СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 805
  • 919
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Е, поне не ходят с оръжие на училище все пак.
Скрит текст:
Дамата много ловко избегна въпросите, свързани с учебния материал.

Хареса ми деликатността в твоя коментар Simple Smile. Сърбяха ме пръстите да отговоря, че освен пари (за оборудване) в прехвалените им щатски училищни кабинети, и акъл трябва - защо иначе от 280 милиона мат'рял все ще търсящ несекващ качествен внос. Много се ядосвам като ни правят на глупаци с йезуитски приказки. Имах един бивш шеф чужденец , на кого синът му учеше в България  и той все се оплакваше от това или онова и който в същото време не спираше да хвали собствената си образователна система, като даваше за пример, че по биология например правили дисекции на червеи и колко трудно било да се среже правилно и т.н. и т.н., а той самият даже не знаеше къде по-просто нещица като например, че абревиатурата на pH скалата идва от power of hydrogen, нещо, което аз знаех от обикновеното си бг училище. Та затова ми е болно, че нашите управляващи правят всичко за да съсипят каквото е останало от нашата си образователна система.

# 136
  • София
Нещо май се пооплетох,
само снощи тук не четох...
Сега намирам  с изненада
как вашта форумна бригада
боя май ще си изпроси
кат бистри рискови въпроси...
Отбор сте  от забавни квачки (това е с най-добро чувство синтезирана квалификация)
с дарба даже  и на врачки.
След ред майтапи и закачки
не действате като зубрачки,
със цайси вперили си взора
къде - на немската във хОра.
Мигом цайсите махнете,
с бело пак се въоръжете
пикантно нещо разкажете
по въпроса за мъжете.
Знам ли, май че няма нужда
да пипате в паница чужда.
Почвайте , не се бавете,
мъжа СИ бързо похвалете,
как през този седми клас
плътно той стои до вас,
безусловно ви помага,
и отрезвява ви веднага,
щом малко само изтрещите
дърпа смело той юздите..
За "чужда стока"  не  творете,
белята  зорлем не търсете,
че нещо малко по- интимно
не остава анонимно...

# 137
  • Варна
Мечтая си аз за малки паралелки, за образование, което да тръгва от целта, а не от средствата (може би сте попадали на интервюта на Илън Мъск, в които той обяснява защо е направил частно училище за децата си и каква е идеята му)
Мечатя си децата да стават сутрин с желание да отидат до училище, защото там им е интересно и очакват да експериментират и научат интересни неща.
Директорът на МГ-Варна каза, че понеже МГ е иновативно училище, можело да подредят материала така, че по различни предмети да се засяга една обща тема.
На мен ми се ще и някакво практическо образование в социални умения, но там нещата са оставени изцяло на семейството и улицата.
Иначе и моят предпочита мат. пред езиците, чакаме класирането, но по-интересно му е как да си намери работа през лятото (аз още не съм намерила...)

# 138
Сутрин е, на каФФе съм и искам да прочета как се определят иновативните училища като такива, кой ги квалифицира така? Интересно ми е... И чичко Гугъл ще ми каже, но аз имам доверие на Вашите мнения повече  Simple Smile

# 139
  • Варна
Пишат някакви програми, кандидатстват и евентуално ги одобряват. Не знам, обаче, има ли неодобрено училище и какви точно са критериите.

# 140
Пишат някакви програми, кандидатстват и евентуално ги одобряват. Не знам, обаче, има ли неодобрено училище и какви точно са критериите.

Това ми е любопитно. И също след това като обучение с какво е по-различно едно иновативно училище от едно неиновативно?

# 141
  • София
И аз не знам,  но откакто видях, че кварталното до нас,  се закичи с такава табела, спрях и да се интересувам. Загуби тежест иновацията.

# 142
  • София
Ей, цяла нощ кихам, а то защо било Rage Клюкарки с клюкарки! Да пишат на хората зад гърба, тоест зад клавиатурата!

Хора, какви иновации?! Синът ми идва от иновативно училище, а другият е все още там...Малко е като вица от едно време - вие в бисквити "Чайка" чайки ли очаквате да има Rolling Eyes Аз поне дотук нищо иновативно не видях, освен табелата на входа.

# 143
  • В реалния живот
По повод статистиката - вчера мернах първата страница на в. Телеграф - http://www.telegraph.bg/telegraph.jpg . Има анонс за броя на кандидатите и баловете. Написаното на първа страница ми се видя много общо, не знам вътре дали има достоверни данни. Но сега се замислям от къде Телеграф имат инфо за подадени документи, ако са истински.

И да ви питам - в неделя имаше визуален контрол на достъп до системата за подаване на документи /едно табло с 9 картинки за избор по зададена тема/. Предните дни го нямаше и снощи също липсваше. Видя ли го и някой друг?

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 09:54 от TanyaMG

# 144
  • Варна
Иновацията може да бъде и само в начина на администриране, не само в преподаването. Каква е ползата от това, не знам.

# 145
  • София
И да ви питам - в неделя имаше визуален контрол на достъп до системата за подаване на документи /едно табло с 9 картинки за избор по зададена тема/. Предните дни го нямаше и снощи също липсваше. Видя ли го и някой друг?
Aз съм го виждала 2-3 пъти. Предполагам, че е защото влизам с 2 профила и ме тества за робот, спам...

# 146
Вече сме на Розе и френско сирене Stuck Out Tongue Winking Eye
Някой за Френската? Joy

Ние между немските и английските вкарахме ФЕ/АЕ/Б - това желание доста те тормози дали не трябваше да е по-надолу, но ще видим......

# 147
Дай за чужди..., ама не знам колко татковци четат. Joy
Като гледам и моя се е зачел в темата, а иначе не го интересува, та трябва да се внимава Simple Smile

# 148
  • София
http://m.24chasa.bg/novini/article/6930436
Ето това е първоизточника на инфото в Телеграф.

# 149
Здравейте,
в нашия град има проблем с даването на отпусно от училище, за което към днешна дата три дни една майка не може да се снабди и я размотават. Въпросът ми е, понеже дните за записване са само 3, според вас може ли да взема отпусното от училище тази седмица преди да е излязли първо класиране.

Общи условия

Активация на акаунт