Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 352
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, има ли сред вас момичета, правили скоро опити с ДЯ? Ако да, може ли да споделите впечатления за клиники и цени? Засега не сме се насочили към ДЯ, но ще ми е полезно да знам за какво трябва да сме готови, ако се стигне до там. Особено от финансова гледна точка. Благодаря!

# 391
Линда, ЛС до теб са забранени,  оправи си пощата
flowerbloom , видях, че си попитала и в друга, още по-подходяща тема, все някой ще отговори. Аз съм се запътила към Биотекском в Украйна. Тези дни ще кача по-подробно инфо в съответната тема, че вече нямам сили да отговарям на всички интересуващи се поотделно на лични

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 13:37 от puh4e05

# 392
Пухче, нямам представа как Flushed

# 393
Линда, ЛС до теб са забранени,  оправи си пощата
flowerbloom , видях, че си попитала и в друга, още по-подходяща тема, все някой ще отговори. Аз съм се запътила към Биотекском в Украйна. Тези дни ще кача по-подробно инфо в съответната тема, че вече нямам сили да отговарям на всички интересуващи се поотделно на лични

Благодаря! Явно има доста прилив към тази клиника в Украйна - писа ми на лично преди малко момиче, което е успяло там от първи опит.

# 394
  • На остров
Flowerbloom ако ползваш английски език има много инфо в нета за много клиники. Повечето клиник имат подробно инфо на сайтовете си.
Аз също мисля като Стела, че качествето е определящо на 40 плюс.

# 395
Здрасти Две в едно Wink,

знам, че има, но търся впечатления и подводни камъни.

Поздрави

# 396
  • На остров
Ясно, аз споделям впечатления на роднини ползвали клиника в Ст.Петърбург Русия за ДЯ много са доволни.

Бамба как си ?

Тези Кариотипове каква роля точно играят в усепха на един опит ?
ЦС в България с упойка ли се прави ?

# 397
Аз имам 3 ЦС, нито една не е била с упойка. Но чета напоследък, че и с упойка правят.

# 398
Djiji, моля! Hug
Приемай непременно метилирана форма на вит. Б12.
Знам, че е важен, както и ф.к., трябва и лекар да ти изпише какви витамини да пиеш.
Има хубави комбинирани на "Прегнакеър", обаче само един вид са с мета ф.к., но няма с мета Б12.
Дано всичко да бъде наред! Hug
Две в едно, за кариотипа знам, че го назначават, ако има повтарящи се миседи и БХ,
също и ако в рода на един от двамата има болни хора от синдром на Даун и т.н.
На първичния още ни питаха за заболяванията.
Понеже нямам предишни опити, не ми искат кариотип на този етап.
За ЦС знам, че може да избираш. Моя позната прави в Надежда с упойка.

# 399
  • На остров
Благодаря ви, явно не ни е нужен на нас този кариотип.
Бих си направила една ЦС но трябва да намеря къде. Четох, че понякога след ЦС се забремвнявало та  ми се ще да има двоен ефект хем снимка хем да забременя би било чудесно.

# 400
Две в едно, след като имаш вече две деца и ако бащата е същият не ти е нужен кариотип. Wink
И може да няма никакви заболявания в родовете, но ние да сме носители на генетични аномалии и грешки, както ММ.
И какво стана, въпреки транслокацията не стигнахме до пид, а рискувахме с пресен Трансфер... Sunglasses Но е добре да се знае за какво да следят лекарите при бременност, аз препоръчвам да се провери. Струва около 150 лв на човек. Така сега аз знам, че живот и здраве неинвазивни тестове и амниоцентеза не ми мърдат, и то не само заради неговия кариотип, а и заради възможните грешки при хромозомите вследствие формирането на ембриона, и напредналата възраст.

# 401
Малага, късмет, миличка! Hug
Според мен няма нужда от амниоцентеза, рискована е,
тестът Tranquility от Генома е достатъчен.
Разбира се, лекар ще ти каже.

# 402
Flowerbloom , напротив-в БГ няма никаква информация за тази клиника.  Отскоро я споменаваме 2-3 жени. Изчакай още 2-3 месеца- ако успея и аз, директно си купуваш билет за Киев  
П.П. Може пък дотогава вече да не ти трябва ДЯ

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 16:10 от puh4e05

# 403
  • На остров
Malaga стискаме палци !
Мен специално Даун не ме плаши, има обаче къде къде по страшни неща наистина несъвместими.

# 404
ВикториА, факт, но за жалост късно открих форума, не съм си представяла, че е толкова тежък и дълъг този път ...
@Stela , възможно е , ще опитам още веднъж и после ще мисля за донорски яйцеклетки .
Djiji, благодаря Simple Smile
Lenda, добре дошла. Моето положение е същото, на 42 съм с две неуспешни ИКСИ. Сега поемаме към 3-ти опит, незнам и не съм сигурна,че съм на правилното място. Бях убедена, в началото,че съм, но, след няколко бъг-а в системата, вече не съм Sad...Та, ако не се получат нещата и ние ще се оглеждаме за ДЯ...няма смисъл да губим време.

Общи условия

Активация на акаунт