СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 902
  • 919
  •   1
Отговори
# 390
Ама чакайте сега,кога да се учи до 30.06-в 7ми или в 8ми клас?
   И за мен е много дълга тая ваканция.
Догодина седмокласниците вече ще са до 30.06.

# 391
И според мен им е предостатъчен стресът в 7 клас, поне ваканция и детство да имат малко след това, моята си е още дете, въпреки че се прави на голяма. Аз от детството си спомням само летата, виж от гимназията е друго нещо:))))

# 392
Как ще е дълга? Май сте забравили времето, когато сте били ученици. А пък аз все още си спомням чувството на абсолютно щастие и безметежност на прага на безкрайната лятна ваканция. То това си беше ученическото летоброене - миналото лято, това лято, следващото лято.

# 393
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Дълга им е таз ваканция - лятото денонощно на училище, докато мама си почива от ученическите вълнения на плажа! Ей тъй го измислих аз!  Mr. Green

# 394
  • София
Дълга им е таз ваканция - лятото денонощно на училище, докато мама си почива от ученическите вълнения на плажа! Ей тъй го измислих аз!  Mr. Green

Хахаха. Дааа, това е добра идея.
Сега сериозно - инвестицията в климатизация е направо смешна на фона на подобряване на КПД-то впоследствие... Но пак казвам, това си е мое мнение, не задължавам чиновническото съсловие 😉

# 395
  • София
Значи от теб съм го прочела, Русалчице Hug Не било ЕЖК, ами РусалкаКазаТака Satisfied

За английския - в деня на отворените врати ни обясниха, че английския в девети клас започва принципно от В2, като има възможност, ако след проведен тест за проверка на нивото, се окаже, че има много деца за В1, да се обособи и такава група. За по-ниско ниво - няма група, отиват да учат руски. Но това е чак в девети клас. В този ред на мисли вероятно така е и във Волдемор - той английския не почва още в осми клас, така че сертификати и т.н. ще са им необходими чак след това и може би на този принцип разформироват класовете. В немската четох например че по два пъти от осми до 12-ти ги разформироват - веднъж по езика, втори път по профилите в 10-ти клас,  и накрая всеки е учил с всеки Grinning

# 396
  • Варна
  Аз това непускане на у-ще  не го разбирам.Има ред,правила,които се спазват.
Ахъм. Ще им липсва много в работна среда.

Честно казано, и аз не мога да го разбера това. Спиране за две седмици от училище как става? Или с разрешение на директор по основателна причина, или с болничен. Чиста злоупотреба си е това, да не говорим на какво се учат децата...Neutral Face

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 16:14 от chockolina

# 397
Добре,Санака,вземам си думите назад за ваканцията.
  Знаете ли,че по време на пубертета тестостеронът при момчетата се вдигал 800 пъти?!Кви деца,кви пет лева?
 Това го знам от ЕЖК,ама беше вчера на такова тематично обучение и работи в институция за деца в риск.

# 398
  • София
А кога е официалната възраст за пубертета при момчетата? Не се шегувам, питам си сериозно. Че по книгите е едно, но в действителност...

# 399
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Добре,Санака,вземам си думите назад за ваканцията.
  Знаете ли,че по време на пубертета тестостеронът при момчетата се вдигал 800 пъти?!Кви деца,кви пет лева?
 Това го знам от ЕЖК,ама беше вчера на такова тематично обучение и работи в институция за деца в риск.

Те, затова ли, са такива груби? Поне моето де, явно го тресе хормона.

# 400
  • София
Вярвам! Моят си стана направо мъж...Вчера бърсах прах от една снимка в рамка от изписването на бебето - значи, там е висок горе-долу колкото мене. Сега съм му до подмишницата - за една година Scream

Хора, ама какви злоупотреби?! Ставаше дума за последните седмици...Ами аз моят не го спрях, обаче той беше оформен още преди НВО и не две, ами три седмици ходи на училище по шорти и гуменки, и по цяяял ден риташе в двора, понеже всички учители пращаха оформените навън. Последните няколко дни вече въобще спря да ходи, без да съм го спирала, то просто нямаше смисъл - нито някой пишеше отсъствия, нито го е търсил за нещо, учебници - върнати, не се преподава. И какво - ако го бях освободила да си дреме в нас, какви точно вредни последици биха настъпили? А като не го освободих, ами рита топка в двора, какви точно супер важни житейски уроци научи Satisfied

# 401
Колко различни порядки в училищата... Ние върнахме учебниците на 14 юни, един ден преди завършването...

# 402
  • София, Младост
Явно във всяко училище е различно. Нашите правиха изходно по НЕ на 11.06, понеже г-жата предната седмица била отсъствала. Пишеха им отсъствия поне до 13.06.

# 403
  • В реалния живот
Хора, ама какви злоупотреби?! Ставаше дума за последните седмици...Ами аз моят не го спрях, обаче той беше оформен още преди НВО и не две, ами три седмици ходи на училище по шорти и гуменки, и по цяяял ден риташе в двора, понеже всички учители пращаха оформените навън. Последните няколко дни вече въобще спря да ходи, без да съм го спирала, то просто нямаше смисъл - нито някой пишеше отсъствия, нито го е търсил за нещо, учебници - върнати, не се преподава. И какво - ако го бях освободила да си дреме в нас, какви точно вредни последици биха настъпили? А като не го освободих, ами рита топка в двора, какви точно супер важни житейски уроци научи Satisfied

Цитирам, защото много точно описва положението и в нашето училище. Последните 2 седмици ги възприемам като плавен преход към ваканцията. Не знам къде са им плановете и уроците на учителите, в нашето клоняха към нула. Но няма да намалят учебната година, а и не е нужно. По стара българска традиция предпразничния ден е полупочивен. На мен много лошо впечатление ми прави отсъстващите учители, това е чудесен пример за в бъдеще децата да се радват на липсата на суровини, интернет или нещо друго на работното им място, събужда се усещането за ученически купон.
И още нещо - чудя се след 7-ми клас май можеше да остават без учител, в свободните часове да правят каквото искат. А до 7-ми клас все някой ги наглеждаше, когато имат свободен час, имаха заместващ учител /без последните 2 седмици/.

# 404
  Белинда,според мен,едно е да идат на у-ще и учителката да ги пусне да ритат,друго е аз да му кажа,абе я си стой у дома.Нюансът тук е друг.
   Пак казвам,според мен,защото всеки ще каже-аз си знам детето,аз познавам учителите,и т.н.Въобще,важно е да ги учим да спазват правилата./друг е въпросът какви са и доколко ги има/.От моят опит и наблюдение знам,че на самите деца е по-лесно,когато знаят,че имат рамки на действие.Едва ли и моят Убавец е стоял във всеки час,и е следял внимателно какво отговаря изпитваният му съученик,ако вече е оформен.Най-вероятно е пропуснал някой час.Аз ,когато нямам работа на работа,като днес,съм си на работното място.Нищо че се разпрах от ядене,от скука,изчетох де що има клюкарски теми във форума,пих кафе с две дружки,ама съм на раб.място.
  Иначе за официалния пубертет,не знам кога настъпва.С щеркинса вече в края на седми клас ес бяхме хванали за косите,беше изкъртила мазилката на нейната врата от тряскане.

Общи условия

Активация на акаунт