Коремчето на ДЕКЕМВРИйче започва да личи, а мама от щастие блести! (2018)

• 43 298
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • гр. Тутракан
Sandra8- начален учител съм .Тази година бяхме 2 клас. Децата идват да ме виждат в училище поне 2 пъти в седмицата. Много си ги обичам и ще ми е мъчно за тях. Те  не знаят, че няма да се видиме на есен в класната стая.
Днес от сутринта беб се върти та не се спира. Снощи както мърдаше пипнах си корема и усетих по- твърда част като една бабунка беше Simple Smile
Нямам търпение да стане 17ти за да го видя.Това време не минава.
Относно котките и кучетата аз лично вкъщи не бих гледала животно. На двора си имам котка и куче, но вкъщи - не (мое мнение)

# 196
Sandra8- начален учител съм .Тази година бяхме 2 клас. Децата идват да ме виждат в училище поне 2 пъти в седмицата. Много си ги обичам и ще ми е мъчно за тях. Те  не знаят, че няма да се видиме на есен в класната стая.

Защо не излезнеш в болничен? И аз съм учител и по мои сметки ако сега си взема отпуската ,след 2 год. Се връщам на работа декември ,излизам пак в отпуск за да си взема натрупаната и точно лятото ми свършва и трябва да съм на работа.Аз сега ще съм в болничен до 45 дневния ( така или иначе с тази плацента трябва да внимавам ) ,за да си запазя отпуската за след 2 год.

# 197

Забравих нещо.

Еуфория, прекрасна булка си!
Относно  възрастните родители - дано на не изперкам докато одъртея, но смятам, че е редно да си гледаме децата с мисълта да ги правим свободни и отговорни личности,  които ще се отделят от нас ( което ще е щастие за нас, защото ще означава много неща) , за да не заприличаме на споменатите майки, които не са доволни как снахите им гледкат дечицата ( синовете). Много тъпо ми стана, като прочетох,чкак една наша мама е чакала с вечеря мъжът й да се прибере, а на него мама му е сготвила и сипала ядене Confounded Rage, защото детето и минало да я види за малко след работа. Добре де, жена си, нечия снаха, толкова ли не знаеш, че жената, която прави сина ти щастлив ( сигурно ни мразят за това Simple Smile ) и е бременна ( и да не е) го чака гладна и с топла вечеря. ( може и сандвич да е, ама го чака). Ама и ако мъжо е читав, няма да се поддаде на манипулации от сорта " За мен е готвила, сервирала, ще се обиди" , щото мама никога няма да му забие шута,а на жената може и да й падне пердето рано или късно.   Във връзка с това мога и аз да вкарам моите 5 стинки по въпроса какво ме дразнимв свекито, макар че като цяло се разбираме.
Много мразя, когато заминавам за 2-3 дни и без да я моля тя веднага да се пръква да готви. Първо винаги оставям нещо за същата вечер, прясно приготвено, плюс зареден хладилник. Второ, мъжът ми не е дебил, който да не знае как да се оправи и ще остане гладен и искам да се оправя сам,  както аз се оправям сама с децата, когато оставам сама. Не отивам при мама и мама не ми готви, вече съм голяма. Хубаво е да готви, ако изрично я помоля.  Последния път не се сдържах и й казах, че още малко и ще легне с него, ако ме няма за дълго време, много се ядосах.

ММ, който ужасно ме вбесява. Никога за нищо не се сеща сам пък и да му кажа ефекта е точно никакъв. Трябва всеки ден по сто пъти да му казвам, че трябва да свърши нещо и така месец-два докато го свърши... От два месеца ”правим” ремонт, а досега само е пробил две дупки за простора... не звъни на майстора, все казва ”утре”. Отделно, че всичко забравя.
ябълке, според мен има друга причина. Той не иска да прави нищо, но не е защото иска да живеете в кочина или да те дразни. Пробвай да разбереш. Или е много изморен или няма мотивация  и това не е неговата цел ( видимо е само твоята) .Нали се сещаш, че когато човек е мотивиран, той  и след работа ще работи вкъщи. А когато ние не искаме нещо ( д а почваме диета, спорт, винаги го отлагаме за утре. Ако той намира време за някКви други неща,  изискващи енергия, значи не е уморен, тогава  може би ще е добре или да подпиташ какъв е проблемът или да спреш да му натякваш ( те точно така приемат нашето даване  на насока). Или той по принцип е много инертен, даже когато иска нещо? Ти как го усещаш? А хормоните ти не са виновни, аз бих се вбесила от такова поведение и без да съм бременна.

# 198
  • гр. Тутракан
sandra 8 аз сега си взех отпуската .До 7ми септември ще съм отпуска. За по - късно не съм изчислявала кога трябва да съм на работа. Сина си го пуснах на 2г на градина и не съжалявам.Стана самостоятелен още тогава- обличаше се сам, хранеше се сам, лягаше и заспиваше сам, вадеше си дрехи за градина,  да първата година много боледуваше, но тази боледуванията бяха сравнително рядко... Живот и здраве мисля и с второто така да направя.А за отпуската, която ще се натрупа за тези 2г докато съм по майчинство ще мисля на по- късен етап.
Относно това, че някои започнахме да усещаме бебоците, моя доктор ми каза , че ако е първа бременност се усеща на по- късен етап, ако е втора-трета се усеща по- рано. Така, че тези, които все още не са усетили нищо спокойно ще дойдеи този миг. Аз баткото го усетих 5 месец и то края.

# 199
  • София
Ванилийка, много смелост в днешно време изисква раждането на трето дете. Ако с мъжа ми поотделно нямахме и собствени жилища и добри заплати в момента, което пък с работата е толкова несигурно може би нямаше да стигнем до трето детенце. Прави ми впечатление, че напоследък много българки очакват третото дете, което може само да ни радва 😊😊😊
Живи и здрави да сме и да ги гледаме. Иначе ако чуя някой така да се изкаже за кравите....ами ако се имат за такива ок, аз не 😂
Нетърпеливо си чакаме младежа 😍
А признавам много ме е страх ще се справя ли. Имам дъщеря в 7ми клас, тръгва ми първолак на училище и....бебето и мъжа и котката 😂😂😂😂 а съм само на току що навършени 33 години 😂
Свекърва ми е починала отдавна, преди 2 седмици загубих и моята майка..и вече сме съвсем сами с мъжа ми, татковцити са възрастни вече да дундурят внуци.....абе, страхотийка изглежда и никак не толкова лесно, но пък бебета да има и да им се радваме и здраве да има за нас, родителите и децата ни Heart

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 14:30 от мама мими

# 200
Здравейте, NikolS мен колежката която се занимава с отпуските ми обясни как стоят нещата,колко дена ще ми се натрупат и така.Ти си знаеш най-добре добре за теб.Моята дъщеричка също тръгна точно на 2г.даже без 2 седмици на ясла,както казваш голямо боледуване беше,но следващата година на градина почти не е отсъствала.И аз смятам с това мъниче живот и здраве да е така,даже може и по-рано от 2 да тръгне като знам тук във Варна приемите за ясла и градина как са.....

По повод коментарите и на мен са ми казвали че едно дете добре,ама второ или трето......" Егати интусиастите са тез" Всеки луд с номера си....😁

За усещането на бебо.....усетих го няколко пъти и до там....втора бременност ,но почти не го усещам,да не кажа хич.На ден по едно побутване и до там.Ама може да в кротошанко,кака му подскачаше по цял ден и излезна дивак,проходи на 10 месеца ,а бънджито ни беше най-полезната вещ 😁

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 15:50 от SANDRA8

# 201
Мама Мими, моите съболезнования! Аз съм в подобно положение, може би малко по-добре, защото големият ще е 8 клас тази година, а малкият тръгва в първи клас. Поне съм минала този път и не би трябвало  да съм като в небрано лозе. ( спомням си големия в първи клас. Минават 10 дни откак е на училище и ми звъни Госпожата “ Моля Ви, обърнете внимание на сина , домашните му са ОТВРАТИТЕЛНИ” . Леле, какво толкова може едно дете първите десет дни на училище? Ми да, няма да бъдат перфектни ченгелите и какво от това? Тогава обаче много се вързах. ) Ама ти много млада си родила първото си, браво. И това ме кара да се чудя на колко ли са “ дядовците” ви? Не би трябвало да са на повече от 60...малките няма да ги дундуркат, то е ясно, но с големите съвсем спокойно могат да помагат. Стига да имат желание де.
Само да сме живи и здрави и ще се справим със всичко.

# 202
  • София
Благодаря Ванилийка Sad
😊😊😊😊  моя тате е на 52, другия тате гони 70...признавам бабите са подходящи за помощ в отглеждането и възпитанието на внуците, че при деди има само глезотии и угаждане 😂
На 20 родих първата дъщеря, на 26 втората дъщеря и сега ще съм на 33 и половина, кога дойде юначето 😂 притеснението е по скоро как да остана с акъла си покрай училище, домакинство, бебе....съпруга и най вече пълноценна жена от гледна точка на подръжка 👄 педантичен перфекционист съм за всичко, чак дразнещо околните.
Ама...сигурно ще се справя, да не съм единствена 😂 Добре, че миналото лято след морето ме хванаха лудите и направихме основен ремонт на къщата та сега няма да се занимаваме.

# 203
Сигурна съм, че всички ще се справим - нали знаете - "неотгледано дете няма" Wink

Прочетох нагоре в темата, че някои от вас се притесняват, че ще се наложи дечицата да делят стая и реших да споделя опит в деленето Wink С брат ми сме със 7 години разлика и дълги години бяхме в една стая, където се чувствахме повече от прекрасно! Факт, гледах детски филмчета вечер, а него го бях научила сутрин в събота да се изнизва по пантофи ако няма 10, но изобщо не беше болка за умиране, напротив - подозирам, че до голяма степен ни направи по-близки.  Като накрая се сдобихме с отделни стаи даже нарочно понякога спяхме в една - за доброто старо време Simple Smile  Така че изобщо не се притеснявайте, че стаите не са готови или изобщо ги няма - малчовците ще намерят начин да се разберат и изобщо няма и да се замислят какво "нямат". 

# 204
И аз се чудя как ще се справя.Таткото ни по цял ден е на работа.Ще помага следобеда след като се прибере.Родителите ми са извън България вече 6 год. а свекърите...с тях не се виждаме и не разчитам на помощ .Моята баба, помага при нужда с големите деца, но с бебо незнам дали ще се справя, защото е възрастна вече.Но каките са ми кротушки, надявам се и бебето да е добричко.И аз съм с притеснение повече за училище, домакинството и дали ще ми остава време за мен самата, обичам всичко да си има ред и съм малко вманиачена на тема чистота.... само последните два месеца не мога да се позная, страшен мързел ме е налегнал но гледам и да се пазя повечко.

От днес влизам в 15г.с , още не усещам бебо да мърда.Чувала съм, че при второ и трето се усеща по рано.И лекичко започвам да се притеснявам.Тези, които вече са усетили помръдване, в коя седмица сте?

# 205
Здравейте и от мен! Тъкмо ви открих.
Аз съм с термин 21.12, добавете ме към списъка Simple Smile ще ми е второ дете. Първото ми е на 2г. Успех на всички майчета и лека бременност.

# 206
  • София
Строго индивидуално е кога ще се усети бебчето, така ми казва и докторката. Аз влизам утре в 16та и идея си нямам той ли ме побутва или си внушавам. С предна плацента съм също така и това правело усещането още по трудно. Изобщо не се притеснявай.  Майки с втора и поредна бременност има и към 20та седмица да усетят тепърва...така казват. Ще ги усетим 😊😊😊😊

# 207
  • Димитровград
Мама Мими и аз съм с предна плацента, че и ниска. Имам чувството че усещам нещо, но явно си въобразявам. Днес влизам в 17г.с. + 2дни.
Днес реших да пусна урина да видя всичко наред ли е, защото това гадно чувство продължава. И май доста си ме наболява и от разтягането.

# 208
Еуфория 16, това с болежките в сухожилията го има и при мен. Имам чувството, че не съм спала, а съм копала. Едвам се разтягам после.
Бебчето ни става супер активно, особено вечер. Вече няколко пъти усещам ритници, но точно като ММ си сложи ръката и се успокоява.
Добре дошла мама мими !
В H&M в Mall of Sofia има къси панталонки за мами по 15лв. Бебешки комплекти от 10 до 17 лв. Ние с ММ не издържахме и му купихме първите дрешки.

# 209
  • София
Мама Мими и аз съм с предна плацента, че и ниска. Имам чувството че усещам нещо, но явно си въобразявам. Днес влизам в 17г.с. + 2дни.
Днес реших да пусна урина да видя всичко наред ли е, защото това гадно чувство продължава. И май доста си ме наболява и от разтягането.

Въобще не помня първото бебе кога усетих, но помня, че при втората бременност усутих един ясен и хубав ритник след втората ФМ като се прибрахме у дома с мъжа ми 😂😂😂😂
А за придърпването...аз и леки контракции покрай смъртта на мама имах ама май се укротиха инаме се чувствам идеално пупу само дето ми е мноо мързеливо 😂

Общи условия

Активация на акаунт