Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 276
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Браво, Сиси! Всичко ще е наред.
Анелка, успех и на теб!

# 166
  • In transit
Малага, Анелка успех момичета!

За спермодаването...5 дни не е ли много? Няма ли да са умрели вече сперматозоидите?

# 167
Мики, ние никога не сме чакали 5 дни, обикновено 2-3

# 168
Благодаря, момичета:)
Ние досега за трите ни процедурив сме спазвали 3 дни въздържание, при препоръка 3-5. Вчера, при последната ни спермограма, мъжът ми имаше 5 дена въздържание, и показателите за брой и концентрация бяха над долните граници, както и друг път. Още нямаме резултатите за подвижност и морфологията, но андролозите в клиниката казаха, че материала е годен и за замразяване и за разделяне на порции, ако решим. Ще споделя и за другите показатели, когато имаме резултата. На мен също ми е доста любопитно, дали ще бъдат по-различни при 5 дневно въздържание.
Вие какво мислите относно използването на замразен материал за оплождане? При нас съществува като опция с оглед присъствието на мъжа ми за всяко вадене на я, както и подновяването на 3 мес на изследванията му...Не сме решили да го правим, но ни го предложиха като вариянт. Аз все пак си мисля, че със свеж матариал е винаги по-добре...

# 169
puh4e05 процедурите ги стартирахме с олигоастератозооспермия и 100% ДНК фрагментация, после за успешния опит го докара до астенотератозооспермия и 37% фрагментация (не 36 горе съм объркала, не че е важно). Тази схема я препоръча ембриолога в клиниката. За подобряване му бяха изписали само андрозитол и оксибио, аз му изписах Simple Smile пчелен прашец, джинджифил, селен, Вит. С , фолиева и разни други витамини. Не знам колко са помогнали, но спермограмата с три до пет дни въздържание ( не помня, колко точно са били) беше трагична, с по схемата с пет дни поред и един въздържание, беше по-добра. И ние я тествахме схемата, преди пункцията, за да сме спокойни.

# 170
По стечение на обстоятелствата, въздържанието ще е от 15 ч. днес до пункцията в 09:00 във вторник, пък каквото стане. ДНК фрагментация не сме изследвали.. ММ пие с неохота витамини и добавки по мое усмотрение през последните два-три месеца, но при нас проблема е основно кариотипа, та се надявам на колкото се може повече оплодени и преживели до 5-ти ден.
Анелка, първото икси беше със замразен материал, резултат 4 Я, 2 оплодени и върнати на 3-ти ден, отрицателен тест.
Второто с пресен - 5 Я, 5 ембриона, върнати 3 броя на 3-ти ден - бременност до 8 г.с. с един, след което ЗЕТ на 2-та бластоциста, отрицателен тест. И аз предпочитам с пресен материал, но понякога няма как. Успех на всички! Hug

# 171
Малага, anelka_rz, късмет! Стискам ви силно палци! Hug Flowers Four Leaf Clover
Сигурна съм, че всичко ще бъде наред! Hug
Хормони не мога да коментирам, защото моят лекар не ги следи по време на стимулация.
Знам, че 200-300 трябва да е Естрадиолът, но пак не е критерий за я.
Пухче, и ние сме с вашата диагноза. В Бахчеджи ни казаха от 3-5 дена въздържание,
но най-добре 3 дена, затова ги изчислявахме с мъжа ми, на 3 ден даде материал за пункцията.
Доколко знам от него, никога не е бил много, но не са ни връщали.
Иначе никакви схеми не сме спазвали или някакъв режим, каквото стане и това е.
Аз вчера се върнах отново за коментар при гинеколожката ми във Варна,
че ме боли яйчникът, както и да я питам за този салпингит,
че четох много различни неща и се уплаших.
Малко в грешна насока може би представих нещата на Фатме да ги предаде на доктора,
а той го няма, чакам коментар от него, като се върне, но ще й обясня, като ми пише.
Та вчера лекарката ми изписа антибиотик и още нещо,
но не мога да го разчета, чудя се дали до го купя, или да изчакам.
Обясни ми, че грешно съм го изтълкувала, просто е възпаление на яйчника и тръбата,
аз си имам предистория на това възпаление преди 17 години, бях много зле тогава.
Остана някак си недоизлекувано и като ме духне вятърът, ме заболява яйчникът.
Д-р Корновски ми беше казал тогава, че има леки сраствания на тръбата от възпалението.
Аз обаче си помислих съвсем други неща, като четох информация в нета,
чак забравих за този проблем, лекарката вчера ме подсети, че си го имам,
защото ходя от години при нея.

# 172
И аз мислех да ви питам за замразения материал. Срещала съм  мнения на съфорумки,  че при размразяването  оцелявали  само най-добрите сперматозоиди, и затова е за предпочитане.
 Но лекарката на първата консултация изрично каза, че иска да сме с пресен материал на пункцията.  И то  гледайки спермограмата, която носехме оттук (тяхната още не беше готова, а излезе по-лоша
Сиси, по-нататък може би ще трябва да помислиш дали не е по-добре да направиш направо лапароскопия при доктора си, вместо цв.снимка.

# 173
Благодаря, Пухче! Hug
И аз вчера си го помислих същото, но докторът ще каже.
Честно казано, исках да си я спестя, ама едва ли.
То както е тръгнало, другата година ще стигна до трансфер. Grinning

# 174
Сиси, съвета ми е НЕ прави трансфер, когато му дойде времето ПРЕДИ да направиш диагностично лапаро в комбинация с проверка на тръбите. Вкарват едно индигово синьо и се вижда има ли хидросалпингс. Отделно и отвън трябва да се огледат нещата. Плюс хистероскопия да огледат и ендометриума. Не си в позиция да оставяш нещата на самотек и на био развой преди и след трансфер. При все че е инвитро. И не само ти, а всички стигнали до тук за да забременеят. Докторите са си доктори, те колкото и да показват съпричастност не им дреме особено. Още повече, че има съмнения за салпингит. Ячниците се възпаляват от тръбите в голям процент от случаите, да не казвам винаги, че е крайно. Ти нямаш разочарования в трансферите и не е нужно да имаш. Просто съвет като потърпевш ти давам. Решението си е твое. А и дори и обикновена цветна снимка нямаш до колкото помня. А хламидии изследвали ли сте някога?

# 175
Благодаря, Вики! Hug
Аз не бързам, докторът ми беше казал, че преди ЗЕТ ще правя ЦС.
Той специално е от тези, които назначават в повечето случаи лапаро и хистеро.
Не подминава тези проблеми. Аз нямам опити зад гърба си,
затова нямам и ЦС, както и предистория.
За хламидии сме правили с мъжа ми кръвен тест, няколко пъти,
винаги е бил отрицателен. Никакви бактерии и инфекции не са ни намирали засега.
Микробиология ще пусна също преди подготовката за ЗЕТ.
При вас как се развиват нещата?

# 176
В тази връзка много ми е странно защо в Киев въобще нито питат, нито искат цв.снимка?! Въпреки, че става въпрос за ДЯ, си мисля, че пак е важно.
Сиси, сигурна съм, че ако Карликая се съмнява в нещо, няма да направи трансфер преди да го провери.

# 177
Цветната снимка е може би едно от най-важните неща!!! Тя не показва само проходимост. И валидността й е 6м. Аз например имам 2-3 снимки с прободими тръби и накрая, оп, хидросалпингс. На тази тема подскачам много, защото съм пряко засегната и ако мога да съм полезна със съвет ми е хубаво.

# 178
  • София
Здравейте! Успех на всички в начинания та и процедурите!
Аз този месец съм по схемата на дедите и прадедите ни, а и следващите 2 също. Реших все пак да следя овулация с тестове и Т. Аз обикновено съм точна в установяване на овулацията си, мъжът ми си пие добавките, реших да взема и някакъв вагинален гел. Такова чудо никога не съм ползвала, за това ще кача снимка, ако някой има наблюдения да сподели. Реших много да не ги мисля нещата, пък дано природата е на наша страна. Започнахме да си правим секс за кеф, а не да мислим, как и под какъв ъгъл да застана... Е крачетата сигурно ще ги вдигам, няма начин.

# 179
Пухче, и в моята клиника държат материала от мъжа да е свеж. Не се съгласиха да замразим.
Притеснявате ме с тези ЦС. Сега пак се замислих да правя ли. И лекарката от клиниката, и редовната ми АГ лекарка смятат, че няма нужда да правя... Какво да правя, не знам...

Общи условия

Активация на акаунт