СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 915
  • 919
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И на нас ни е далеч 7 кл., но и аз се включвам да следя тенденции.
ето министерството как ги виждат
https://haskovo.marica.bg/decata-da-vlqzat-v-predpriqtiq-oshte-v … ticle-137491.html
интересно дали ще успеят да обърнат "колективната ирационалност"

# 346
  • тук-там
Как се разпределят децата по класове, когато бъдат разпределени в едно у-ще?

# 347
Как се разпределят децата по класове, когато бъдат разпределени в едно у-ще?

Изключвам азбучен ред, изключвам по бал (класовете биха били неравностойни в такъв случай), вариант ми се струва единствено в реда на записването, но тогава пък има шанс в един клас да има 25 момчета и 1 момиче(или обратното). Според мен на лотариен принцип го карат, като предварително ги делят на момчета/момичета, за да има някакъв баланс. Това при условие, че примерно в едно училище има повече от една паралелка с един и същ профил.

Благодаря Ви! Но продължавам да мисля, че след НВО вече не се учи, защото всички оценки са оформени ☺

В нашето у-ще оформяха до последната седмица - децата сами се пазаряха с учителите да ги изпитват за по-висока оценка, кои раздели да научат, и т.н. за да си изкарат по-добри оценки. На уволнение го удариха едва в срядата, на последната седмица, когато върнаха учебниците.

# 348
  • София
Благодаря Ви! Но продължавам да мисля, че след НВО вече не се учи, защото всички оценки са оформени ☺
И да го мислите, и да не го мислите, има учебни планове, които бяха цитирани по-горе. Няма как да освободят официално децата след НВО, а и както стана ясно от изказванията на други потребители, вашето у-ще не е представителна извадка.

# 349
  • Стара Загора
Не знам на какъв принцип се разпределят по паралелките, когато има няколко еднакви специалности, но със сигурност знам, че в старозагорското МГ отделят една паралелка за тези с най-висок бал, наричат си я "елитна" и си я третират по този начин. Пълен абсурд според мен, защото високият бал невинаги е гаранция за високи способности, нито пък ниския е за ниски...
Чуваа съм и за доста случаи, в които се "ходатайства" за децата да влязат в една или друга паралелка (пак говоря за еднакви паралелки) от по-високо ниво, най-често общинско.

# 350
  • София
Аз само за НЕГ знам, че ги разпределят по поредност на баловете - първия в А, втория в Б и така до последната  Ж паралелка, после пак ги извъртат - осмия в А и т.н. Така във всеки клас има от всякакви балове, ниски, високи, всякакви. Това, разбира се, се прави по полове, за да се спази квотния принцип.
Обаче не помня горното откъде го знам. Не съм питала официално гимназията, така че явно е от агенция ЕЖК.

# 351
ЕЖК :в малкият град,ако децата са от 4ти клас в съответната гимназия,негласно и неофициално ползват позволението да си изберат класна.

# 352
  • София
И аз от ЕЖК съм чувала, че в Испанската разпределят децата в двете паралелки с АЕ според нивото на владеене на английски, което, ако е вярно, е добре. Но паралектите се съставят преди началото на учебната година и ми се губи как определят нивото.

# 353
И аз от ЕЖК съм чувала, че в Испанската разпределят децата в двете паралелки с АЕ според нивото на владеене на английски, което, ако е вярно, е добре. Но паралектите се съставят преди началото на учебната година и ми се губи как определят нивото.
Параграф 22 Wink

# 354
  • София
Санака и аз съм го чула това, за испанската. Което за мен, е един от плюсовете на гимназията.
А аз се чудя, дали след влизането в сила на онова за защита на личните данни, НПМГ тази година ще пуска след всяко класиране, поименен списък на приетите, с баловете и кое по ред желание е паралелката, в която са приети?

# 355
Тъй като синът ми е в групата на кандидатстващите изчетох почти всичко от списващите тук. Имаше доста родители, които споделиха, че последните дни не влизат в часове. Споделих мнение, че увеличаване на учебния срок едва ли ще се използва пълноценно. А едно софийско училище разбира се, че не е извадка и не претендирам за такава. Жалко, че ново мнение тук не се търпи. Пожелавам успех на всички деца ☺

# 356
  • София
Има вариант да се събира информация при записването - напр. да искат сертификат. Но пък колко деца на тази възраст са се явявали за сертификат, при положение, че няма да им послужи за нищо? Thinking А просто да ги питат на какво ниво са..., едва ли може да се разчита на достоверност... Скоро ще разберем. Wink

# 357
  • София
Всъщност,на сайта на ипанската, пише,че другите езици се изучават от начално ниво, английски -от средно ниво. Каквото и да означава.

# 358
  • София
Тъй като синът ми е в групата на кандидатстващите изчетох почти всичко от списващите тук. Имаше доста родители, които споделиха, че последните дни не влизат в часове. Споделих мнение, че увеличаване на учебния срок едва ли ще се използва пълноценно. А едно софийско училище разбира се, че не е извадка и не претендирам за такава. Жалко, че ново мнение тук не се търпи. Пожелавам успех на всички деца ☺

Моето впечатление е, че това е една от темите с най-високо ниво на търпимост към чужди мнения. Wink Просто бяха изказани и противоположни. С новите учебни планове, ще се изместят и датите на НВО. А има и училища, в които преподавателите по другите предмети се съобразяват с НВО и оставят тестове и оформяне за след него.

# 359
  • София
Облачна, доколкото съм чувала /ЕЖК/, английският започва от В1.

Общи условия

Активация на акаунт