С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 509
  • 765
  •   1
Отговори
# 15
А, между другото на мм бабата, т.е. на свеки майка й, също е много упорита жена и нищо чудно и тя да й е натяквала простотии навремето. Направо ме учудва, че на мен нищо не ми казва сега и не дава акъл.

# 16
Мяу, с моята имахме конфликт , бяхме само двете и си казахме кой каквото му е на устата, т.е разбрахме се . От тогава нещата са добре, знае какво ме дразни и не го прави.  Най-доброто решение е право в очите да и кажеш какво те дразни и какво те притеснява. Дори и да не се съгласи с теб, поне ще знае принципите ти какви са и ти какъв човек си. А и на теб ще ти олекне. 🙂

# 17
  • София
значи според мен някой й е втълпил, че няма достатъчно кърма и затова така е постъпила, не знам, може и  да не е имала, защото е тикала биберон с мед на новородено и насила му е давала вода. Резултатът - дете с наднормено тегло и развалени, криви зъби. После колко пари са хвърлили да му ги оправят не е истина.. А теглото и до ден днешен не може да се оправи. Е, защо иска да повтарям грешките й? Яд я е, че аз още мога да си изхранвам бебето само с кърма? Не знам..

Виж, през известен брой години, старото забравено, се открива отново от някои, които си пишат съответния " нАучен труд".
Майка ми, преди 67 години, е учена да не дава и милилитър вода, защото.........знаеш обясненията.
Когато аз родих, преди 47 години, вода се даваше непрекъснато- след кърмене задължително, за да не се хванело млечница / соор/.
След 15 години, се препоръчваше минерална вода от Горна Баня, вместо преварена.
Едно ще ти кажа- няма да намериш твърдение, че който приема мед е с наднормено тегло.
Нито че от биберон се изкривяват зъбите.
Който си е роден с генетичното наследство, се налага да му ги оправят в последствие.

Моите деца, с 15 години разлика, с труд ги отучвах от бибероната на възраст, която вече беше " срамна"........
Зъбите им са като броеница- също като на мен и баща им.
И здравината са наследили.

Разказвам ти го, за да не се впрягаш излишно и да не се натоварваш, а спокойно да си отстояваш вярванията, без да смяташ че ако тя те издебне и нещо му даде на детето, ще е пагубно. Peace

# 18
И моята свеки така плашеше детето, че мама/тати ще ни се кара...интересно, че на дъщеря си на детето не ги бъбри такива Laughing

# 19
  • при късмета
О, аз изобщо не се връзвах на реплики като "не така, че мама ще се кара" или подобни. Не си мислете, че с гостуване, дори за няколко дни и подобни реплики непрекъснато, детето не знае за какво биха му се скарали родителите и за какво не. Нищо не могат да му втълпят по този начин.
Виж, това за храненето е проблем. Голяма част от бабите наистина си мислят, че биха се справили по-добре от младата майка и с тор не можеш да им помръднеш мнението. Дори да останат на това мнение, дори до последно да не са съгласни със системата на младите, това няма значение. Важното е да им се покаже ясно кой го решава, пък те нека са си на тяхното мнение. И да се парират всякакви опити да дава на детето каквото и да е, през главата на майката.
Може реплики за храненето да прави просто като тези за какво ще се кара мама, т.е. само да си говори, а може и наистина да го мисли. Ако прецените, че е второто, то трябва да вземете незабавни мерки. Пак идва момента да говориш с мъжа ти. първо той ще предположи по-вярно кое от двете е, второ трябва да обясни на майка си, че независимо с какви подбуди ги прави тези реплики, няма да мине.

Леля ми много съчувстваше на колежка, че не ѝ дават внучето. И беше много учудена, че се случва и естествено беше виновна снахата, според свекървата. Оплакваше горкото внуче, как е недохранено и съвсем сериозно твърдеше, че ако ѝ го дадат, ще видят те как ще дръпне детето. То разбира се си беше съвсем наред, а това беше причината бабата да няма никакъв достъп до него.
Обаче и леля ми не можа да схване къде точно бърка свекървата/ колежката. Тя би била свекърва-чудовище и не  случайно братовчед ми е ерген. Та има и свекърви, които искрено вярват, че ще се справят по-добре с внучето и колкото по-убедена, толкова по-рано трябва да ѝ се изясни картинката

# 20
Донякъде ги разбирам бабите, особено ако навремето някой им е изгледал децата...те просто си вярват, че не родителят е фактор, а този с повечето опит. Не ги оправдавам обаче, ако младите са говорили по въпроса, а те започнат да действат скришом.
Една позната свекърва беше искрено обидена, че не са й дали да си отглежда едното внуче, понеже навремето така нейната майка й е гледала единия син. Иди се разбери с такава.

# 21
  • при късмета
Ами да е обидена. Така прекъсването на контакта става много по-лесно за снахата, ама хич и не им минава през ума

# 22
Колкото и добре да се разбирам с моята свекърва, тя все пак си има изцепки. 😁

Наскоро си бях поръчала хубав сутиен, който неочаквано не ми стана, а е хубав и качествен, не исках да го хвърлям. Питам я искаш ли го - ще ти стане, отговорът беше, "Ти такива ли неща носиш? Ето защо синът ми все те слуша". Направо щях да припадна от този отговор.

# 23
Моето обяснение,че се чувстваме свързани, едно цяло с малките, и искаме да сме наблизо.Да сме част от живота им.
При нас стана лесно-снахата си казва в прав текст  и веднага какво не иска.От втори път разбирам,да не се фукам че от първи.
И най-важното навреме разбрах,че това се техните деца и да си ги правят каквото искат, не са мои.Усещам,че вече им се иска да се включа и аз.Дали мога е отделен въпрос.Стига да мога, защото не се залавям с нещо, дето няма да свърша.

# 24
  • при късмета
Разбираемо е чувството на свързаност с внучето, че и повече от разбираемо. Но то не се изразява в това да нареждаш как да се отглежда или да се тръшкаш, като не стане на твоето. Другата баба нали и тя е свързана точно по същия начин? Ако не приемаш различно мнение от снахата, то тогава, ако беше на другата баба, коя ще е по-права?

# 25
Този въпрос за другата баба разреши дядото.Каза:И ти си като нас ,същото  е.
Благодаря му за тези думи,накара ме да почувствам равенството.Защото често "слушаме"своя глас и не правим сметка за другите,не е отричане ,просто себе си  мислим.И когато се изравним става готино.Да почувстваш равенството  е не толкова лесно, трябва помощ и аз я получих."Другите" са непознати докато не усетиш равенството.Не  е игнориране,друго е .

# 26
Едно ще ти кажа- няма да намериш твърдение, че който приема мед е с наднормено тегло.
Нито че от биберон се изкривяват зъбите.
Който си е роден с генетичното наследство, се налага да му ги оправят в последствие.

Моите деца, с 15 години разлика, с труд ги отучвах от бибероната на възраст, която вече беше " срамна"........
Зъбите им са като броеница- също като на мен и баща им.
И здравината са наследили.

Разказвам ти го, за да не се впрягаш излишно и да не се натоварваш, а спокойно да си отстояваш вярванията, без да смяташ че ако тя те издебне и нещо му даде на детето, ще е пагубно. Peace

Аз не твърдя, че от меда има наднормено тегло, а от това, че са го прехранвали и след това са му давали нещо за повече апетит, защото им се виждал слабичък...
За меда е доказано, че повлиява зъбите и прави кариеси в детска възраст.
А, нейните зъби са си прави и здрави и до днес, така че не е наследствено според мен.
Аз мисля, че ще е проблем, ако му даде нещо, без да знам, когато сме й на гости, защото е в друга държава и ще е трудно да намерим свестен лекар, ако не дай боже нещо стане.

# 27
И мен това супер много ме дразни, ми като имаш нещо да ми казваш кажи си ми го в очите, защо трябва да се правиш на олигофрен не ми е ясно?!?
Друго, което също много ме издразни е, че едва ли не ми се сърди, че няма да може да храни бебето като сме там... Е, как искаш да храниш бебето без мен??? 6-месечно бебе със заместено хранене къде си виждала? Били поканени на сватба тя и мъжа й, ама понеже съвпада с датите, в които и ние ще сме там да не ходела тя и той, ами ние двамата с мм, а тя ще ми гледа бебето. Как пък не! Който си е канен, да ходи, аз неканена на сватби не ходя! Щяла да му купи краве мляко да го храни с такова, докато ние сме на сватба??? Ако толкова й липсва да кърми, да вземе да си направи едно бебе с мъжа си!

Ох, излях си яда, извинявайте за спама.
Ох,за съжаление съм виждала и доста по-малки бебета със заместено хранене.На моите деца заместих 1 хранене на 8 месеца и бях последната. Масово се започва със сокове на 2 месеца и на 4 месеца вече заместват.

# 28
Колкото и добре да се разбирам с моята свекърва, тя все пак си има изцепки. 😁

Наскоро си бях поръчала хубав сутиен, който неочаквано не ми стана, а е хубав и качествен, не исках да го хвърлям. Питам я искаш ли го - ще ти стане, отговорът беше, "Ти такива ли неща носиш? Ето защо синът ми все те слуша". Направо щях да припадна от този отговор.
.

Ахахахайайайайайайхаххахаха направо ми оправи вечерта :Ддд

# 29
Дами,отдавна не съм писала при вас,само ви чета,но днес няма как да не се похваля.Чудих се как да реагирам,пък реших да го обърна на смях.Моята свекърва,с която нямаме никакви отношения,се докачила,че второто ни дете-момиченце-не е кръстено на нея.Да,ама като не поддържаме контакти,няма как да ме уведоми за докапението си и...ми написала писмо.Днес го получих по пощата,че и подател не написала,може би е мислела,че ако видя от кого е,няма да го прочета.Та отварям аз писмото, чета и както казва проф.Вучков,гледам и не вярвам на ушите си.Като написала едни излияния,как не я уважавам,как й мисля лошото,как искам името й да умре с нея,а най-много ме впечатли извода,че и второто ни дете е изрод.Това последното,защото като не се кръсти детето на свекърите,се изражда поколението.До ден днешен те не са го видяли това дете,каних я по два повода (заради майка ми,че ми размля мозъка),тя не дойде.А то причината да не искат да видят внучката си каква била.
Запазих го писмото,другия път майка ми като ок почне да ми намила да я каня,да й го дам,че да се усмири.ММ искаше да отива на място да се разправя с нея,но го убедих да поотложи,докато се успокои.Така вбесен не го бях виждала,притесних се да не го тресне някой удар като иде да се обяснява с нея.И не мога да си обясня каква цел е искала да постигне с това писмо.Ама няма и да я питам,защото с нея не можеш да се разбереш,а започна ли отново контакт,няма отърване.

Общи условия

Активация на акаунт