С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 504
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
  • Оптимист по принуда
Донякъде ги разбирам бабите, особено ако навремето някой им е изгледал децата...те просто си вярват, че не родителят е фактор, а този с повечето опит.
Ей това е много вярно. Едно време бабите бяха родители за внучетата. Е, не всички, но в голяма част.

Мяу, някакси рязко да ви излезе ангажимент в последния момент? Тази жена ще  направи някакво изпълнение 100%. Не съм чула някой превъзпитан на 50 години. Изобщо не си представям да съм като орлица и под напрежение и то при най-близки уж хора и да трябва да дебна бабата да не захрани бебето с бобена чорбица например, че "то знаеш ли как му хареса? Какво толкоз " и тем подобни простотии.

# 31
  • Най-красивата страна
Като написала едни излияния,как не я уважавам,как й мисля лошото,как искам името й да умре с нея,а най-много ме впечатли извода,че и второто ни дете е изрод.Това последното,защото като не се кръсти детето на свекърите,се изражда поколението.

nev78sk, твоята свекърва счупи тъпомера.
Това е най-голямата простотия в целия форум ....

# 32
  • София
Колкото и добре да се разбирам с моята свекърва, тя все пак си има изцепки. 😁

Наскоро си бях поръчала хубав сутиен, който неочаквано не ми стана, а е хубав и качествен, не исках да го хвърлям. Питам я искаш ли го - ще ти стане, отговорът беше, "Ти такива ли неща носиш? Ето защо синът ми все те слуша". Направо щях да припадна от този отговор.
JoyJoyJoy
Оооо, това е за бисерите.

# 33
  • Варна
Значи първото е изрод ама и второто също понеже не й носят името. Такъв бисер скоро май не бяхме чели.

# 34
Изкукуригват като станат баби. Тотално изкукуригват. На майка ми любим лаф беше "Не прави така, че мама ще ни бие."  ooooh! Даже не ми се коментира уникалната тъпота на говоренето по подобен начин на малко дете.

О да, това е любимия лаф и на моята. За протокола никога не си бия детето, може да се карам, да повикам, но не и да бия.
Другия е "Кога ще дойдеш на баба на гости?" и когато кажа когато кажеш, следва тишина.

# 35
Телефонен разговор:
- Здравей! Обаждам са да чуя как е ........( синът и'), понеже нали беше болен.
- Почти му мина. Сега мен ме е лепнал същия вирус.
- А децата как са?
- Здрави, нищо им няма
- Е, радвам се че всички сте добре
Flushed
Звучи като виц но е самата истина.

# 36
Като каза виц, се сетих и аз наскоро как искахме да ги изпращаме в чужбина на почивка при роднини за юбилея на свекър ми. И гледаме дати началото на юли около рождения му ден. Но аз се загледах, че в края на юли са два пъти по-евтини билетите и споделям с мъжа ми. Той категорично отхвърля, защото тогава ми е терминът и беше сигурен, че ще откажат. Е да, ама не, остана като треснат как се съгласиха от раз Joy За съжаление обаче родата им в чужбина сменя адреса и не им е до гости. Та ще си имаме голямото изписване. Не можа да ми се размине Joy

# 37
  • до едно тепе
Мяу Heart аз на твое място не бих и оставила бебето изобщо. Имам горчивия опит от твърдоглава баба. Дъщеря ми е с АБКМ и от година и половина е на безмлечна диета. Израсна алергията и в момента бавно я захранвам по определена схема, която позволява на тялото и постепенно да свикне отново с лактозата в млечните. Баба и започна системно да нарушава захранването, въпреки,че детето преди месец пак беше без млечни заради упорит алергичен контактен дерматит(за незапознатите млечните продукти влошават кожните проблеми и затова пак спряхме всичко). Преди седмица и беше дала да яде сладолед, а тя не е захранена още с кисело и прясно мляко. Сега, за да ми е мирна главата ще си нося с мен 3-годишното на високопланински преход. Абсолютно ограничих и достъпа на децата при баба им. Още повече че била заявила на мъжо,че като и ги води няма да и поставя условия какво да им дава да ядат- храна за малката носим винаги и инструкциите са освен тази храна да и даде само домат или краставица. Ми щом не се разбира ще ги гледа от прозореца.Imp

# 38
  • София
Моята с времето я обучих, вече не идва у дома... сърдита била... не знае за какво... тя така се е родила де .... все сърдита ! Аз съм доволна .
Но мъжа ми води децата у тях.... тя е много "загрижена" за тях... има - няма веднъж на 2 месеца ходят Blush  , когато тя не е по екскурзии ( все обикаля света)
Винаги се "грижи" за нас "маминка" , винаги изпраща храна..
Винаги 3 парчета торта или 3 пълнени чушки или 3 парчета кекс ( ние у дома сме 4ма) Случайно е, де Sweat Smile Преди , като бяхме трима у дома, пращаше по 2 броя. Blush
И винаги пише на мъжа ми картичка за РД с 200 лева вътре. На картичката : Мили ми , синко в мечтите ни те виждаме един ден да бъдеш щастлив !!!!!
Но тя е много умна моята, тя все така общо говори, да не се сети някой какво иска да каже. Влага друг смисъл винаги.... Тя е доцент в СУ , преподавателка с висок интелект. Голям смях ! ( мъжа ми няма да признае, ама се страхува от нея истински) Но поне вече не идва у дома, че не бих я издържала.

# 39
Има ли вероятност 3-те парчета да са за теб и децата, все пак мъжът ти е ял вече там? Или мъжът ти твърди, че са за него и децата, за теб няма?
Дори свекървата демонстративно да не праща храна и за теб, пак мъжът ти е за бой. Можеше спокойно да каже, че са за теб и децата, а ти дори нямаше да разбереш, щом не си говорите двете.

# 40
Лелеее Anguished

# 41
  • София
Има ли вероятност 3-те парчета да са за теб и децата, все пак мъжът ти е ял вече там?
Те ходят винаги тримата, и тримата са яли там и тримата се връщат у дома с 3 парчета торта. Мисля че няма възможност, като познавам и човека особено . Blush

# 42
А, ясно. Благодаря. Префинена усойница значи.  Simple Smile

# 43
Ох, те необразованите като моята са зле, ама образованите доценти в университет са още по-зле... Направо ти завиждам, че не си общуваш с нея и се чудя как си успяла да укротиш такъв умен свекървозавър. Joy

# 44
Аз пък си мисля, че с интелигентен човек рано или късно все ще се разбереш някак си. Ама с прост човек... Мисия невъзможна.

Общи условия

Активация на акаунт