Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 320
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • тук-там
Ох, с глас се смея с тези взривове 😂🤣 Моят любим гледа снимки на ембриони на 5-6 дни. Не е особено запознат в деленето, но сравнява с нашите смимки от предишни трансфери, та ме пита, защо не били такива шупнали, като тези които разглежда. Шупнали и взривени, май само на снимки сме ги виждали. 😂
Сиси, дано са бързо преодолими проблемите

Абе при нас ММ като видя 5-дневните ембрита ги намери за учебни. Показа ми стандарта и наистина бяха 1 към 1 същите, обаче кво от това - имплантация нямаше.

# 541
Здравейте, момичета!
Знаете ли какви са цените на инвитро процедурите в момента?

# 542
  • На остров
Дилин добре дошла, зависи вероятно за къде питаш. Цените не са еднакви, но в общи линии н сайта на всяка клиника в бг и чужбина им цени.

# 543
Дилин добре дошла, зависи вероятно за къде питаш. Цените не са еднакви, но в общи линии н сайта на всяка клиника в бг и чужбина им цени.
Благодаря.
Просто видях, че се разминават, а някои клиники нямат посочени цени в сайтовете си или поне не мога да открия такава информация.

# 544
С тези упражнения на Кегел само оргазми може да си докараме, ама дали ще взривим производството на яйцеклетки ☺🤪
Цените при инвитро процедурите варират, но са в хиляди при всички положения. Евро, долари, лева...

# 545
  • На остров
Дилин ми кажи за къде гледаш може някой да сподели от личен опит.

Ровейки из нета на тема ивф 40 плюс попаднах на това
http://paleo-mama.com/my-week-at-dexeus-one-of-the-top-fertility … linics-in-europe/
Изглежда интересно но не съм го зачела подробно

# 546
  • София
Джиджи-браво за хубавия резултат от прегледа. Пожелавам ти да си изкараш една безпроблемна бременност.
Според мен също е адекватна теорията за големия взрив. Подобно е. Имам близък, който работи няколко години в Церн по проекта за ускорителя на елементарна частица, който ми е разказвал за теориите. Има логика, но как да предизвикаме този взрив?
За мен водещите фактори в тази борба, колкото и несериозно да звучи, са спокойствието и оптимизма, вярата, надеждата. Някак си всеки научен факт, губи смисъл, ако тези твърдения не са налични.
За донорския материал, аз съм си напълно ок и за донорски С и дори за донорска Я, ако се наложи, пък дори и за ембрион. Смятам, че бих обичала детето безрезервно, обаче мъжът ми не иска и да чуе. Категорично е против за Я, пък да не говорим за С. Изобщо не знам, ако с нашите не стане, какви преговори ще водя с него, ако изобщо съществуват такива.
Относно, колко деца да имаме. Ако едно семейство е способно емоционално и материално да им осигури спокоен живот на дечицата, докато станат независими, защо не повече от 1, та дори и 2.
Аз лично се страхувам от факта, дали ще успея да гледам близнаци, примерно, въпреки че то 1 не ще да стане, камо ли 2., но пък нямам против да имам 3 деца.

# 547
  • In transit
Лелеее ама колко сте изписали. Не мога да ви прочета.
Джиджи много се радвам за теб, пухкав финал ти желая.
Бамба, съжалявам за неуспеха. Не се отчайвай. Наслаждавай се на живота, най-доброто предстои. Hug
Гуглиш, стискам палци всичко да е наред при теб.

По другите въпроси... Моя син вече не го броя за дете и ми се иска един фъстък да бяга из къщи. Много се кефя на Две в едно, че иска трето...ако имах време и аз щях да искам. Готови сме и на ДЯ ако се налага. Честно казано бремеността ме притеснява обаче, т.е последиците и страничните и ефекти...все пак не сме на 20. Като се замисля, тогава изобщо не съм била наясно и с 99% от нещата, които знам сега... Забременях от първия път, имах нормална бременност и трудно раждане поради лекарска небрежност. Донякъде то ме възпря да не искам деца в следващите 15 години. Бях се зарекла, че в БГ няма да родя повече...ама на нещата се променят.
Вики, на средата на ремонта сме. Изморена съм и не мога да мисля за нищо друго освен плочки, бани, мебели...Надявам се до месец да приключим и да започна спокойно да мисля за коя клиника ще се насочваме на есен.
Уфф така ми се иска да се случат нещата спонтанно, някак си имам вътрешна интуиция, че така ще се получат, просто не е дошъл момента. Innocent

# 548
Здравейте, момичета:) Аз също от известно време не съм влизала тук.
Радвам се за теб, Джиджи, ти си нашия окуражаващ пример:) Стискам палци, ще е наред всичко:)
Бамба, разочароващ е резултата Sad , но има тооолкова много случаи на естествено забременели момичета
, когато вече тотално са отписали всякакви опити... такива са закачките на съдбата. Ще стане:)
Ние преди 10 дена извадихме яйцеклетка и замразихме енбрионче на 3-ти ден. При микробиолигията на влаг секрет ми излязоха ешерихия коли, за първи път досега. Пих антибиотик 5 дена, контролното изследване е отрицателно. Имам някакви притеснения да не са се пренесли бактерии към яйчника при пункцията, но се надявам антибиотика да е изтрепал всичко:) Живот и здраве със следващ цикъл ще повтаряме упражнението.
Успех на всички действащи!

# 549
  • София
при нас вероятността за забременяване по естествен път клони към 1% примерно, може и това да е много.
аз имам здрави тръби, овулация и каквото си трябва.
обаче мф е трагичен, 2-3-5% подвижни и 1-2% с нормална морфология.
за толкова години ни веднъж не се получи, не виждам и сега как ще стане.
пък и хич не съм привърженик на "успокой се и ще стане", не вярвам и в Божа работа.
с тоя последния дори съм в конфликт и то огромен.

# 550
  • София
Благодаря момичета, много ми помагате Grinning
Стискам палци на всички ви, да забременете и да родите така желаното детенце Flowers Four Leaf Clover
Дано да повлека крак, и всички след мен Yum

# 551
Здравейте всички,

Реших по съвет на съфорумка, да се включа във вашата групичка.

Накратко моята предистория:
Имам установен стерилитет заради прекъсната фалопиева тръба. Някъде на 31 започнахме с опитите за забременяване с предишния ми партньор. Докато разберем къде е проблема, станах на 35. Горе-долу на тази възраст направихме първия опит ин-витро при д-р Стаменов. Не реагирах особено успешно на стимулациите. Тогава ми извадиха 3 яйцеклетки, оплодиха се 2 и ми трансферираха 2. Получи се един ембрион, но в 14 г.с установиха множество генетични малформации и всичко приключи с аборт. Следващата година имахме нов опит, при който се оплоди само 1 яйцеклетка, но бременност нямаше.
След това последва раздяла с тогавашния ми партньор.
4 години бях сама и хвърлях боб какво ли ме чака.
Миналата година срещнах човек, с когото се обикнахме и през август се женим и искаме да опитаме да имаме бебе.
Тъй като имах проблеми с едно контактно кървене, от което доста се шашнах, ходих при гинеколог в нашия град. Направихме колоскопия и цитонамазка. Слава богу- излезе 2-ра група, а колоскопията беше добре. Изрази съмнение, че може да имам полип. Като разбра, че ще подновявам опитите, ме насочи към репродуктивен специалист, който да ми назначи хистеро и лапароскопия и отделно от това да започнем опитите, тъй като вече съм на 40 и лекарите изразяват притеснение, че шансовете все повече намаляват.
Насочихме се към д-р Стефанов във Стара Загора, тъй като чуваме добри отзиви за него. Освен това сме от града и поне ще си спестим пътя и голямото чакане и чудене кога, къде ще спим итн.
Имам и познати, с успешни ин витро опити при него.
Срещнахме се с доктора преди две седмици. Той също каза да не губим време и ни назначи изследвания. Решихме през септември, като мине сватбата, да направим лапрото и хистерото и да се видим пак в края на Октомври. Питахме го можем ли да кандидатстваме по ЦАР. Каза, че няма проблем и се видяхме с жената, която отговаря за това. Тя ни изиска изследване за АМХ и спермограма. Решихме междувременно, докато дойде време за следващата среща с лекаря, да си подадем документите по фонда и съответно аз си пуснах АМХ. Другата седмица годеникът ми ще си направи спермограмата. Само че днес си видях резултата от АМХ и съм в шок - 0,168 е. От тук разбрах, че при такава стойност няма да ни одобрят. Сега се чудя как и кога да се свържа с доктора да говорим. Четох, че има начин това АМХ да се подобри, но не знам да предприемам ли някакво самолечение. Фоликули не знам дали се видя да имам на прегледа, тъй като беше минал денят от цикъла, в който тези неща си личат.
Абе...то от кратко, стана доста дълго представянето ми тук.
Като цяло ми е тъжно и объркано. Годеникът ми пък съвсем не може да даде съвет, защото за пръв път се сблъсква с такива проблеми.

Пожелавам на всички повече добри резултати и радостни новини.

# 552
Хър, АМХ няма как да го промениш с повече от някоя десетица. Общо взето е еднакво. Не губере време, а действайте. Пусни изследване за нивата на Д3 и Б12. Това са много важни витамини.

# 553
Да, няма как да се повиши стойността. То ако ставаше така с добавки... Simple Smile

А кариотип правила ли си? Заради първата бременност питам. Моята първа бременност също беше прекратена в 15-16 г.с. заради малформации и ни караха да пускаме кариотип.

# 554
Хър Мяуджести, добре дошла Simple Smile. Борим се всички и сме с надеждата,че ще успеем!

Общи условия

Активация на акаунт