Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 308
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Малага браво, 5 от 5 е идеално. Дано и трите се развият до 5 ден. 😘 Моя прогестерон беше 1.23, и всичко беше наред. Късмет 🤗

# 271
Успех, Малага! И аз вярвам, че този твой опит ще е с щастлив финал!

# 272
Малага, чудесна новина!Успехи ти желая😊!

# 273
Честито на Джижи . Малага успех , стискам ти палци.

# 274
Бамба, Малага, чакаме положителни тестове и от вас!

# 275
  • тук-там
Иха, и чакащи, и “хванали” имаме вече в темичката! Да ни е на късмет! Да ни върви като по вода с тези дъждове Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 09:49 от mtz

# 276
Малага, стискам ти силно палци! Късмет! Hug
Непременно си изследвай хормоните и ако не са в норма,
не прави фреш трансфер. Лично аз предпочитам ЗЕТ по куп причини.
Амниоцентеза не бих направила никога, има много рискове,
може и мисед да се получи. Има тестове, вярно скъпички са, достигат 2 хиляди лева,
но поне са сигурни и не причиняват вреди и стрес.

# 277
Честито, момичета на всички. За трансферите и за положителните тестове. Успешен успех 🤰🏻

Малага, бих те посъветвала да направиш ЗЕТ. В нашият случай е по-добре така по ред причини. Нека ги замразят на 3ти ден. А защо искате да правите ПИД? Единственото нещо, което аз не бих направила на ембрионите е ПИД. Защото не дава гаранция на 100% Привърженик съм на точните науки. Всичко под тези проценти ме кара да слушам съвестта си и шестото си чувство. Но каквото и да решиш, стискаме палци!

# 278
  • тук-там
След моя неуспешен свеж, при който имах купища странични ефекти от лекарставата и едвам оцелях, не препоръчвам на тази възраст! Аз за себе си не бих допуснала отново! Моите 4 Я станаха 4 ембрита и всички оцеляха до 5-ти ден. Със свежия транфер само похабихме 3 от тях. Така че ...

# 279
Вики, mtz, ММ има балансирана Робертсонова транслокация на хромозоми 13 и 14, затова генетика не препоръчва фреш трансфер без ПИД. Казаха, че ще ги чакат до 5-ти ден и ще преценят. Освен ако не ме изненадат нещо, но днес не са звъняли. Т.е. не препоръчвате фреш заради стимулацията или защото ако издържат замразяване и размразяване са по-устойчиви? Аз имах и ЗЕТ на добри бластоцисти и нищо не стана, а забременях с 3-дневни пресен трансфер. Едва ли това е причината да завърши с мисед.
Между другото, имам периодични силни болки в корема за по няколко минути. Сигурно е нормално след пункция, но не помня предишните два пъти да е било така. Имам и антибиотик за 3 дни х 1 т.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 13:36 от Малага

# 280
  • тук-там
И аз имах болки след пунктиране на 5Ф, талията ми беше с 20 см по-голяма - подута бях и задържах вода. Нещо като лека хиперстимулация. Следваше да нямам свеж трансфер, но док хареса лигавицата и хормоните. След трансфера обаче имах контракции, болки в яйчниците, подут корем, световъртеж, тахикардия и каквото още се сетиш. Борете се за ПИД, Малага! Имате шанс сега!

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 14:26 от mtz

# 281
Мтз, направо да си изяде човек петите от яд с такъв развой.
Малага, до колкото съм чела, дори и заради това да вземат част от ембито или каквато и друга да е причината, може да “откъснат” здравата и да не покаже нищо. НО по тази тема не съм компетентна и не бих била крайна, както съм по други да речем. Що се отнася до пункцията, ако са ти търпими пробожданията е нормално. Обикновено дискомфорта идва ден-два след нея. Боцкано е и зараства. Секс след една седмица. Горе-долу толкова трябва да се възстановим.

# 282
Вики, и аз не съм много компетентна, но съм чела по въпроса.
Наистина ПИД дава инфо за началното развитие на ембриона,
ако се върне здрав ембрион, шансовете за успех са по-големи,
не се правят напразно трансфери, обаче не е гаранция на 100%,
че ембрионите няма да развият аномалии на по-късен етап.
При двойки, с установени генетични проблеми, е задължителен,
но друг вид, който изследва отделните гени, а не стандартният.
Ще постна много малка част от сайта на моята клиника.
С метода FISH и ККТ не може да се открият аномалии
на ниво ген, като например таласемия и кистозна фиброза.
Ако има предистория на двойката с генетични аномалии,
трябва да се направи PGT за отделните гени.
ПИД тестове разкриват само хромозомното състояние
на ембриона на този етап на развитие и не гарантират,
че няма да има промяна до раждането.
Освен това имало и от 2 до 10% вероятност, според техниката и специалистите,
ембрионалната биопсия да не е достоверна.
Ако се прави с добра техника, процентът е около 3.

Аз се отказах от ПИД, защото прецених, че за мен вредите са повече от ползите,
въпреки че ми беше препоръчан още на първичния преглед заради възрастта.
Обаче като се разбра колко е тежко положението ми и не можем 6 месеца да изкараме 1 я., се отказахме.
При мен не се знае дали изобщо ще излезе читава я., затова рискът е по-голям от ползите.
Аз предпочитам да върна ембрион с аномалии, така и така съм си платила, отколкото да умре
и да изпусна възможността да опитам. Дори и здрави ембриони може не доживяват до 5 ден
в изкуствена среда. Това, че е спрял развитие, не означава непременно, че е увреден.

# 283
Не оспорвам тази диагностика, че в отделни случаи помага, но не е на 100% сигурна за съжаление. Но когато е крайно наложително, нека се възползваме.

# 284
Не съм и аз толкова наясно, просто това знам.
Ако имах повече ембриони, бих направила,
но в моето положение не ми се рискува,
връщам ги и това, каквото стане.
Аз след този опит повече няма да продължавам с моя я.,
затова няма какво да му мисля, повече щях да съжалявам,
ако бяха спрели развитие, все щях да се обвинявам, че съм сгрешила.

Общи условия

Активация на акаунт