С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 494
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
Знаеш ли поне с какво си "заслужила" цялото това отношение?

# 46
И моята свекърва носеше по една чинийка манджа когато живяхме  на различни етажи, сина й да си кусал.

# 47
Аз не казвам, че тя е умна, това беше сарказъм. Това, че е доцент и то в български университет значи, че е точно обратното на интелигентна. В нашите университети са само идиоти, които си преподават глупостите учени от преди 50г. От лични наблюдения това...
То ясно, че с умните ще се разбереш.

# 48
Ако свекърва ми направи това повече няма да ни види.Мъжа ми такива неща не търпи.Добре,че не са такива свекърите ми.Мъжа ми си има собствено мнение,не слуша никой друг освен мен,и това се изразява в това ,че двамата взимаме всички решения в семейството,кое как ще е по добре и така.

# 49
И моята свекърва носеше по една чинийка манджа когато живяхме  на различни етажи, сина й да си кусал.
А моята идваше вкъщи,готвеше по 1 шепичка да имало за сина й. А детето? Явно няма да иска да хапне като види баща си,мен пък кучета ме яли. Пресен случай от неделя - отиваме на гости рано рано,пита сина си иска ли кафе той казва да. Мен не ме попита,отиде и направи само на него. Той като видя й каза "направи и на нея" , "ааа добре не знаех че иска". Е не си попитала как да знаеш. Идва обяд,пак по същият начин пита сина си пита децата ще ядът ли,мен не Simple Smile Сложи пред мен  купичката на малкото дете с малка лъжичка да го храня. А,за салатата също попита всички но пак мен не Simple Smile Иначе ме приемала като дъщеря Grinning   Добре че няма дъщеря,гладна щеше да си умре Grinning

# 50
Аз не казвам, че тя е умна, това беше сарказъм. Това, че е доцент и то в български университет значи, че е точно обратното на интелигентна. В нашите университети са само идиоти, които си преподават глупостите учени от преди 50г. От лични наблюдения това...

Като прочета такова генерализиране и авторът му моментално ми пада в очите.

# 51
  • София
Откраднах безценния й син който живееше до към 28 годишен с мама. И го "накарах" да си купи жилище , първо му собствено жилище. Мама му плака тогава. И като за капак не кръстих дъщеря си на нея. Frowning ( тя има ужасно старовремско име) !  И тя направи луд скандал при раждането на детето, отрече се от сина си, напи се  (тя не пие по начало)  и го кле ( уж сина й, ама..... ) .
Бяхме в шок, не сме очаквали. Но ни съсипа този безценен момент.
После 3-4 години правих опити да общувам и да се правя, че не помня истерията й.
Ходих по едно време всяка неделя у тях да слушам монолози с истории от преди 40 сет години и колко дъщеря й е успяла и как добре била в чужбина , и тя колко е перфектнаат майка и т.н. Но тя държи да се меси и да ни командва
Не става хора... когато не става.... просто не става.... тя е кофти човек ( и не понасям някой да ми говори... аз ти казвам ама ти се сещай какво.... ) Ни един ден не е гледала внуци... заета е с екскурзии и клюки...
той сина й се страхува от нея, защо да я търпя...

# 52
Откраднах безценния й син който живееше до към 28 годишен с мама. И го "накарах" да си купи жилище , първо му собствено жилище. Мама му плака тогава. И като за капак не кръстих дъщеря си на нея. Frowning ( тя има ужасно старовремско име) !  И тя направи луд скандал при раждането на детето, отрече се от сина си, напи се  (тя не пие по начало)  и го кле ( уж сина й, ама..... ) .
Бяхме в шок, не сме очаквали. Но ни съсипа този безценен момент.
После 3-4 години правих опити да общувам и да се правя, че не помня истерията й.
Ходих по едно време всяка неделя у тях да слушам монолози с истории от преди 40 сет години и колко дъщеря й е успяла и как добре била в чужбина , и тя колко е перфектнаат майка и т.н. Но тя държи да се меси и да ни командва
Не става хора... когато не става.... просто не става.... тя е кофти човек ( и не понасям някой да ми говори... аз ти казвам ама ти се сещай какво.... ) Ни един ден не е гледала внуци... заета е с екскурзии и клюки...
той сина й се страхува от нея, защо да я търпя...
Ако моята свекърва имаше друга снаха освен мен,бих се заклела че говориш за нея!

# 53
  • София
Те са по калъп изляти..... тия зми

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 10:02 от Yangdze

# 54

Като прочета такова генерализиране и авторът му моментално ми пада в очите.

ПОВЕЧЕТО са такива, казвам го от наблюдения, а не защото мисля, че всички са така.

# 55
Значи викаш минимум 60% (щом са ПОВЕЧЕТО) от всичките 22 000 преподавателя са идиоти. Усещаш ли колко абдурдно звучи? 

Yangdze, поне си успяла да се дистанцираш. Щото иначе... човек може да се изпусне и да удари Joy

# 56
  • София
Моята с времето я обучих, вече не идва у дома... сърдита била... не знае за какво... тя така се е родила де .... все сърдита ! Аз съм доволна .
Но мъжа ми води децата у тях.... тя е много "загрижена" за тях... има - няма веднъж на 2 месеца ходят Blush  , когато тя не е по екскурзии ( все обикаля света)
Винаги се "грижи" за нас "маминка" , винаги изпраща храна..
Винаги 3 парчета торта или 3 пълнени чушки или 3 парчета кекс ( ние у дома сме 4ма) Случайно е, де Sweat Smile Преди , като бяхме трима у дома, пращаше по 2 броя. Blush
И винаги пише на мъжа ми картичка за РД с 200 лева вътре. На картичката : Мили ми , синко в мечтите ни те виждаме един ден да бъдеш щастлив !!!!!
Но тя е много умна моята, тя все така общо говори, да не се сети някой какво иска да каже. Влага друг смисъл винаги.... Тя е доцент в СУ , преподавателка с висок интелект. Голям смях ! ( мъжа ми няма да признае, ама се страхува от нея истински) Но поне вече не идва у дома, че не бих я издържала.

Права си, че свекърва ти е с висок, за някого, интелект.
Как реши, че ти си я обучила да не идва у вас, като тя винаги не те е брояла за човек, пращайки храна по мъжа ти само за него и децата? newsm78
И как пък не си се сетила какво мисли за щастието на сина си, щом всяка година праща картичка с един и същ текст? newsm78

# 57
  • Варна
Е, то е ясно какво мисли. Смята, че е нещастен с тая снаха и не губи надежда, че рано или късно ще намери друга, с която да е щастлив. Че и не се свени да го каже...

# 58
Аз свекърва нямам,но майка ми е повече от това.Направо вече ми идва повече с нейните остаряли методи който за използвали в миналото.И едва ли не се опитва да ни изкара,че не можем да си гледаме детето правилно.Добре,че живеем извън Бг и се чуваме  само по вайбър,но и това ми е достатъчно.Само като си помисля,че зимата ще идва за известно време да го гледа и не знам какво ще става.Аз каквото и да кажа остава във въздуха и само като ми види гърба и си прави каквото си знае,а като и кажа нещо веднага започва да се сърди и ме обвинява,че постоянно съм я нападала и съм и противоричала.

# 59
  • sofia
Аз пък си мисля, че с интелигентен човек рано или късно все ще се разбереш някак си. Ама с прост човек... Мисия невъзможна.
Права си, ама има и прости доценти и професори..... прости, в смисъл, че не са им чужди всички онези личностни характеристики, които ни карат да определим един човек като "прост"....нАуката няма нищо общо в случая.

Общи условия

Активация на акаунт