Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 328
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Да, така е, права си, Гууглиш. Всеки ми казва колко младолика изглеждам. То това хубаво, но цифрата си е цифра, без значение как изглеждаш отвън Grinning  Аз може и добре да изглеждам, но яйцеклетката си е на 43г.

Бях ходила при него миналото лято на преглед, каза ми, че шанса е 10-на процента с мои. Това окончателно ме отказа. Иначе аз правя Я, но явно ембрионите, които стават, не са съвсем ок.
Наскоро бях чела нещо любопитно, че при зараждането на живота (оплождането и образуването на ембриона) се наблюдавал процес, наподобяващ Големия взрив, при който е възникнала Вселената. С възрастта, възможността на Я да доведат до ембрион, който да има такъв потенциал, че да "избухне" от него нов живот, много намалявала. Разбира се, предавал много лаишки това, което прочетох и не знам дали е някакъв научен факт или просто съмнения на учените, но на мен ми стана интересно и при последния ми опит все си представях дали в моите ембриони става Голям взрив или кротко си загиват Grinning

# 496
  • sofia
Стеле, ти за първо детенце ли опитваш? Десетина процента с твои Я и се отказваш, аз не бих, то при нас на тези иначе чудесни години  няма алгоритъм,  надяваме се на чудеса и стреляме в тъмното😀 Но пък ако не стреляме, съвсем няма как да стане чудото!🌈

# 497
  • тук-там
ММ е доктор и все ми казва, че най-голямото недокрай изследвано чудо на природата е зачеването. Така че големият взрив пасва Simple Smile

Според мен на тази възраст шансът намалява драстично. Дори само нашата статистика в темата да вземем, е достатъчно показателна за успеваемост. Така че за мен е важна границата при борбата. Аз съм на принципа - по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Или по-позитивно казано: за да отворим нова страница, следва да сме затворили предишната. Борбата има смисъл до един момент, после е агнония и застрашава като цяло качеството ни на живот.

# 498
Гууглиш, аз се отказвам от опит с мои. Насочила съм се към ДЯ.

За първо опитвам, да.

Какво да ти кажа, започнала съм опити от 2005г. Имам три спонтанни бременности, едната прекратена поради аномалия на плода, втората беше мисед. Третата - извънматочна, без една тръба съм. Първите два инвитро опита неуспешни, в две различни клиники. Това до тук с един партньор. 2010г се отказах, много ми дойде психически.

2016г и 2017г имам още два опита в трета клиника, с нов партньор. Пак нищо.
Та, и клиники съм сменяла, и мъже, и стимулации и какво ли не. При това положение какво да опитвам още с мои. Явно проблема е там. А и да не е бил, с годините вече става.

# 499
  • sofia
Стела, в такъв случай, смело напред, за донорска Я си навреме, моя позната роди на 50 с донорска Я и донорска сперма, защото и двамата с мъжа й имаха проблеми, а при нея и годините. Много са щастливи, нямат други деца, те са истинско доказателство за чудото!

Mtz, напълно съм съгласна с мъжа ти, аз също мисля така,  за това и опитвам, иначе статистически трябва отдавна да съм спряла.

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 12:05 от googlish

# 500
Гууглиш, аз се отказвам от опит с мои. Насочила съм се към ДЯ.

За първо опитвам, да.

Какво да ти кажа, започнала съм опити от 2005г. Имам три спонтанни бременности, едната прекратена поради аномалия на плода, втората беше мисед. Третата - извънматочна, без една тръба съм. Първите два инвитро опита неуспешни, в две различни клиники. Това до тук с един партньор. 2010г се отказах, много ми дойде психически.

2016г и 2017г имам още два опита в трета клиника, с нов партньор. Пак нищо.
Та, и клиники съм сменяла, и мъже, и стимулации и какво ли не. При това положение какво да опитвам още с мои. Явно проблема е там. А и да не е бил, с годините вече става.

И аз съм в отбора на 43годишните, но ще опитам още веднъж. Имам 5 трансфера, 3 биохимични и според доктора проблема е в качеството. Предлага ми ДЯ, но сякаш не мога да се реша.

# 501
  • тук-там
Ох, 3 БХ са много. Възхищавам ви се на волята и вярата! Борбени момичета!

# 502
Особено на вярата, нали! Аз лично съм си обещала още един последен опит до края на годината и приключвам с клиники, доктори , мечти за бебета и планове за бъдещето.

# 503
  • На остров
Бамба много съжалявам, дано все пак се случи чудо !

Много умни неща сте казали всички, много съм съгласна с всички.

А чисто теоретично, ако бяхте на мое място кой път бихте избрали ?

# 504
Две в едно, тези които още са обнадеждени, ще ти кажат продължавай напред не се отказвай, други, които са се договорили със себе си да приключат с тези мечти, ще ти кажат...имаш две деца от един мъж, не се занимавай. Не говоря само за нашата реакция на въпроса ти тук които пишем, а като цяло. Та аз съм от тези, които ще ти кажат действай и не се отказвай. Просто обърни внимание на нещата, които биха били потенциална пречка и не лягай на кълката, че вече имаш две деца. Нещата се променят в репродуктивната система по необясними причини често.

# 505
  • София

А чисто теоретично, ако бяхте на мое място кой път бихте избрали ?
ако добре помня беше в ранните 40 и само с два опита, единия успешен.

аз на твое място не бих се отказала.

ама аз съм от малко особените, доста често са ми казвали че не съм съвсем в нормите.
мен единствено ме спира в момента възрастта, първо е безсмислено вече и второ както няколко пъти писах прекрачих моята си граница.

# 506
  • На остров
Много ви благодаря много са ми полезни вашите гледни точки !

Да на 40 съм в края на годината ще стана на 41.
Имам един успешен опит, два неуспешни и един неуспешен зет който беше на ЕЦ само със следене с тестове за овулация.
Първото ми дете е натурално заченато, а преди първият опит имам и спонтанна бременност кухо яйце.
Децата не са от един и същ мъж.

# 507
Аз на твое място бих спряла с две дечица.
Но това си е въпрос на вътрешно усещане. И да нямах репродуктивни проблеми, 2 деца са ми нормата.

# 508
  • тук-там
Зависи какви са ти фокусите и основите в живота. Аз ценя много партньорството и споделянето. За мен децата не са смисъл на живота, а една от многото реализации на жената. Обикаля ми се света, преживява ми се, учи ми се ...

# 509
  • sofia
Две в едно, мечтата ми винаги е била да имам три деца. Бих опитала още малко, ако бях на твоите години. Най- много  ме ощастливяват децата, нищо не ме зарежда повече.

Общи условия

Активация на акаунт