Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 281
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Бубанка, честито 😘 Сега и бебето да сътворите 🤗
Малага, айде успешен опит, с хубави яйчица 😘
Бамба стискам палци, да се размразят всички ембриони и едно да стане бебе ☺

Успех на всички Ви😊
Иии сега да кажа, ЧХГ-то от днес - 22.24, 10 ден след трансфера на 2 дневно ембрионче -29.06.
Стискайте палци да расте🤗, има шанс нали?

# 196
  • София
Здравейте и днес! Успех на всички в текущите им процедури Flowers Four Leaf Clover

Да попитам за цветните снимки и тръбите: ако се прави инвитро нужно ли е да се прави цветна снимка - и ако тя докаже запушвания - те да се отпушват?

Бях останала с впечатлението, че не..?

Дори на една приятелка преди години - вече с две дечица инвитро - и бяха "вързали" тръбите специално преди инвитрото...?

Простете за въпросите ако са глупави, но наистина съм нова в тези материи.

На мен не ми е правена ЦС, но съм чувала, че е ужасно болезнена.

# 197
  • На остров
Дижи супер, стискаме много палци !

Малага и на теб много успех !

# 198
Бамба, успех! Стискам ти силно палци! Hug
melinda11, на мен са ми казвали, че е задължителна.
Не съм правила още, предстои ми.
Доколкото съм запозната, се отстраняват тръбите, ако има проблем,
защото се събира течност в тях, която вреди на ембриона и не се стига до успешна бременност.
И аз съм чувала, че много боли, особено ако имам проблем.
Сега разбирам от всички, момичета, които са правили снимка в Турция,
че там не боляло, дори нищо не усетили, ставало и много бързо.
Цената е същата като при нас. Ако много те е страх, може там да си направиш.
Мога да ти дам адреса на едната клиника, в която я правят.

# 199
  • In transit
Джиджи, според мен е добре ЧХГ-то...има имплантация. Стискам палци да се развива добре.
Бубанка, честито! След сватбата идва ред и на едно бебе Simple Smile
Бамба, стискам ти силно плаци всичко да е наред при теб!

# 200
Djiji, браво на теб! Нисичко е ЧХГ, но разбира се, че има шанс. Предполагам знаеш, че има всякакви случаи, повтори след 48 часа. Моето като беше 148 на 11-ти ден на 3-дневни, удвояваше се на около 56 часа, стигна до 900 и уж се успокоих, но не пребъде. Не се вглеждай много в стойностите, но си ги проследи 2-3 пъти до прегледа. Както и провери TSH и FT4 и пиши как са!
ЦС не е приятно изживяване, но не е и страшно, боли като при тежка менструация взависимост от състоянието на тръбите и прага на болката.

# 201
  • София
Сиси, много благодаря за отговора! За съжаление няма да имам възможност да стигна до Турция. По ред причини съм закотвена в София и пътувания това лято са ми невъзможни.

И на мен репродуктивната лекарка ми каза, че била задължителна, но сме щели да я правим след взимането на яйцеклетки в близките месеци.

Просто ми се искаше да я пропусна поне нея. Те тръбите така или иначе ще се окажат запушени заради многото възпаления от миомите и ендометриозите - въпреки, че бацили на микробиология почти не са намирани. Изледвах се за всички неща - нямам нищо, но това не е кой знае какво, когато си с миоми, ендометриоза и постоянни кръвоизливи.

# 202
  • София
Честито на Бубанка и успех за в бъдеще.
Джиджи и според мен има имплантация, според чхг-то. От тук насетне само да расте и да доведе до здравичко човече.
Малага успех имаш и от мен!

# 203
  • In transit
Мелинда и аз съм с ЕМ, но при лапарото провериха тръбите и бяха ОК. Така, че не е задължително да са ти запушени.

# 204
  • sofia

Под индикации имам в предвид, че никога не съм страдала от някакво възпаление, цистит, бактерии или каквото и да е друго в тази област. Досега никога никой не е изразил и най малко съмнение за подобно нещо.
Не съм пила антибиотици от много много години, не съм пила никога в живота си противозачатъчни, не съм слагала спирала.

Две в едно, отговарям на всички тези критерии, никога не съм имала течение или каквото и да е, гинекологично съм била винаги с перфектен статус, синът ми се получи от първи естествен опит,  ето ме сега с една запушена тръба, втора малко нагъната и почти безнадеждна ситуация за второ дете...Твърдят, че проблемът с тръбите е от секциото. Разчитам на чудо!

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 12:25 от googlish

# 205
  • тук-там
Успех на дамите в процедура!

Джиджи, страхотно! Стискам силно палци!

# 206
Успех и от мен на всички- било за трансфер, стимулация, чхг... Дано всяка от вас да е с чудесен резултат!
 И пак за ЦС... Първият път още попитах Фатме защо да я правя, нали тръбите нямат роля при инвитро. Каза, че трябва да се проверят, защото ако са нагънати или леко подпушени, се събира течност, която е отровна за ембрионите. Трябвало или да са напълно проходими,  или да се прекъснат. Докторът тогава ми каза първо да направя ЦС, а ако види нещо притеснително на нея, щяло да се наложи лапаро. Но, слава Богу, я хареса- нямаше никакви забележки.
ЦС от БГ ( Вита, София) беше с 2 кадъра, а тази от Турция- с 9, апаратът "ме обикаляше" и снимаше от всевъзможни страни. Може в големите клиники в БГ също така да ги правят( незнам), но не и във Вита- там докторката ужасно ме измъчи. Явно първия път не вкара течността както трябва ( връщаше се) , та втори път  наново. Е,  все пак и там познаха, че нямам проблем. 
Освен от възпаления, сраствания може да се получат при операции в тази област - секцио, апендицит и др.

# 207
  • тук-там
Тръбите нямат отношение към Инвитро само ако ги няма. Ако се непроходими, нагънати и т.н. пречат и има доста случаи на изънматочна при инвитро.

За протокола - и на мен не са ми назначавали ЦС. Нося си риска, не го подценявам!

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 14:22 от mtz

# 208
Момичета, при какви нива на Lh се пука фоликула? Започнах да се филмирам да не съм го спукала... до снощи някак си усещах напрежение и прибоцкване в яйчника, но днес не усещам нищо. В петък по обяд Lh беше 5.10. Чудя се далу може да скочи толкова бързо, че да предизвика спукване? Ох тези паранои и този "дали нещо не се е скофтило" синдром са голяма отрова, няма мира:)

# 209
  • София
На различно лх се пука.
Веднъж имах лх 80, на прегледа фоликула беше там, доктора каза че всеки момент ще се спука.
Ама в деня на прегнила ако е над 15 вероятноста да оцелее е малка.

Общи условия

Активация на акаунт