Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 364
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Вики, сигурно не си видяла горния ми пост, след редакцията. Изследвала ли си Вит.Д и Б12 и какво е мнението на доктора ви за тях, коментирали ли сте?

# 331
Салинда, извинявай. Пропуснала съм. Вит Д и Б сме го изследвали с първите неща, които ни назначи доктора. В норма са. Но ДНК не сме и сега ще го направим на 100%. Цитогенични и кариотип са в норма. Незнам общи ли са, като понятие. Та това е за сега. Ако се сетите за нещо друго да ме подсетите!?
Хубаво е да си адвокатстваме сами на себе си въпреки всичко

# 332
Писала съм вече, че ММ беше с висока фрагментация и много лоша спермограма. При даване на материал по така наречената американска схема, показателите бяха доста по-добри. Пет дни всеки ден, два дни почивка (при него даже беше, един ден почивка) и даване на материал. Така нямало време да се фрагментира материала. Много се надявам да откриете проблема и да го решите!

# 333
И променихте ли нещата в последствие със спермограмата?

# 334
Да, да от 100% фрагментация и олигоастератозооспермия, стана на 37% и астенотератозооспермия. Пи и витамини и антиоксиданти, които аз му измислих, а от клиниката му изписаха андрозитол, но мисля, че и схемата доста помогна.

# 335
Тази американска схема дали работи на 100%? Дали има случаи, при които да е дала влошаване? Чудя се да не я ли използвам и за моя мъж, но той ще пътува от чужбина за седмица и ако се прецакат нещата със схемата, няма да има време да даде нов материал със стандартното въздържание...

Салилинда, извинявай ако греша, не беше ли забременяла с ДЯ?

Предполагам, че в САЩ не правят на ЕЦ от целесъобразност. Много разход, време, а не се знае ще се уцели ли фоликул, ще има ли Я...
Предполагам, че тази лека стимулация е като на ЕЦ за тях, но да е контролиран процеса и да има поне 2-3 Я.

# 336
На нас в Америка за американска схема не са ни споменавали. Чувала съм за това от нашите форуми единствено. Прилага съм я на моят любим, няма промяна в показателите като цяло с нея или без нея. Но това със стандартна спермограма. Ако е разширена, незнам има ли влияние.
А на ЕЦ не правят, защото финансово е еднакво обременяващо. Няма облекчения и разлика в цените. А и както всички знаем е несигурно. То и в Бг не че е евтино (предвид стандарта), въпреки че има понятие нестимулиран цикъл (ЕЦ).

# 337
Благодаря ти много, Вики! Hug
При мен точно много леката стимулация проработи,
изцяло на ЕЦ не става, ф. много бавно нарастват.
Дано следващия път да имаш повече късмет! Hug

# 338
Цитат
Салилинда, извинявай ако греша, не беше ли забременяла с ДЯ?

Stela, имам опит с ДЯ, трансфер на пети ден с една моя и две от донорката, имплантираха се, но не стигнахме до сърчица, след това ЗЕТ с останалите три от донорката и биохимична. След това ме изследваха за тромбофилия и се оказа, че съм с две мутации. Следващите два опита си бях с мои яйцеклетки и си забременях с моя. На единия опит с един ембрион на трети ден 0, следващия с два ембриона на втори ден и стана!  За прецакване по тази схема, ми писа една съфорумка, че при тях не е стигнал материала. Ние я изпробвахме, при няколко от спермограмите и всичко беше наред с качеството и количеството и затова бяхме спокойни при процедурата.

# 339
Като си "философстваме" така хубаво, някой може ли да ми каже какво се случва, ако ембрионът е добър, а има голям недостиг на вит. Д или Б12? Няма да има инплантация изобщо, или после ще спре? Може ли да се получи БХ само заради това? Аз при моите опити сляпо се доверявах на клиниката и не съм изследвала нищо на своя глава. А те не ми поискаха тези витамини. Сега си мисля, може ли БХ да е била заради това, а ембриончето ми да е било наред?! За втория път нямам никакви съмнения, понеже ПИД показа много аномалии.  Ама за първия път ( без ПИД) все още ме гложди.
Малага, утре  чакаме добри новини!

# 340
Puh4e, много статии има, ако се разровиш. Тази е хубава, на руски е, но се разбира. http://myhandbook.com/kak-ulutshit-kachestvo-jajtsekletok/
http://roditel.bg/ne-mozhete-da-zachenete-proverete-nivoto-na-vitamin-b12/
https://reproinova.com/дейности-2/лабораторни-тестове/витамин-д/
https://vitaminb-12.com/b12-стерилитет-безплодие.html

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 22:30 от Salilinda

# 341
Аз след миседа правих имунологични (гранична НК активност), тромбофилия (три нискорискови), витамини Д и В12 в страхотен дефицит. До следващия опит ЗЕТ взех всички мерки, витамин Д на горна граница, В12 прилична средна стойност, интралипид вливаха и кръгла 0.
ДНК фрагментации не сме правили, но аз поисках от д-р, после се отказах, защото беше скъпо 450 лв и е само констатация.  Сигурно съм сбъркала, но предпочетох да ги дадем направо за ИМСИ, поне на момента избират уж.
Усещам, че ще трябва да взимаме тежки решения утре.  Expressionless

# 342
  • тук-там
Малага, какво стана?

# 343
Очаквам обаждане на ембриолога между 10 и 11 и според резултатите ще решаваме колко на ПИД и дали ще има трансфер без ПИД утре. Днес не са ми звъняли и не знам какво се случва. Благодаря за вниманието, mtz. Heart

# 344
Пухче, витамините играят роля в изграждането на клетките, т.е в случая образуването на яйцеклетки и сперматозоиди. За износването, там се гледат други неща... главно хормони, тръби (отново да се върнем на тях), разни бацили и т.н. Ако имаш хубав ембрион и недостиг на тези два витамина, едва ли ще окаже влияние в износването. Но знае ли се!? Изследвай ги. На нас винаги са ни ги изисквали.
Малага, стискаме всички палци, нещата да се развият в благоприятна за вас посока!

Общи условия

Активация на акаунт