СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 916
  • 919
  •   1
Отговори
# 375
 Еее, к`ва стАна тя?!Ще ни изгонят от час.

# 376
Предполагам ИЕ/АЕ избират повече деца, които са учили английски до момента. Дори да не са учили извън училище, училищното ниво в края на седми клас по МОН е А2. Има резон да започват от В1.

В крайния срок на учебната година е включено и времето за изготвяне на финални документи. Дори само бележник да е, изисква малко време.

smetanapalata, преди НВО текат тестове и изпитвания ежедневно по всички предмети. Не на всяко дете му е било ден. Та след НВО също имат възможност за корекции. Не виждам лошо в това.
Не са по много в клас децата, които са с от-до шест целогодишно.

# 377
  • out of space
Ама как ме е яд, че чак след подаване на заявлението реших да проверя какво е това "дуално". Ако знаех по-рано- щях да пиша на първо място Приложно програмиране или поне щях да се опитам да убедя синковеца, който не се заинтригува много...
Може ли малко повече информация по въпроса с това "дуално" обучение. Какво всъщност представлява?
Аз не останах с впечатление, че в програмата могат да се включат всички ученици от 10ти клас на предстоящата година, които учат програмиране и покрият входящият тест?
Какво ми убягва?

В самият справочник пише "Приложно програмиране (дуално)", иначе с допълнителните условия не съм запозната, тъй като не съм се задълбочавала- просто това желание го писахме доста назад от незнание.

Иначе, синът ми ходи до 8-ми юни на училище, после се появил чак на 15-ти да си вземе бележника.

# 378
Значии.... Сега и belinda като се обяви за диктаторка с черешите и бЕлото ии.....
JoyJoyJoy

По темата за продължителността на учебната година: По мое мнение, след НВО на никой не му стига времето. Започват да се оправят оценки, борби, поправки..., не защото не са учили през годината, а защото пробните им са били по-важни от оценката по физика, примерно. Ама като наближи края на годината, се сещат, че може и да им е нужна тази оценка.
Учи си се, не се настройвайте така. А иначе, аз знам за училища в които цяла година не се учи. Ако сте в едно от тях, спокойно може и цяла година да не ходи детето.

Ако си проспал физиката цяла година, за да наблегнеш на мат и бел, за седмица-две след НВО няма как да я овладееш. Обикновено напъна е да направиш проект за 6. За две седмици физика не се учи. За химия да не говорим. Но и това е нещото, което е с лошо качество, масово учителите се напрягат също след НВО да доказват как и техния предмет е предмет и някои вкарват изходно и по рисуване и по музика. Те цяла година дремали, но всички предмети ще се "оправят" в тези две седмици. Измислици-премислици са, ако си мислите, че остават някакви знания с такова "учене" за две седмици.
Не е лично, просто се хващам за поста, като пример.

# 379
  • София
Аз лично напълно разбирам и единият, и другият смисъл. Не разбирам само смисълът на търсенето на смисъл само на определени потребители, които са имали елементарното желание да се включат в дискусията на 5-6 родители, които вече са си "на ти", така да се каже Simple Smile

Разликата е, че въпреки изказаните различни мнения, предлагащи аргументи, свързани с новите учебни планове и различната организация в различните училища, потребителката продължи да не вижда и да търси смисъл. И Биби /без да съм и адвокат Grinning / на свой ред потърси смисъл в настоятелното невиждане на смисъл, т.е. ако няма смисъл, какво се предлага? Докато ние, пишещите постовете за бЕло, череши и Бузема, изначално сме наясно, че няма смисъл и не търсим такъв. Joy Hug

Извинявай пак за ника.

# 380
  • София
Аз не намирам смисъл в поста Ви.
А какъв смисъл намирате в стотиците постове за бЕло, череши, аперол, БУЗЕМА?
Недейте така избирателно да търсите смисъл...
там идеята беше друга, мисля ясна за всички ... или поне за повечето.

# 381
И преди НВО писах-в училището на синът ми директорката беше помолила да не се изпитват децата,а да се  правят финални преговори и тестове за матурите.Веднага след НВО ги подпукаха,имаха солидни домашни за почивните дни.Дори се наложи да им вземат от другите часове заради географията.
   Аз това непускане на у-ще  не го разбирам.Има ред,правила,които се спазват.

# 382
  • София
Както и да е, нека не продължаваме дискусията. Който ме е разбрал, разбрал ме е Wink
Във връзка с ученето до 30.06. - ако бях аз, щяха да са на училище поне до 20.07. И най-късно на 01.09 - пак. Но това е дълга тема.

# 383
   Аз това непускане на у-ще  не го разбирам.Има ред,правила,които се спазват.
Ахъм. Ще им липсва много в работна среда.

# 384
Ама чакайте сега,кога да се учи до 30.06-в 7ми или в 8ми клас?
   И за мен е много дълга тая ваканция.

# 385
Ама то това си става по реда и правилата, не е незаконно да отсъстваш. Simple Smile

# 386
  • София
Аз моята я бях спряла седмицата преди нво, решавахме старите нво по български и ходеше на математика. Обаче полза - никаква. Както и да е - минало вече.

# 387
  • София
Eleksir, съвсем добронамерено да попитам, имате ли идея на 20.07 на 4-ти етаж  в някое училище, втора смяна към втория-третия учебен  час  каква би била температурата?  дали ще изкарате в една неклиматизирана стая  с още 25 души?
Санака, може примерно тестът за ниво  да е след приема, в края на 8 клас,  и да делят децата на групи според справянето само за часовете по английски..

Белинда, не е ЕЖК, чувала съм го аз от учител. Но пак човек не може да седне и да смята в коя пралелка ще е  отрочето му, защото няма как да отчете дали близнаци са избрали да са в един клас или не, дали учителски деца има приети, на които явно им уважават исканията да бъдат при едикого си в 8 клас.

# 388
Както и да е, нека не продължаваме дискусията. Който ме е разбрал, разбрал ме е Wink
Във връзка с ученето до 30.06. - ако бях аз, щяха да са на училище поне до 20.07. И най-късно на 01.09 - пак. Но това е дълга тема.
Упс, крайно, крайно лоша си Simple Smile)) Такова удължаване ще доведе до чести ваканции. Специално на бг децата не се отразяват добре на учебния процес Simple Smile
Нали знаеш за липсата на климатици и метеорологичната и отпускарска обстановка в страната месец юли Simple Smile и до 15 септември.
Ама тази тема е дъвкана, когато имаше преди 2 г. подобно предложение от МОН.

# 389
  • София
Ама чакайте сега,кога да се учи до 30.06-в 7ми или в 8ми клас?
   И за мен е много дълга тая ваканция.

Вие забравихте ли, че сте били ученици, бре! Дълга ли ви се виждаше лятната ваканция тогава? Joy Я да не я пипате! Тез' деца и от живот имат нужда. Joy

Общи условия

Активация на акаунт