не мога да избера име за момче

• 9 974
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
Джем е турско.Може и да не е било българче детето.

# 61
Да, права си, възможно е. Аз го асоциирам с английската дума jam.  newsm78

# 62
Джем е турско. В България има много турци. Изобщо не би ми направило впечатление това име. Има цели турски райони.
Имам роднини Майкъл и Патрик. Чисти българи. Аз като виден почитател на чужди имена и кръстила си детето с такова име също не бих избрала типично американско име-Памела,Дебора, Мелани или Рейчъл например. За тук са ми прекалени. Обичам чуждите имена,но по-класическите и европейски такива,с по-английско звучене.

# 63
  • Враца
Харесвам Радоил  Peace

# 64
  • САЩ
Ралин, Рали    От форума си ги харесах, популярни били (не си спомням в кой точно българки край).

# 65
  • Deutschland
Рубен,Рони, Рагнар,Рави(от санскрит означава слънце)

# 66
  • Най-красивата страна
Ралин, Рали    От форума си ги харесах, популярни били (не си спомням в кой точно българки край).

Едно време имаше детски роман,,Рали,, и от там си спомням името.

# 67
Здравейте момичета,не знаем още пола на дедето,но сме избрали име за момиче,но за момче малко ни е трудно.Искаме да го кръстим на свекъра ми,който се казва Росен и се чудя за Радослав,но понеже не ме удовлетворява много,може би и вие ще имате някакви предложения.Надявам се да ми помогнете хаха Simple Smile

Сходно на Росен е Росин. И двете имена идват от роса.

# 68
Сетих се за Руслан и Ради.  Peace

# 69
На мен ми харесва Роман и може би така щях да кръстя сина си, но не мога да произнасям буквата Р като хората, така че се отказах.

# 70
  • густо майна Филибето
Радослав ми харесва. Също и Ради. Но и на Росен какво му е?

# 71
  • над кукувичето гнездо
Познавам Райко,  Райчо, Ранчо (като Ран, но умалено), Радко, Рашко. Може да е просто Радо. Всяко едно, включително и Росен, според мен, е по-добре от Раян и производните му, хем че не долюбвам имена, завършващи на „-ко” и „-чо”.

# 72
  • София
Бабата на мъжа ми много харесваше имато Райчин, но на мен ми е малко архаично. Синовете ми носят имена Пламен и Емануил.

# 73
Много хубави имена носят синовете ви.

# 74
Само Росен ми харесва.  Другите с Р - не. Ако на вас не ви допада, просто мислете за хубаво мъжко име без съобразяване с буква. Ако е с Р -  Росен. Радостин изобщо не - измислено от женско име- като недоразумение ми звучи, точно като имената Лилян, Магдалин, Маргарит- идващи от женски. Мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт