в днешно време май не са ги напуснали навиците отпреди хилядолетия.А сцените на мъчения,на несправедливо обвинени бедни хора,изобщо за положението на обикновения човек в древните царства,от Когурьо до Чосон... Мога да оценя естетически царските им и благороднически дрехи,пищността на цветове и бижута, например в Кралица Сундок, където пищността беше главозамайваща,също и саундтраците,които продължавам да си слушам.Но някак,като се замисля колко неправда и насилие е имало тогава в онези общества,ми вгорчава донякъде възхищението от визуалната красота. Кралят-божество,наместник на боговете,едва ли не безгрешен,да не можеш да го критикуваш,дори да има вина... Нагледах се на крале-психопати.Няма да забравя филмът,за принц Садо,затворен да умре в сандък,и определено няма да го гледам повече. Беше толкова мъчително и трудно за гледане,въпреки че принцът беше побъркан и изтрепа сума ти народ.Не мога да възприема подобни брутални методи. И много ясно,че като от ранна възраст Садо беше торзомен психически от баща си и подритван,образно казано,едва ли душевно ще е екстра.Колко ли принцове като него са растяли през хилядолетията,потискани от строги родители.Борбата за трона определено превръща хората в зверове.Може голяма част от сериалите да са фикция,но не грешат в представянето на властта.
И казвайки всичко това,няма да спра да гледам и останалите сериали и филми,които съм си набелязала.Но няма начин да не ги гледам с очите на европеец.

# 297
На мен корейската политическа система страшно ми напомня на българската)) Аз съм патриот (горе-долу) и е грозно, че го казвам, но ако не бяхме попаднали под чуждо робство, сигурно щяхме да имаме същия жалък кралски двор като този на корейците (корупция, надмогвания за власт, не особено силни владетели, долни политици и т.н.).
Имена на актьори запомням само ако съм ги гледала в много филми и сериали(или в един сериал, който е продължил много дълго време - с години) и ако ги харесвам. Имена на герои запомням само ако ги повтарят често в самия филм/сериал. Иначе имам проблем и с българските, не само с корейските. Естествено, ако сериалът ме интересува и следя новините за него (във форуми и медии), запомням всички имена, защото често се повтарят писмено.

# 298
ID: Gangnam Beauty - епизод 1 и 2
Загледах го, защото знаех, че Ча Ън У от Astro е в главната роля, но без да прочета резюмето. Исках само да го видя и да разбера става ли актьор от него или не.
Горчиво съжалих...

Скрит текст:
Има нещо извратено в този нов корейски сериал. Много сбъркано, за да показваш подобни продукции и да пропагандираш пластичната хирургия.
Поуката за всяка средностатистическа безмозъчна корейка е - дори майката природа да не е била благосклонна към теб, правиш си няколко пластични операции, а той, най-красивият от всички принцове, ще се влюби в теб не "заради външният ти вид", а ще открие вътрешната ти красота?!?!, но разбира се, задължително само и единствено след подобренията в клиниката по пластична хирургия, иначе - не.
Болна нация. И после що започват с пластичните операции още на 14-15 години.
Пластична операция - да, след жестоки изгаряния, когато буквално спасява животи, но това, което се прави в Южна Корея е истинско безумие/ извращение, само за да се напъхаш в някакъв калъп, за да бъдеш харесван и одобряван.

Започнах едно интересно аниме - Kyoto Teramachi Sanjou no Holmes. Онгоинг е. До тук са излъчени 3 епизода. Направен е по книга, има и манга, а сега и анимирана версия. Усещам, че скоро ще има и live action-версия. Историята е благодатна, а и японците обичат много продукции в този жанр - мистерия, детективи, разследване. Като се сетя за екранизациите по книгите на Кейго Хигашино...
Артът ми харесва също, така че съм зрител.
Аниметата се превеждат веднага на английски. Там проблемът, който е при японските сериали, не съществува.

# 299
Обаче трябва да им се признае за пластичната хирургия, че резултатите са много добри. Тук, когато някой се е оперирал, обикновено си личи отдалеч и в повечето случаи се загрозяват, вместо да се разхубавяват.

Общи условия

Активация на акаунт