Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 269
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
По време на стимулация приемате ли всички витамини и в частност D и B?

# 151
По време на стимулацията и през цялата бременност взимах Вит. Д, като на три месеца, доктора при който се следях ми пускаше контроли. Б12 го изследвах след първата фетална и беше добре, но Вит. Д още преди процедурата ми беше под нормата и за близо 10-11 месеца успях да го вдигна само до 36, въпреки че пиех по 9 капки, вигантол на ден. С тромбофилия съм и освен фраксипарина ми изписаха и Б12 , след втората фетална, заедно с Omega 3 EPA/DHA, защото артерията към мозъка на бебето не беше добре отворена, след това всички показатели бяха наред и до края ги пиех, когато се сетя.

# 152
  • In transit
По време на стимулация приемате ли всички витамини и в частност D и B?
Да.

# 153
Пухче, може да изследваш витамин Б12, но едва ли ти е на горната граница,
за да се притесняваш от предозиране, иначе съм съгласна с Нандин,
че и високите нива са опасни, така ми казаха и на мен.
Така или иначе не ти пречи да приемаш витамини от тази група,
защото спомагат за много жизненоважни процеси в организма.
Евтини са, капките са по-скъпи, но като цяло са евтини.
Salilinda, благодаря ти! Hug
Имам 3 вида тромбофилия, определено не вярвам в теориите на доцент Русев,
затова, ако стигна до бременност, съм решила да направя консултация само
с проф. д-р Ива Паскалева.
Аз и преди съм писала, че в рода ми, от двете страни, никой не е имал спонтанен аборт
или проблемна бременност, дори след 40 г. Даже са се опитвали да пометнат, но не са успявали.
А тромбофилията ми е наследствена, значи не е такъв критерий,
както се говори, и момичетата изпадат в супер паника.
Вики, в ТР ми бяха казали, че може, но аз спирам половината.
Аминокисилините не ги пия.
Успех ви желая, момичета! Hug

# 154
  • тук-там
Сиси, и аз смятам, че Паскалева е човека!

# 155
Привет момичета!
В стимулация съм с Бемфола -започнах със 150 сутрин+225 вечер до стойности
на 8-ми ден: Estr. 2955, Lh 3,60, Prog 0,613,  фоликули 5 броя 13 мм и 2 х10 мм. Увеличиха ми вечерната доза на 300, което е максимума.
Днес 10-ти ден: E 5772, prog. 1,370 като 5-те фоликули са вече 15 мм. Още един ден стимулация, утре овитрел и пункция във вторник сутринта. Прогестерон ми се струва висок, но д-р не коментира. Няма да има пресен трансфер, защото се налага PGD.
Амх е 0,650
Коментирах въздържанието с д-р като решихме днес да имаме контакт, за да са 3, не 5 дни с оглед астенозооспермия. При Вас колко дни препоръчват и какво мислите за развитието при мен? Благодаря. Heart
Допълвам за Ваша информация: от любопитство проверих TSH вчера - явно от стимулацията се е вдигнал на 3,68, а уж го поддържам на 1,5-2 с 25 мг еутирокс. Явно трябва да се следи още преди +тест и да се взимат медикаменти, особено при пресен трансфер.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 13:05 от Малага

# 156
  • София
Б12 е противопоказен за редица онко заболявания. Особено хематологични.....

Четох, че няма начин да се предозира с б12.
Вики, излизат, ама при някои доста по-трудно, а понякога и яйцата не стават 😂

# 157
Малага естрадиола е супер и фулекулите са добре. Прогистерона не трябва да те притеснява нали няма да има свеж трасфер. За въздържанието моя доктор винаги е казвал 4 дни . Успех на пункцията.

# 158
И ММ е с астено. При 3 дни въздържание обикновено дава  малко материал. Следващият път мисля да е на 4 дни и на 5-ия да даде.
  Бамба, Малага, успех , момичета!

# 159
При нас препоръчаха пет дни, всеки ден, един ден въздържание и даване на материал за оплождане. ММ беше с астенотератозооспермия и 36% ДНК фрагментация. Въздържанието от само 24 часа, беше препоръчано за да нямали време човечетата да се фрагментират.

# 160
Тази схема често се споменава. Обаче много ме е страх да не стане издънка само с един ден и да нямаме материал. Преди мислех да го изпробваме първо на някоя спермограма,  ама нещо ни се объркаха сметките, и не можахме.
 На първата ни пункция какво се получи-
Аз по принцип си следя мъжът ми да няма повече от 3-4 дни въздържание,  уж за да не влошаваме нещата. Та тогава беше свършил в събота вечерта. В понеделник отиваме на преглед и ни казват, че пункцията ще е в сряда сутринта.  Координаторката каза мъжът ми да свърши вечерта, че да сме имали пресен материал за сряда. Докато си мислех, че трябва да и кажа  за събота, тя изчезна.  И аз като начинаеща,  за първи път, викам си " Ще слушам и изпълнявам". В крайна сметка на пункцията имахме 36ч въздържание,  нямаше достатъчно материал и го караха да дава втори път.
Та затова не смея да правим експерименти. Според последната ни спермограма нямаме проблем с морфологията,  а с концентрация и подвижност.
Salilinda, вие имахте ли астено- в диагнозата?

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 13:28 от puh4e05

# 161
При нас искат 3-5 дни въздържание. Ще питам допълнително, ако е по-малко от три добре ли ще се отрази в нашият случай.
Малага, супер са ти стойностите. Ще свалиш ТСХ преди трансфер, не се тревожи. Успех! 😊
А Е2 ако не върви по книга (на фоликул по 200-300) добро или лошо говори? Защото все по-често попадам на различни статистики и се обърквам.
Успех на всички ни🤰🏻😍🤞

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 13:52 от ВикториА

# 162
Въпросът е дали тази американска схема върши работа при мъже с астенозооспермия, или само ако няма проблем с количеството?
Аз мисля преди следващата пункция да питам ембриолозите колко дни препоръчват конкретно за нашата спермограма.
Вики, понеже ме попита- ще пия два месеца противозачатъчни и после, ако всичко е наред,  ще започна подготовка за трансфер.

# 163
Здравейте момичета:) Да разкажа как се развиват нещата при нас. На 2-ри ден фол беше 10,8 мм. Вчера 8-ми ден - 17.5 мм., LH 5,2, estradiol 300. Др Ставрев назначи 1 cetrotide на 10-ти ден + choriomon (за таймиране) и на 12-ти ден пункция. И така, мътя си фоликула и треперя да не се спука:)
Успех на всички, които са в процедура:)

# 164
анелка, успех и на теб във вторник! Всичко ще е наред!

Общи условия

Активация на акаунт