Магията на изтока - тема 54

• 43 403
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Отначало помнех някои, но после станаха толкова много, та по-лесно ми е да се сетя в кой филм са играли, да намеря филма, та да открия и името на актьора.

Изгледах първите серии на Време, харесаха ми, има екшън.Интересно ми е как ще продължи.

Аз не съм по историческите, но съм изгледала няколко.Ми то един изгледан стига, в тях все едно и също става - подлости, интриги, борба за власт, убийства.Само периодите сменят. Ако ще гледам исторически, поне да има пътуване във времето.

# 301
  • София
Обаче трябва да им се признае за пластичната хирургия, че резултатите са много добри. Тук, когато някой се е оперирал, обикновено си личи отдалеч и в повечето случаи се загрозяват, вместо да се разхубавяват.
Честно казано, правят ги като по калъп, толкова много вече си приличат, че не бих се учудила, ако има мъже, които са припознавали понякога в чужди жените си.

# 302
  • DE
Повечето хирургически намеси са ми противни. Личи, че има нещо неестествено и на мен ми е противно да гледам такива лица. Лишото е, че вече са навсякъде по всички континенти и няма оттървия независимо каква продукция гледаш, западна или източна  Tired
Тъжно ми е, в знак на протест към всичките тези подобрения дори не боядисвам косата си, която вече е доста побеляла, но аз съм руса и не личи толкова та може и затова да е, не ми пука(и не ми се занимава честно казано, почти не се гримирам, най-често само спирала)  Grinning
Естетическата хирургия е оправдана за мен само при фрапиращи недостатъци, белези, крив нос(макар, че това понякога е чаровно, но за човека е комплек и го разбирам) твърде плоски гърди или твърде големи, липсващи заради операция.... Повечето неща са поправими с добър/подходящ грим и стил на обличане.
Не харесвам и прекалено  гримирани жени, някак с годините естествената хубост или грозотия ме радва много повече от тунинговани киборги Tired
Винаги си мисля за децата на тези с операциите, от гените си не може да избягаш съответно и децата ли ще трябва да лягат под ножа Thinking

# 303
  • София
Влюбих се в Life on Mars, едва дочаквам да излязат сериите.Не съм гледала другите, английски, руски продукции и ми е много интересен.

# 304
В тон с дискусията в темата, макнето на Бенгите със закачлив клип Joy.

След толкова години гледане на азиатско съм запомнила доста имена на любими актьори/актриси. Но не се стремя специално да го правя.

Не знам защо се дразните от атмосферата в историческите сериали. Не виждам нищо по-различно в основите им от това, което се е случвало във всички кралски дворове по онова време. Навсякъде по света е имало политически убиства, интриги, братоубийства и подобни. Те не са приоритет само на корейците.
За манталитета им - естествено, че е различен от нашия и много неща са непонятни и неприемливи за нас. Те са повлияни от конфуцианство и будизъм, ние от християнство, други от ислям и за всички ни има неща в другите, които са странни за разбиране. Някои приемаме с насмешка, други приемаме за абсурдни, трети само констатираме, а други просто отминаваме. Но в крайна сметка това му е хубавото, че сме различни и се научаваме да приемаме тези различия.

И пластичната хирургия е навред по света. Кое му е по-различното у нас например, освен че не е чак толкова масово разпространено и то поради финансови причини. Като гледам какви киборги излезли като от калъп се разхождат по моловете в големите градове и ми става страшно.

Let Me Introduce Her
Заплетоха интересна интрига. На клончето съм за момента.
Скрит текст:
Главната е преследвана от убиец. Прави си пластична операция, след която се събужда с амнезия. Докторът я приютява временно в дома си, докато разберат коя и какво се случва около нея. Междувременно тя започва работа като прислужничка в един богаташки дом, където живее известен тв говорител, чиято съпруга е избягала преди 6 месеца. Майка му го натиска да се разведе, но той отказва като в същото време търси жена си. Въпреки амнезията си, главната установява, че знае доста подробности за навиците на говорителя. Икономката на дома също забелязва това, а тя май е тайно влюбена в него и явно си има нейни планове. Всъщност тя е тази, която е поръчала убийството или пък изпълнява нареждане на маман.
В картинката има и една друга кифла, която е влюбена в доктора. Преди това са били двойка, но тя го е зарязала и сега се връща с претенциите да си го върне.
Хубавото е, че бързо разкриха коя е главната и няма да ни занимават с разкриването на самоличността й цял сериал.
Рос, не те карам да гледаш, но просто да знаеш, че участва един твой любимец. И той е лекар и приятел на пластичния хирург. Малко инфантилно го раздава героят му.

# 305
Обаче трябва да им се признае за пластичната хирургия, че резултатите са много добри. Тук, когато някой се е оперирал, обикновено си личи отдалеч и в повечето случаи се загрозяват, вместо да се разхубавяват.
Честно казано, правят ги като по калъп, толкова много вече си приличат, че не бих се учудила, ако има мъже, които са припознавали понякога в чужди жените си.
Затова онзи младеж от "Богат мъж" не различава лица Satisfied

Различни са историческите сериали - ето например турските - винаги се стремят да придадат положителни черти на фигурите с власт - особено на султана. Догледах последните серии на Кьосем - синът й Ибрахим е нещо като идиот - заповядал е да избият над 200 жени от харема, защото така му е скимнало. Инцидентът е известен и го пише навсякъде, но в сериала не му обърнаха внимание. Някак си турците все гледат да смекчат идиотията на управниците си.
Докато в корейските сериали, кралят често е безспорен гадняр, или е безсилен владетел-марионетка и те си го съзнават и не се опитват да го представят като нещо друго.

# 306
  • София
Все още не мога да приема, дори в днешно време, мълчанието и извиняването на "по-нисшите" в йерархията, без дори да са виновни.Дори и не им минава през ум,че могат да се оправдаят,да обяснят какво е станало или да кажат  истината. Много ми е робско и унизително това държание.

# 307
some_one_zero,ти гледаш от очите на европеец от 21 век.
Европа и света в онези години не са били по-различни от азиатските страни. За това и се наричат тъмни векове.На прима виста - разпъването на кръст,инквизицията,робството,конкистадорите (не само даряването на едра шарка на индианските племена),вещиците от Салем,дори крумовите закони.
Богоизбраните владетели са налични в повечето древни държавни организации и като всички са искали съответното подчинение от едни,министрите от други,замевладелеца от робите и се навързват нещата.
Пък и драмите не са исторически достоверни.Взимат някое име.история и го ползват както им е угодно за сценария.
По се дразня на Тя от този век,която се държи зависимо и инфантилно (+мърлява,пие и яде като прасе),а всичко това на фона на Той,който е като излезнал от каталог "Перфектен мъж" - готви,пере,чисти,храни децата,лети с хеликоптер и в същото време развива бизнес за милиони.Пфу Grin Това само при корейците.Останалите имат други кусури.

Разбира се,че не помня имената на героите.Тя,Той,кифлата,ИКЕ,ИЯЕ,лошко или както дойде.Артистът ако ми е любимец му помня името или гледам да го съкратя.Само Дам Дук си е Дам Дук. Joy

Относно естетическата хирургия - ако енаправена добре и в рамките на нормалното - ОК.
Ако си харесват извращенията - ОК,те си се гледат в огледалото.
Аз съм кифла - обичам да се гримирам,лакирам,прически,дрешки,обувки,аксесоари,бижута.Ужас. Blush

Гледам Tatakau! Shoten Girl
Приятен е,но определено не е весело откачен. По-сериозни теми са застъпени,но е очорователен с любовта на всички към книгите и желанието им да свършат работата си както трябва,а и надникването в личния живот на героите.

# 308
Както казах,няма да спра да гледам,само защото се дразня на манталитета им.Да,така е,не само в Азия е имало дворцови интриги,но все пак,ние европейците по принцип не се кланяме като луди на всеки с власт и сме по-свободолюбиви,сравнени с азиатците. Особено младите европейци в 21век живеят както им харесва, не се съобразяват какво ще кажат хората,дали родителите им одобряват.
И не че мразя корейците,че са различни,по-скоро ми е жал за тях и не мога да възприема начина им на мислене,що се отнася до раболепието им.Сигурно са щастливи по свой начин,но дали можем да говорим за щастие,когато все трябва да внимаваш да не се покажеш зле пред хората,да не се различаваш от тълпата и тн?
Дано все повече корейци осъзнаят пагубността на някои свои нрави и ги изоставят.От чисто човешка солидарност го казвам,с добронамерена пожелателност.Осъзнавам,че нациите,както и отделните хора,имат свое собствено темпо на развитие,на което невинаги може да се повлияе.
Продължавайки усилено с Кралица за седем дни,определено си харесвам лошият крал.След Дегил той май се нарежда на второ място в моято субективна класация за най-мъжествени азиатски мъже.А,може ли някой да ми напише как са им имената на тези двамата?

# 309
  • София
Напълно съм съгласна с 2в 1 и Tuon,и тук и в европейските кралски дворове по онова време  си е имало насилие и неистова борба за власт, отравяния и обезглавявания и да се каже, че само в корейските исторически сериали е имало такова, е несериозно.

И мен ме дразни днешната пиеща, ходеща раздърпана, тъпчеща се и повръщаща съвременна корейка, за мъжете добре е , че са красиви и добре изглеждащи, но и жените трябва така да ги показват. За това се кефя, когато в някой сериал има и такива дами.

Тайна, и на мен много ми харесва Life on Mars и също го очаквам с голямо нетърпение.

Не бях гледала историческия Grand Prince и тъй като има превод на български, започнах да го гледам.Първите две серии ми харесаха, а и двамата главни - Юн Ши Юн и Joo Sang-Wook са любими актьори.И тук има интриги и т.п., но   исторически сериал няма как да мине без тези неща.
Chuno мога да кажа,  че ми е сред десетте най -любими, наред с Хонг Гол Донг, а Де Гил направи така, че Чанк Хьок да се нареди в челните редици на моите любимци.Обичам го този човек.Музиката към историческите сериали е просто фантастична.
Една от многото мои любими песни.

Последна редакция: нд, 29 юли 2018, 17:15 от freedoms

# 310
  • София
Ето  тази, Lee Da Hae, беше ми толкова сладка в първия филм в който я гледах, и е била хубава и в началото, защо и бяха толкова много операции?Просто се увлече и вече не прилича на себе си.

# 311
  • BG
Ето  тази, Lee Da Hae, беше ми толкова сладка в първия филм в който я гледах, и е била хубава и в началото, защо и бяха толкова много операции?

Лицето и беше прекалено широко и бузесто.

# 312
Еми, някои хора са си с широки лица - не е задължително да се променят. Много от актрисите в класическите латино сериали са с широки лица и не им пречи Simple Smile Всъщност, специално този тип операции май са много тежки и болезнени - мисля, че в Европа не ги правят (чела съм нещо, но не съм напълно сигурна).

# 313
В Корея се реже много. Разширяване на очите, двоен клепач, тези операции ги нямат за нищо. Оттам се започва, защото искат да са като "белите" хора. Започват и от тийнейджъри, водени за ръчичка от собствените си майки. Примери в шоубизнеса им много. Последната, която история ме шокира е ДжуИ. Заведена от собствената си майка, още като ученичка. Само дето и чичко Кръцни-срежи я е свършил една.. По-красива не е станала. Сещам се и за онази Пак Мин Йонг, чудо на пластичната хирургия в Корея. Също заведена от собствената си майка, още като тийнейджърка. Към днешна дата гледаш една пластмасова кукла.
Обществото им (дори и напреднало технологично) е изключително консервативно, задръстено и тесногръдо. Проблемът е в главите на всички корейци на север и на юг, а 1953 г. не е променила нищо.

Himomen - епизод 1

Вчера стартира в Япония. По манга е.
Много се смях. Tо и самата история, само като прочетеш резюмето, ти дава гаранция, че ще има смях и сълзи, в добрия смисъл "сълзи".
Масатака Кубота е перфектен за ролята, а Харуна Кавагучи я обожавам, голяма любимка ми е. Пасват си много добре, като двойка.
"Химомен" в Япония се използва като пределение за мъж, който не работи, а жена му го издържа и се грижи за осигуряването на прехраната/ цялото домакинство. Милата Харуна е точно в тази ситуация - работи като медицинска сестра, скъсва се от работа, чисти, готви, пере у дома, а калпазанинът не прави нищо.
Рьо Кацуджи е в ролята на доктор, който е хвърлил око на Харуна, по тази линия малко ще се вмирише работата, но тя е толкова влюбена в своя мързелив мухльо, че като гледам - няма и да го отрази.
Зрител съм. Много интересно и забавно начало. С нетърпение ще чакам новия епизод другата събота.

Гледам днес японска телевизия и кой да видя с нова реклама. Веднага се разрових в YouTube са официалния канал на марката, за да открия рекламата.
Как само ми липсва и искам да го гледам. Не знам как реши да пробива тепърва, на 33 години, и то на американска земя, да се изживява и като рапър, но той си знае най-добре. Не го виждам да успее кой знае колко и в САЩ.
Тръгнал е по стъпките на Джин...

# 314
То пластиките да бяха само при известните ехе-ехе.
Рос беше пуснала клипче на една продавачка или готвачка,която си беше обезобразена.Самото клипче беше за подготвяне на храни за празник,но просто жената изглеждаше толкова зле,че я помня.

Общи условия

Активация на акаунт