Злоупотреба в сайт за запознанства

• 10 263
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
Копира се от кода при тези забраняващите.

# 31
В инстаграм уж не може да се свалят, ама има разни програмки за сваляне на снимки от там.
Могат да се свалят и без програма.
 Преглед на изходния код на страницата--->ctrl+f--->jpg-->и ето ти го линка
https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/vp/bbbd117520667c9dff95 … 52447787008_n.jpg

# 32
Да, после се сетих, че и от кода може.

# 33
При забраняващите блокирам джава-скрипта, в Хрома става лесно. После ни забранен десен клик, ни забрана за копиране на текст, нито анти-адблокове се пречкат. Само ако не става ровя из кода.

Въпросът не е в техниката, а в психиката. Кой и по каква причина би крал снимки? Познат или непознат? Шега, користност, престъпни идеи, скука или тъпотия? Каква е целта? На повечето хора никой няма да си прави труда да им краде снимките, така че няма нужда от параноя.

# 34
  • София /Абсурдистан
От инстаграм съм сваляла снимки аз, не всички могат да се свалят, но повечето могат. А щом и аз успях да ги сваля, значи всеки може Simple Smile
Няма как да не качвам съвсем нищо, част от общност съм и ако аз не кача снимки, друг човек от същата общност ще го направи след някоя форумска среща. То обикновено са групови снимки на маса, ама все пак.
Какво трябва да пише на  водния знак на снимката? Става въпрос за личната снимка, не за хоби продукт.

# 35
Каквото си искаш, пишеш на водния знак. Е, гледаш да е нещо, свързано с теб.

Ето варианти за воден знак:
https://www.google.bg/search?q=watermark+photos&source=lnms& … =1024&bih=535

# 36
Е то има начини и воден знак да се маха.

# 37
Е то има начини и воден знак да се маха.

Има, да. Но ако целта е да откраднеш снимки на произволни хора, едва ли ще се занимаваш да махаш водните знаци. Или ако решиш да крадеш/използваш чужда снимка на зелник (да речем) и има стотици снимки на зелник из интернет, от които единици са с воден знак, ще използваш тези, които нямат воден знак или водният знак е в ъгъла на снимката и може просто да се изреже тази част.

Иначе се сещам, че Марк Зукърбърг си беше сложил лепенка на камерката на лаптопа, за да не го шпионират чрез камерата, ама аз не съм си сложила, щото не мисля, че на някой особено му е притрябвало да ме шпионира как бачкам, гледам филми или пиша в бг-мама.

# 38
Ако някой е решил да използва точно определена снимка, нищо не може да го спре - забраните се заобикалят с два клика в сорс кода, водните знаци се махат с фотошоп за 10 минути, а в някои случаи въобще за секунди.
Отне ми 2 минути да го махна този знак примерно
Скрит текст:

Общо взето - ако някой е решил, че ще ти използва снимката, каквото и да я правиш, освен ако не я омажеш толкова с водни знаци, че да не се разбира, че си ти на нея - спасение няма.

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 22:30 от Нервен_Хамстер

# 39
  • София
Снимките ми, които са качени в профила, не съм ги качвала във фейсбук.
Тука вече събуди любопитството ми...
Никъде ли не си ги качвала? Astonished

Не, не съм ги качвала.

# 40
  • Italia
Е тогава има много ограничени варианти:
1. Пращала си ги на някого
2. Някой ти е ровичкал в телефона
3. Някой се е добрал до паролата ти за гмейл (андроид) или айклауд (айфон)

# 41
  • София /Абсурдистан
Явно няма начин човек да си опази снимките от такова нещо. Ако някой реши да се докопа до тях, все ще си намери начин.

# 42
  • София

Да, пращала съм ги.
И какво следва да направя относно човека, на който съм ги пратила?

# 43
  • Italia
Да, пращала съм ги.

Е ти какво ще направиш зависи от теб, аз лично бих му направила профил в същия и още няколко (поне 1-2 специализирани, че да му е по-трудно да ги намери) сайта за запознанства в раздела "той търси Него"

# 44
  • София
Технически е възможно да не може да се свали снимка. Но някой, по-навътре в нещата, може да я свали. Ако някой знае как може да сподели тук.  Най-лесно е да си снима с телефона екрана на компютъра и пак ще има твоя снимка. Вярно, с влошено качество, но ще я има.

Не, невъзможно е - технически - и определено не е нужно да се снима екран с телефонче.
Ако нещо може да бъде свободно разгледано, то може да бъде и записано. При това доста елементарно.

От инстаграм съм сваляла снимки аз, не всички могат да се свалят, но повечето могат. А щом и аз успях да ги сваля, значи всеки може Simple Smile
Няма как да не качвам съвсем нищо, част от общност съм и ако аз не кача снимки, друг човек от същата общност ще го направи след някоя форумска среща. То обикновено са групови снимки на маса, ама все пак.
Какво трябва да пише на  водния знак на снимката? Става въпрос за личната снимка, не за хоби продукт.

Вероятно най-смислено би било да сложиш публичния си аватар (за сайта, в който искаш ти да публикуваш снимката) и самия сайт... примерно

Unknown  Lady
photo for
bg-mamma

Би обезсмислило както качването от друг човек, така и в друг сайт.
Имай предвид, обаче, че и водните знаци могат да се заобикалят.
В смисъл, да се премахват и това до голяма степен да се скрива - манипулацията, де - поне за невъоръжено око.

Да, пращала съм ги.

Р а з д е л VII
    Обида и клевета

Чл. 146. (1) (Изм. - ДВ, бр.28/82 г. и бр. 10 от 1993 г.) Който окаже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
    (2) Ако обиденият е отвърнал веднага с обида, съдът може да освободи и двамата от наказание.

Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28/82 г. и бр. 10 от 1993 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с лишаване от свобода до една година или с глоба до пет хиляди лева, както и с обществено порицание.
    (2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпле ния.

Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28/82 г.) За обида:
    1. нанесена публично;
    2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;
    3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му;
    4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, наказанието е лишаване от свобода до две години или глоба от хиляда до пет хиляди лева, както и с обществено порицание.
    (2) (Изм. - ДВ, бр. 28/82 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, накзанието е лишаване от свобода до три години и обществено порицание.
    (3) В случаите на ал. 1, т. 1 може да се намери приложение ал. 2 на чл. 146.

Доколко е доказуемо действието със сигурност не знам - т.е. доколко може да се докаже кой е автора, че само на него си изпратила снимките и т.н. (то че може - може, доколко би се образувало и още повече - провело следствие не ми е известно), можеш вероятно да подадеш жалба... или да се посъветваш с адвокат.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 12:18 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт