Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 277
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Кате, нищо не знам за тези гелове. Преди бях купувала едни тестове  с подарък гел, ама не посмях да го ползвам.
Аз правих цв. снимка  в Истанбул  и съм спокойна. Ако нещо съмняваше доктора, задължително щеше да иска лапароскопия.
Стеле, ти нали си правила снимка преди време?
Всъщност какво точно би могло да промени нещата и да се появи проблем след време? Ако има аборти или какво? Не може да се влошат нещата от нищо.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 18:31 от puh4e05

# 181
Преди колко време си я правила?

# 182
  • тук-там
Здравейте! Успех на всички в начинания та и процедурите!
Аз този месец съм по схемата на дедите и прадедите ни, а и следващите 2 също. Реших все пак да следя овулация с тестове и Т. Аз обикновено съм точна в установяване на овулацията си, мъжът ми си пие добавките, реших да взема и някакъв вагинален гел. Такова чудо никога не съм ползвала, за това ще кача снимка, ако някой има наблюдения да сподели. Реших много да не ги мисля нещата, пък дано природата е на наша страна. Започнахме да си правим секс за кеф, а не да мислим, как и под какъв ъгъл да застана... Е крачетата сигурно ще ги вдигам, няма начин.
А какво са тези гелове? С каква цел са? Срам, ама ...

Като те чета, всъщност не само го мислиш, а и доста се подготвяш. Това с вдигане на краката за мен е доста сериозна легенда. Най-доброто, което можем да направим според мен, е да се насладим на лятото! Тестове, добавки, секс по схема - е мисъл и фокус! Ако обаче това те кара да се чувстваш добре, няма лошо! Но бъди наясно, че това означава да го мислиш, чакаш и да се надяваш!

# 183
Стела, преди една година. Не мисля сега да правя пак. Четох преди малко, че хидросалпингс се получава след тежки възпаления на тръбите.  След като не съм имала никакви интервенции оттогава, и микробиологията не показа никакви гадини , не вярвам нещо да се е променило. Освен това пише, че с добра апаратура и на ултразвук се вижда.
 Но ако ще си по-спокойна, направи си. Толкова неща си минала,  една ЦС нищо не е. Да не  се обвиняваш после.
mtz, тези гелове уж подобрявали влаг. среда, та плувците по-лесно да се придвижват. Аз не посмях да си слагам, най-вече защото беше правено в БГ.

# 184
  • София
Здравейте! Успех на всички в начинания та и процедурите!
Аз този месец съм по схемата на дедите и прадедите ни, а и следващите 2 също. Реших все пак да следя овулация с тестове и Т. Аз обикновено съм точна в установяване на овулацията си, мъжът ми си пие добавките, реших да взема и някакъв вагинален гел. Такова чудо никога не съм ползвала, за това ще кача снимка, ако някой има наблюдения да сподели. Реших много да не ги мисля нещата, пък дано природата е на наша страна. Започнахме да си правим секс за кеф, а не да мислим, как и под какъв ъгъл да застана... Е крачетата сигурно ще ги вдигам, няма начин.
А какво са тези гелове? С каква цел са? Срам, ама ...

Като те чета, всъщност не само го мислиш, а и доста се подготвяш. Това с вдигане на краката за мен е доста сериозна легенда. Най-доброто, което можем да направим според мен, е да се насладим на лятото! Тестове, добавки, секс по схема - е мисъл и фокус! Ако обаче това те кара да се чувстваш добре, няма лошо! Но бъди наясно, че това означава да го мислиш, чакаш и да се надяваш!
За средата са геловете да. Отдавна мислех да ги пробвам, сега прецених, че е подходящ момента. Аз Т от 4 г. Всеки ден я меря, всеки месец правя и тестове за овулация, сега гела е допълнение. Това с краката не съм го много пробвала, но с първото ми дете това беше различното, което направих. Може и да не е то помогнало, но има логика поне за разхода на материала, нашият и без това е малко. Даваме си парите за скъпи процедури, не че нямат смисъл, ама човек като може да направи нещо по елементарно, защо да не го направи. Аз подкрепям много позитивното мислене. Понякога чувството да повярваш, че нещо ще помогне, върши чудеса. Не че не мисля колко много искам нещата да се случат, просто започвам да настройвам емоциите и чувствата си, спрямо тенденцията, че ще се случат в даден момент, но не всяка цена точно сега. Лошото при нас е, че никога не сме достатъчно добре подготвени за загубата, а отчаянието, разочарованието и болката блокират куп системи в организма ни. Това са чувства, които заставят тялото да се самоспасява чисто физически, какво остава за даряването на нов живот, за качествени яйцеклетка, за добри нива на хормоните и т. н.

# 185
  • In transit
Намерих тема за тия гелове: http://www.bg-mamma.com/?topic=965671 Ми то всяка втора девойка, ако не на първия, то на втория месец и забременява. То като реклама на хапчета за отслабване...ще взема и аз да пробвам. Joy

# 186
  • На остров
Аз нямам какво да пиша, но да споделя за кремовете ползвала съм pre seed няма особена полза според мен, ако двойката има проблем с овлажняване да но иначе май е все тая.

Овулацията е засечена с тест този месец, и сме се потрудили пък дано имаме късмет.

Коментирали сме и преди аз съм без цветна снимка, но и нямам индикации

# 187
А какви са индикациите? Симптоми има ли?

# 188
И моята ЦС е отпреди 4 г., след което имам една лапаро по спешност за възпалена тръба, две инвитро, един медикаментозен аборт, хистероскопия за миомен възел. Поинтересувах се за нова ЦС, но двамата лекари в репродуктивната и този, който ми прави лапарото казаха, че ако има застрашаващ хидросалпингс ще го видят с УЗ. И се отказах да си я самоназначавам.
Обаче, на 29.07 имам час за преглед при д-р Тургут съвместно с д-р Калчев и смятам да попитам изрично и за това като обсъдя Щеревата практика по инвитрото като цяло. И ще ви информирам.

# 189
  • София
Ако се вижда хидросалпингса на преглед работата е сериозна.
И невидимите пречат.
И нали не се ражда жената с него, някак се появява. Значи е добре да се проверява.
Чета доста често из форума за жени, които никакви проблеми не са имали уж пък проблемни тръби.

# 190
Тук има доста инфо за причини и симптоми
http://bg.med-directory.com/gidrosalpinks_default.htm

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 22:57 от puh4e05

# 191
И ние сме полэвали геловете,при мен действат много ,но ММ каэва че не усеща някаква раэлика.
Момичета ние отново сме на тема бебе (сватбата мина беше на 30.06 )
Май месец направихме генетични и имунологични иследвания,на мен ми иэляэоха две нискорискови мутации , нисък Б12 и повишени НК
Днес эапочнах с първата инжекция,и още пет трябва да сложа.И после е лятната отпуска,та чак септември на ново.Насочили сме се към Прага,дано там ни е късмета Simple Smile

# 192
Моят хидросалпингс не се виждаше на видеозон.
Пухче, изчерпателна статия и нека всеки я прочете.
Бубанка, после продължи с мета Б12 още по-добре да е течен или за смучене. И вит Д3 също.

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 01:41 от ВикториА

# 193
bubanka75, честито! Много късмет ти желая! Hug
Стискам ти силно палци този път да се получат нещата! Flowers Four Leaf Clover
И аз съм с 3 вида тромбофилия. Едната е свързана с усвояването на фолиевата киселина, както и на B12.
Но са ми в норма, не на горната граница, но все пак са в норма. Скоро не съм ги изследвала.
Вики, как така не се е видяло на ЦС, нали уж се вижда?
Чувам, че в ТР ги правят с повече кадри, отколкото у нас, не помня с колко,
Пухчето може да каже, ако си спомня каква беше разликата.
При мен от много тежко възпаление, бях на 27 г., се получи това леко срастване,
ако е правилно е констатирал д-р Корновски.
Каза ми, че има леко срастване, но мисли, че не е за операция и тръбата не е запушена,
но се отделял някакъв секрет, който постепенно можел да я запуши,
защото съм била и с много болезнена менструация, ставало някакво възпаление всеки месец,
което отделяло някакъв секрет. Не съм питала повече никой лекар за този проблем.
Иначе от него знам, че възпаления и тръби не се виждат на видеозон, само се напипват,
поне в тях години. Не съм си купила още антибиотика,
боли ме, но се търпи, обаче се притеснявам да не се възпали още повече яйчникът,
а чувствам болка и надолу към крака, то и преди така е било, даже и в таза получавам.
Често ми е минавало и от само себе си, ще мисля до утре дали да го купя.
Предполагам, че няма да се отрази на кач. на я. другия месец, нали?
Доколкото помня, се отразява на същия цикъл.

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 09:33 от sisi345

# 194
  • На остров
Бубанка честито! Много успех пожелавам ! В коя клиника ще сте в Прага ?

Прочетох статията явно е превеждана от някъде но това няма значение. Все пак не смятам че задължително всички жени едва ли не страдат от възпаление на тръбите а и ако е така това вероятно възпрепятства нормална бременност.
Когато се прави инвитро тръбите не се ползват така и така.

Под индикации имам в предвид, че никога не съм страдала от някакво възпаление, цистит, бактерии или каквото и да е друго в тази област. Досега никога никой не е изразил и най малко съмнение за подобно нещо.
Не съм пила антибиотици от много много години, не съм пила никога в живота си противозачатъчни, не съм слагала спирала.

Смятам че докторите на които се доверяваме би трябвало да могат да преценят.

Бамба много успех днес ! Дано се размрази ембриона чудесно !

Виктория все си мисля и забравям вие не може ли да кандидатствате по някоя програма за спонсориране за ивф или вашите застраховки покриват всичко ?
Вие къде в САЩ сте ?

Общи условия

Активация на акаунт