Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 357
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря ти много, Вики! Hug
Не се надявам скоро на такъв късмет, при мен читава я. трудно излиза,
ама каквото - такова. Чакам тези дни цикъл, ако ФСХ е под 20, ще ходя в ТР,
ако не е - почвам да пия Цикло-Прогинова, само от нея ми влизат хормоните горе-долу в норма.
Успех ти желая от сърце! Hug
Djiji, при бременност задължително трябва да пиеш мета ф.,
както и метилиран Б12 (Метилкобаламин), иначе не е, така ми каза докторът.
Аз съм изпила много Фолибол, купен от Турция,
и точно тогава изкарах читава я., то си е и съвпадение.
Тези мутации в гена не са на 100% сигурни, няма гаранция,
че ще се отключат при бременност или изобщо,
но е добре да се вземат превантивни мерки.
Стискам ти палци! Hug
Две в едно, всичко е въпрос на лично усещане според мен.
Щом усещаш, че имаш сили и желание да се бориш, защо трябва да се отказваш?
Все пак и възрастта ти го позволява, все още имаш шанс!
Много късмет ти желая! Hug

# 376
  • София
Сиси, благодаря. Даже щях да ви питам и за метилирания Б12, ще го взема и него.
Може от тази ДНК мутация, да имам проблем с желязото, че преди пункцията - хемоглобина ми удари 100.

# 377
Здравейте, момичета!
Чета ви отдавна , но едва сега се престраших да пиша, защото като не си сам по пътя е различно.
На 42 съм , след второ неуспешно ин витро  и съм отчаяна. При нас проблемът са годините ми , имам много яйцеклетки, но явно са некачествени и не се получава. Нямаме други деца .
Не съм пускала амх, утре ще го направя , за другите хормонални не знам дали е резонно веднага след стимулацията да се правят, защото едва ли ще са коректни стойностите .
Искам да опитам още веднъж , но наистина не знам кой път да поема.
Прегръщам ви всички и от сърце желая да се сбъднат мечтите ви !

# 378
  • тук-там
Ленда, добре дошла! Какво сте изследвали до момента?

Джиджи, какво стана с кървенето? Изследва ли прогестерон?

# 379
  • На остров
Ленда добре дошла !

# 380
Благодаря за приема, момичета ! Оценявам го
 До момента сме изследвали съвсем стандартни неща ,пиша за мен, защото при съпругът ми всичко е наред.
LH 4,3 и FSH 6,55 , но са отпреди първото ин витро,тогава изследвах и щитовидната - всичко беше наред , имах само граничен TAT .
Имам изследвания срещу гамети:  AOA -наред са
AZP - ок са , ASA - ok са също, също така автоантитела : ANA - ok са и Anti ds ДНА - ок са.
Стара снимка на тръбите , уж всичко е наред и диагностична хистероскопия -освен няколко малки миомни възелчета няма други отклонения.
Първия път ми извадиха 16 яйцеклетки, но до 5-ти ден само едно ембронче оцеля и опитът беше неуспешен, този път извадиха 20, върнаха ми 3 петдневни ембриончета и пак нищо.
Не пуша, храня се здравословно , само кафе пия от "забранените "
В общи линии е това

# 381
Ленда, снимката трябва да е на не повече от 6-12м. Говорили сме доста по темата наскоро и то точно в тази. Разгледай предните страници. Какво казват докторите за провалите, не излизат ли със становище? Как е спермограмата? Пуснете разширена такава и кариотип за двамата. Понякога ми е странно, че се оставят нещата на самотек в един момент. Това не е “естествен” процес за да се гони “био” случване на нещата. Но има и момент в който късмета е най-важен. Тук някои от нас още го гонят в инвитро процеса. Та, според мен малко лабаво го дават при вас.
Две в едно, желанието да имаме деца няма срок на годност. Без значение първо, пето или десето поред. Аз ако дръпна чертата, съм от 2001г по репродуктивни клиники. Това прави общо точно 17г. Е, да извадим паузите и е плътно 9г. Последните 4 са много тегави. Защото преди това забременях по старомодния начин. Но сега... без тръби, сме зависими от ИКСИТО. Та не се отказвай, ‘дорде стане. Ще стане, при всички ни!

# 382
ВикториаА, нищо не ми казват освен че проблемът бил в годините ми и нищо друго, даже не ми искат допълнителни изследвания:expressionless:
За следващия опит ще се насоча към друга клиника , най-вероятно в София, че във Варна няма много опции и излезе загуба на време и много стрес.

# 383
Уф, мале, Варна... Виж сега, всеки е отделен случай и не трябва да се сравняваш с никого. Нооо не си на 18г и нямаш право да даваш шанс на незаинтересувани репродуктивни представители. Както винаги съм казвала, адвокатствайте си сами, това е част от играта. Интересувай се, огледай се, усещай се... и напред.

# 384
Викториа, за съжаление на тези години вече (40+), процеса става много "био". Дори и без други проблеми (а като гледам при Ленда не са констатирани), на тези години си е чист късмет да се случат нещата. Някъде четох статистика, че % успеваемост на 40+ е около 5. Твърде вероятно е точно във влошеното качество на Я да е проблема

# 385
  • София
mtz - кървенето беше еднократно, само тогава в петък.
Щях да пусна в събота прогестерон, но реших да изчакам, като нямам кървене.
Ленда, добре дошла Smile

# 386
 ВикториА, факт, но за жалост късно открих форума, не съм си представяла, че е толкова тежък и дълъг този път ...
@Stela , възможно е , ще опитам още веднъж и после ще мисля за донорски яйцеклетки .
Djiji, благодаря Simple Smile

# 387
Ленда, това, което на мен ми се наби на очи в твоята история,  е че вадите 15-20 яйцеклетки!!! Това, на 42г, говори или за много добър я. резерв, или за поликистоза. Обаче, ако е първото, защо не се получава, възможно ли е от 25 яйцеклетки нито една да не става. Освен, ако не ги скапват с някакви зверски стимулации. Аз напоследък се интересувам от ДЯ, и трябва да ти кажа, че за да са качествени, вадят по 12-13яйцеклетки,  а не по 20

# 388
Пухче, някъде бях чела, сънувала или са ми казвали...не помня, че за да говорим за качество, аспирираните яйцеклетки 1:1 с фоликулите, не трябва да са повече от 8-12. Нещо такова ми се върти в главата. Както ти го каза всъщност.

# 389
Puh4e, повече от 200 единици Гонал не са ми слагали.
Първи път бях в началото 225, след 6-ти ден минах а 150 . Сега през цялото време на 200 Flushed Не знам това много или малко е , бях по къс протокол и двата пъти . Нямам поликистоза , тоест нито един лекар досега не е споменавал  дори за такова нещо през годините .
Звучи логично това, че като са много са с по-ниско качество, но понеже не съм медицинско лице, имах доверие на доктора. Не знам защо така се е получило с толкова много яйцеклетки .

Общи условия

Активация на акаунт