СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 910
  • 919
  •   1
Отговори
# 360
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Тъй като синът ми е в групата на кандидатстващите изчетох почти всичко от списващите тук. Имаше доста родители, които споделиха, че последните дни не влизат в часове. Споделих мнение, че увеличаване на учебния срок едва ли ще се използва пълноценно. А едно софийско училище разбира се, че не е извадка и не претендирам за такава. Жалко, че ново мнение тук не се търпи. Пожелавам успех на всички деца ☺

Така е, имаше родители, които споделиха, че след НВО децата нищо не са правили, но и доста от нас споделиха, че други си учат като стой та гледай.  Grinning А новата програма е съобразена с времето, та няма да се чудят децата какво да правят. Иначе, аз лично не държа да учат до 30, ама моите съображения са чисто морски.  Mr. Green

А в темата се търпят нови мнения и никой не се сърди на другите за изразено такова, просто обясняваме какво е положението.  Peace

# 361
И в нашето училище след НВО беше много натоварено, оформяха ги, правиха тестове ... И в седмицата преди НВО пък имаха по 2 класни и изходни на ден...
АйТиТата си почиват от въвеждането на заявленията в гнездата... Те въвеждат, пък после разпечатват, че и по два екземпляра, след това ни дават да се подписваме ... Обаче сега се сещам, че не бяха айтита, а учителки в нашия случай. Тогава нямат оправдание рошльовците.  По статистика къде са повече подадените - май в гнездата са с превес над онлайн?

# 362
  • София
Тъй като синът ми е в групата на кандидатстващите изчетох почти всичко от списващите тук. Имаше доста родители, които споделиха, че последните дни не влизат в часове. Споделих мнение, че увеличаване на учебния срок едва ли ще се използва пълноценно. А едно софийско училище разбира се, че не е извадка и не претендирам за такава. Жалко, че ново мнение тук не се търпи. Пожелавам успех на всички деца ☺
Ни иде реч за търпимост, а за безрезултатно циклене и разнищване на нещо, което не можем да променим. Аз не намирам смисъл в поста Ви. Какво следва да направим ? Да не пускаме децата на училище ? Да протестираме да намалят учебната година ?

# 363
Нещо ви изпуснах тази седмица, даже не съм и забелязала, че има нова тема.
 Подадохме онлайн, девойката даже седна и си ги нареди желанието (6 бр.)и измислихме още 10 за да не е празна бланката:)
Тя е спокойна, мен все още ме човърка дали правим правилния избор, но докато не дойде септември няма как да разберем.
Връщам се да ви чета сега, да видя какво съм изпуснала:)
Хубавите череши вече са кът, дали не сте минали на дини вече, хахаха.

# 364
  • София
Аз не намирам смисъл в поста Ви.
А какъв смисъл намирате в стотиците постове за бЕло, череши, аперол, БУЗЕМА?
Недейте така избирателно да търсите смисъл...

# 365
Ни иде реч за търпимост, а за безрезултатно циклене и разнищване на нещо, което не можем да променим. Аз не намирам смисъл в поста Ви. Какво следва да направим ? Да не пускаме децата на училище ? Да протестираме да намалят учебната година ?

Аз процедирам така, спирам. Не само в 7 клас, ами и преди и след. Принципно, моето съображение си е лично и е базирано не на това как правят останалите. Гледам си в моята паничка, а тя е препълнена вече. Т.е. две седмици преди края на учебната година детето е оформено отдавна, било е редовно, учащо и присъстващо цяла учебна година. Който разчита на последната седмица да се оформя-нека ходи, няма лошо, но за моето дете това е чиста загуба на време, защото просто седи, гледа в една точка и чака другите да бъдат изпитвани и оформяни. Затова спирам от училище с чиста съвест и детето се отдава на четене на литература извън учебната, за която няма време през учебната година обикновено.

# 366

[/quote]
[/quote]
Благодаря 😊

# 367
Облачна, доколкото съм чувала /ЕЖК/, английският започва от В1.

В темата за испанската наистина се коментираха учебници за ниво В1 за 9-ти клас. Освен това ми се струва, че в действителност немалко деца имат сертификати. Може би при записването се попълва формуляр, в който се отразява дали детето  е изучавало АЕ и на какво ниво?

# 368
  • София

Елексир, тези постове не претендират за смисъл. Целта им не е предизвикване на дискусия, а смях и забавление, за да минава по-приятно времето, независимо дали им се е получило или не. Wink

ПП. Обърках ника. Извинявам се.

# 369
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Смисъл в БУЗЕМА винаги има! БУЗЕМА да живей!  Mr. Green

Нямам значение какво се коментира, важното е времето да минава, та в тоя смисъл, аз нямам против да обсъдим и продължителността на учебната година, и ваканциите, и всичко, само да е на бЕло, червено, череши, дини, сирена и там каквото има!

# 370
  • София
Аз лично напълно разбирам и единият, и другият смисъл. Не разбирам само смисълът на търсенето на смисъл само на определени потребители, които са имали елементарното желание да се включат в дискусията на 5-6 родители, които вече са си "на ти", така да се каже Simple Smile

Във връзка с учебната година - при дъщеря ми оформените бляха 2 седмици. Неоформените - не. Мен ако питате, повече от 20 дни лятна ваканция е too much.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 15:31 от eleksir

# 371
  • София
Значии.... Сега и belinda като се обяви за диктаторка с черешите и бЕлото ии.....
JoyJoyJoy

По темата за продължителността на учебната година: По мое мнение, след НВО на никой не му стига времето. Започват да се оправят оценки, борби, поправки..., не защото не са учили през годината, а защото пробните им са били по-важни от оценката по физика, примерно. Ама като наближи края на годината, се сещат, че може и да им е нужна тази оценка.
Учи си се, не се настройвайте така. А иначе, аз знам за училища в които цяла година не се учи. Ако сте в едно от тях, спокойно може и цяла година да не ходи детето.

# 372
Споделих мнение, че увеличаване на учебния срок едва ли ще се използва пълноценно.
Не става дума просто за механично удължаване на учебната година. Има промени в учебните програми, като те са разчетени за 36 учебни седмици, а изпитите при националните външни оценявания се провеждат не по-рано от две седмици преди края на учебния срок, в който приключва изучаването на съответния учебен предмет в съответната учебна година. Промени ще има и при тях. Правилно или не и как ще сработи всичко това в седми клас, предстои да разберем.

# 373
  • Sofiа
Ама как ме е яд, че чак след подаване на заявлението реших да проверя какво е това "дуално". Ако знаех по-рано- щях да пиша на първо място Приложно програмиране или поне щях да се опитам да убедя синковеца, който не се заинтригува много...
Може ли малко повече информация по въпроса с това "дуално" обучение. Какво всъщност представлява?
Аз не останах с впечатление, че в програмата могат да се включат всички ученици от 10ти клас на предстоящата година, които учат програмиране и покрият входящият тест?
Какво ми убягва?

# 374
Всъщност май точно децата, които учат програмиране не могат да се включат в програмата.

Общи условия

Активация на акаунт