ОКТОМВРИйските деца, те са нашите слънца ! - Тема 10

• 47 215
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз нося панадол, нурофен, физ р-р, аспиратор за нос, ентерол, хидратин алфа, пробиотик, термометър, вит ц, осцилококцинум, низита, бепантен, камилия. Дрехи- 5-6 бодита, 2 с дълъг, 5-6 къси гащи, 2 с дълъг, тениски, горни дрехи, чорапки, един куп играчки хаха, одеало, количка, кошара, кана за вода, ядене, термос...абе катун

# 556
Аз нося много лекарства, защото обикновено не сме в България и отделно сме далече от цивилизацията. Освен това нося лекарства и за каката, и за нас ако се наложи - термометър, Панадол, Нурофен, Ентерол, Натриев цитрат, Хидрасек, Хидратин Алфа, Имдиум, капки за нос, но-шпа, капки за уши, спрей за гърло, спазмалгон, активен въглен, парацетамол, риванол, Фенистил, алергозан, дефламол, фервекс, детски тайлол хот... сигурно има и друго в аптечката.

С много багаж сме, особено на море. Едва се побрахме в комби. Но и ние самите имаме много багаж - въдици, харпун, снаражение за гмуркане...Бебето е в половин сак и 1 голяма чанта за храните. Аз си нося навсякъде дори възглавницата.

Тони, пиех зимата Jameson. Сега не пия, ям доволно плодове и зеленчуци.

# 557
И аз Jamieson, също бирена мая на люспи. Много съм доволна от бирената мая, имаше видим ефект за кърмата в началото.

Аптечка не нося, все се каня да направя, но ние не сме се отдалечавали от цивилизацията още и все съм спокойна, че има аптека наблизо.

# 558
Аз нося лекраства за всичко, но вече имам опит от баткото и знам какво за какво помага и би ми било полезно. Дотам че нося вентолин и пулмикорт за инхалации заедно с инхалатора:)
Абе да ви питам майките на по-големи деца, големия от едно известно време му е като пресипнал гласа, ама вече сигурно 2-3 месеца, на морето като бяхме се пооправи и върнахме се тук, почна детска и оп пак. И се чудя какво може да е това чудо, ще трябва да го заведа на лекар май. Някой да му се е случвало таквоз нещо?

# 559
Ема, да не имитира някое приятелче в детската с по-дрезгав глас?

Иначе спрейчетата за гърло Голанил/Тантум верде помагат.

# 560
  • София
Е а от мръсния въздух е.Аз съм така,ще кажеш,чене свалям фаса,

# 561
Ема, да не имитира някое приятелче в детската с по-дрезгав глас?

Иначе спрейчетата за гърло Голанил/Тантум верде помагат.
Не той просто е много емоционален и говори много, често се опитва да надвиква. Намериха му стафилококи ауреус масово в носа, може и от това да е защото факт че постоянно имаше суполи без нищо друго. Сега ги лекуваме, ние случайно ги открихме покрай моя стрептокок цялата фамилия се изследва и никой няма само големия има в носа тези стафилококи. Но четох че при емоционалните деца ставало така, образувал се някакъв възел който с времето спадал и се израствал. Другото обаче което четох и се вкарах в джаза пак е че доброкачествено туморче може при деца да причини такова нещо. Аз нали съм хипохондричка:)
От друга страна факт е че като бяхме на море се оправи гласа. Може и гадните стафилококи да го причиняват,дано:)
Аз се чудих да не му мутира гласа..Аз като бях малка бях така с пресипнал глас, обаче аз пиех много газирано, докато той никога дори не е пил газирано.

# 562
Ема, форумът не знам дали трябва да го спреш, но да търсиш диагнози по симптоми - ти е тотално противопоказно. Grinning

С тия детски градини и биологичните оръжия, които се разпространяват, всичко е възможно. Но надвикване с децата май е най-вероятно.

Снощи направих лъжепържени тиквички на фурна ( поръсени с малко брашно, зехтин и червен пипер) с млечен сос от кисело мляко и копър. Дребната силно ги одобри. Става ми автоматично втори вариант на вечеря.

# 563
Ема, форумът не знам дали трябва да го спреш, но да търсиш диагнози по симптоми - ти е тотално противопоказно. Grinning

С тия детски градини и биологичните оръжия, които се разпространяват, всичко е възможно. Но надвикване с децата май е най-вероятно.

Снощи направих лъжепържени тиквички на фурна ( поръсени с малко брашно, зехтин и червен пипер) с млечен сос от кисело мляко и копър. Дребната силно ги одобри. Става ми автоматично втори вариант на вечеря.
Да факт, аз постоянно в нета чета, а нали знаеш че един симптом обикновено е симптом на всички болести:))) Лудичка съм си по цЕлата глава дет се вика:)))

# 564
Здравейте мами Simple Smile нещо скоро не съм писала... От вчера се заех и прочетох всичко,видях и няколко бебоци....малееее всички са толкова прекрасни ПУ пу Simple Smile живи и здрави да са ни Simple Smile

Ема, а изследвали ли сте и гърления секрет на детето или само от носа? Да няма и там и това да е причина. Съжалявам за псориазиса,дано бързо  да се оправиш.. и да не се появява скоро пак...

Момичета да ви питам,понеже видях ,че за обувчици говорите... Да ви питам някоя да е взела или да има наблюдения от тези чорапчета обувки атипас..аз се чудех за начало дали да не взема от тях... Иначе и на нас ортопеда ни каза да не е ортопедична обувка, а права подметка... Най хубаво босичък...да ви кажа нашия сега направи 8 месеца за момента не иска да пълзи... Нито да се изправя, върти се доста..та и аз съм от лошите мами Wink падна веднъж от дивана Sad порева си детенцето,мама го остави за малко и айде,туп Sad много сме нисичкият,дали има някое по ниско бебе,още е 64 см...,което ми се струва много малко,почвам да се притеснявам Sad ,то аз съм 1,56,таткото 1,70....надявам се да е затова Sad та оплаках се набързо..

Вече има малкия 2 зъбчета Simple Smile

# 565

Ема, а изследвали ли сте и гърления секрет на детето или само от носа? Да няма и там и това да е причина. Съжалявам за псориазиса,дано бързо  да се оправиш.. и да не се появява скоро пак...

Да, нищо няма там. Изследвахме и гърлен и носен секрет. Но все си мисля че като се стичат суполите могат да дразнят гърлото.
Споко за моя псориазис, аз вече го приех и съответно предприех и мерки:)

# 566
аз не нося никакви лекарства, освен солен разтвор, носим и термометър. защото не бих посмяла нищо да давам. Но ние засега винаги сме ходили само на места с аптеки и клиники, нямам смелост за див туризъм засега.

Днес бяхме на бебепикник и имахме бебесреща с красива госпожица на същата възраст. Леле това детенце какво е крехко и грацилно. майката ме помоли да го преместя върху одеалото от тревата, ами то като пиленце. Моят господин си го вдигам все едно е дъмбел/пудовка, тежи си сериозно. Момиченцата са си направо друг биологичен вид. Не си обърнаха голямо внимание с хубавицата, тя прояви повече внимание към играчките му, но и той не беше впечатлен.
Майката дава на своето бебе корички хляб, и покрай нея и аз се осмелих. Та днес за първи път му дадох коричка хляб да си посмуче и е много доволен!

Купихме му предпазна каска за главата и сега за фън му я сложих да пълзи с нея Simple Smile) иначе тя ни е за разходките с раницата/джогъра и тн.

Момичета, абе много от играчките, които уж се водят качествени, при дъфкане или се лющят някакви надписи, или има дупки в пластмасата и се притеснявам да не поглъща пластмаса или боя. имаме и дървени играчки, ама и от тях се лющят бои. Не знам какво да правя:(

Е.М.А., не си сама в хипохондрията, булка! Кураж! Аз гледам да не чета. Ако ме прихване страх звъня на педиатърката си. Тя е даже прекалено спокойна и ме успокоява.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 12:34 от ett2812

# 567
Не ми се смейте, ама за играчките най-здравият вариант е играчка за куче: топка или плюшена. Кучешките играчки са правени да издържат много сериозно гризане при смяна на зъби (нашият четириног гризеше и мазилка по това време) и не им падат очи, носове и т.н.

# 568
  • София
Тъкмо вчера една продавачка ме светна за кучешките играчки, нейният внук само такива уважавал. Ще взема да пробвам и аз.

# 569
Момичета,можете ли да кажете от къде купувате кокосово брашно,брашно от елда и т.н.за бисквитките,искам да му направя,поръчвате си или?

Общи условия

Активация на акаунт