Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 366
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Аз защо си мислех, че по фонда може да се кандидатства вече до навършване на 43г.? Греша ли, не бяха ли приети промени преди време?

# 316
  • sofia
Аз защо си мислех, че по фонда може да се кандидатства вече до навършване на 43г.? Греша ли, не бяха ли приети промени преди време?
 Може и  така да е, мен ме караха да подавам молбата за бързо разглеждане  преди да навърша 42.
 Тя щом пита,  може да си права.

Mtz, аз съм с два антрални фоликула, опита ще е на ЕЦ😳

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 15:46 от googlish

# 317
Съгласно чл.27, ал.1, т.3 от Правилника на ЦАР не се извършва одобряване при жени, навършили 43 г.към датата на подаване на заявлението. За справка сайта на ЦАР, че чета през мобилния.

# 318
Отново нула на нула при нас. Не докретват до 2-3 ден ембитата и това си е...

# 319
Вики, спря развитие ли?

# 320
Да бе да му се не види. Уж и кариотипа ни е ок. Къде може да е проблема??? Чак толкова смотани яйцеклетки ли да мътя. Все от всичките опити, поне един ембрион трябваше да имаме читав. Тегава работа

# 321
  • София

Преди да навършиш 43 може да се кандидатства.
Просто като си подаваш документите, на място попълни молба за преоритетно разглеждане.

# 322
Ох, Вики, и аз колко съм си блъскала главата с такива въпроси, а отговор така и не намерих!  Нашите пък забавяха развитие и спираха на 4-5 ден. Колкото и да питах доктора дали не е от сперматозоидите,  той беше убеден, че е от яйцеклетките ми. Така и не ми стана ясно,  може ли да се разбере в кое от двете е причината, според това кога спират ембрионите
При вас имаше ми МФ?

# 323
Вики, много съжалявам, мила! Confused
Аз не съм компетентна и няма как да знам откъде идва проблемът,
но и аз така знам, че е от яйцеклетката.
На кой ден спря развитие ембрионът?
Тегава е наистина работата, ама като сме се хванали на хорото,
трябва да го играем до край, аз съм на този принцип.
Можеш да пробваш да събираш ембриони.

# 324
Пухче, имаме и МФ, атенозооспермия. Другата седмица доктора ще ни обясни, какво ще правим. Защото това нашето е лутане само. При нас не правят на ЕЦ (изобщо в Америка като цяло) и ще го питаме, дали може да измисли нещо подходящо, което да сработи в случая. Правят Mini Ivf. Та предстои консулт. До колкото съм чела, знам че яйцеклетката отговаря до 2 ден развитие, а след това ролята е на сперматозоида. При нас обикновено нещата се прецакват някъде по средата.
Сиси, на трети ден спря този път.

# 325
Вики, а ДНК фрагментации на сперматозоидите правят ли?
Аз като чета този чужд форум за ДЯ, направо ми настръхва косата-толкова 32-33г.жени в преждевременна менопауза, ужас!
Снощи си мислех- родих на 30г, а после чак на 41г  опитах отново да забременея. Реално няма как да знам точно кога са се влошили нещата при мен-може да съм била на 32 , може и на 40г !!!

# 326
Вики, дано да се намери решение на вашия казус!
Стискам ти силно палци! Hug Flowers Four Leaf Clover
Сега, като ходих в Турция, питах и доктора, и координаторката,
защо са замразени ембрионите на 2, а не на 3 ден.
Разбрах, че са се развивали нормално, разделили са се на необходимия брой клетки,
нямало е за какво да ги чакат повече, затова ембриолозите решили да ги замразят.
Логично е, че шансът да нямат аномалии, е много малък,
приела съм действителността и не го мисля толкова - каквото стане.

# 327
puh4e, и аз съм от тях. На 35 г. АМХ 0,16. Доктора ми каза, че процеса при мен е започнал, когато съм била на около 28-29 години.

Вики, не бях видяла твоя пост! Съжалявам, много се надявах да е друг развой!  Изследвала ли се Вит. Д и Б12 и ДНК фрагментация на ТМ. Там не можеш сама да си правиш изследвания, то е ясно, но какво им е мнението за тези изследвания, коментирали ли сте?

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 18:17 от Salilinda

# 328
  • тук-там
Вики, съжалявам! Стана ми любопитно - защо няма процедури на ЕЦ при вас? Какво е мини инв? Аз смятам, че щатите са много напред и диктуват, така че за мен е доста любопитно каква е модерната практика при теб. Благодаря ти предварително!

# 329
Сиси, хич не се чуди. Радвай се, че си имаш реколта. Не се сравнявай с никой. Всичко ще е наред.
Мтз, мини означава съвсем лека стимулация. Побутване един вид. Сега бях на FSH antagonist protocol. Не знам защо не правят напълно ЕЦ. И това ще питам. Ние сега сме при изключително всеотдаен доктор и му имаме пълно доверие и се надяваме скоро да постигнем успех. Каквото зависи от нас и него всичко правим, но...шанса все още ни убягва.
Пухче, от сега казах на моят съпруг, че му назначавам ДНК тест. Гледа милия опулено и се чуди какво е това. Та, не сме правили до сега. Сигурно може да ни назначат преди да питаме. Обикновено се прави след поредица от неуспехи при ИКСИ...

Общи условия

Активация на акаунт